Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Καρυά – Τρίκαλα – Σαραντάπηχο – Κάτω Ταρσός - Εβροστίνα – Αρχαία Σικυώνα

Πα – Κυ, 27 – 29 Νοεμβρίου 2020

Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος


Πολύ κοντά… μα και πολύ ψηλά… μέχρι τα 1300 μ. και το χωριό Καρυά, στις πλαγιές του Μαυριόρους (βόρεια της Ζήρειας) και τον ορεινό ξενώνα “ΚΑΡΥΑΤΙΣ”. Χτισμένος ο ξενώνας με μεράκι στο δούλεμα της πέτρας και του ξύλου, ατενίζει τις κορφές της Ζήρειας (Κυλλήνης) και του Χελμού. Διαθέτει 12 δωμάτια και 2 μεζονέτες, αποκλειστικά κλεισμένα για εμάς, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, εστιατόριο, τζάκι, και παραδοσιακό καφενείο.

Χρώματα του φθινοπώρου μας περιμένουν μαζί με έλατα, πεύκα και γνωστά – άγνωστα χωριά της περιοχής. ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ μας! 

 
ΠΑ 27/11: Αναχώρηση 09:00 για Κιάτο (στάση) – Ξυλόκαστρο, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγ. Γερασίμου (1621). Το εξαιρετικής ομορφιάς μαρμάρινο τέμπλο κοσμείται με εικόνες φιλοτεχνημένες από τον Φώτη Κόντογλου, σημαντικό λογοτέχνη και ζωγράφο. Ανηφορίζοντας αργότερα και με νότια κατεύθυνση, συνεχίζουμε για τα Τρίκαλα, ένα από τα παλαιότερα ορεινά παραθεριστικά κέντρα με πολλά και σημαντικά αξιοθέατα. Εκεί θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγ. Βλασίου και την περιοχή της Κοιλάδας της Φλαμπουρίτσας, μια κατάφυτη περιοχή, η οποία ανήκει στο δίκτυο Natura 2020 και είναι ιδανική τόσο για πεζοπορία, όσο και για μικρούς περιπάτους. Γεύμα στην περιοχή και συνέχεια η άφιξή μας στο ορεινό χωριό Καρυά. Τακτοποίηση στα δωμάτια και πρώτη γνωριμία με το χωριό. Η Καρυά είναι από τα ορεινότερα χωριά της Ελλάδας, βρίσκεται σε μια μοναδικής ομορφιάς περιοχή και αποτελεί πόλο έλξης για τους φυσιολάτρες. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

ΣΑ 28/11: Πρόγευμα και ξεκινάμε για την ορεινή μας εξόρμηση στις πλαγιές της Κυλλήνης, το δεύτερο υψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου. Η Κυλλήνη ή Ζήρεια, σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν ο τόπος γέννησης του θεού Ερμή, γι’ αυτό και λατρευόταν στην περιοχή. Το όρος είναι ενταγμένο στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000 και χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά πλούσια και σπάνια χλωρίδα. Πρώτη μας στάση το χωριό Σαραντάπηχος (υψ. 1260 μ.) χτισμένο αμφιθεατρικά μέσα σε ένα πυκνό δάσος από πεύκα και έλατα, ενώ αργότερα με νότια κατεύθυνση θα φτάσουμε μέχρι το χωριό Κάτω Ταρσός όπου η Παναγιά του Βράχου. Επιστρέφοντας βόρεια συνεχίζουμε για την καταπράσινη Εβροστίνα (Ζάχολη – υψ. 600 μ.), που βρίσκεται μέσα στο όμορφο πευκοδάσος. Το ρέμα των Μύλων, το Μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου Ζάχολης (πολύτρουλης βασιλικής) μαζί με τα τρεχούμενα νερά εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Γεύμα στις ταβέρνες του χωριού και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, όπου και το δείπνο μας το βράδυ.

ΚΥ 29/11: Πρόγευμα. Αργά το πρωί, ακολουθώντας μια διαφορετική διαδρομή μέσω Κάτω Τρικάλων – Μάννας – Χούνης συνεχίζουμε για Κιάτο και Αρχαία Σικυώνα, όπου θα επισκεφθούμε το θαυμάσιο αρχαιολογικό χώρο, που άκμασε πριν από 25 αιώνες αλλά και στην ελληνιστική περίοδο, και το μουσείο, το οποίο στεγάζεται στα εντυπωσιακά ρωμαϊκά λουτρά και διαθέτει εξαιρετικά ευρήματα. Γεύμα στην ευρύτερη περιοχή και αναχώρηση για Αθήνα.
 
Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο: € 250         Μονόκλινο: € 300

Η τιμή έχει υπολογιστεί με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 2 διανυκτερεύσεις * 2 προγεύματα * 2 δείπνα στο ξενοδοχείο * αρχηγός * ταξιδιωτικά έντυπα * ασφάλιση αστικής ευθύνης * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: άλλα κύρια γεύματα, είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο (€ 1,50 ανά δωμάτιο / ανά διανυκτέρευση), φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.


Σημαντική Ενημέρωση:
  • Συνιστάται αυστηρά η χρήση προστατευτικής μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Τηρούμε όλοι μαζί τις οδηγίες των ειδικών σχετικά με τους κανόνες υγιεινής και τις αποστάσεις.
  • Φροντίζουμε ώστε να είναι κενή η διπλανή σας θέση στο πούλμαν (εκτός αν είστε οικογένεια).
  • Το ξενοδοχείο είναι κλεισμένο αποκλειστικά για το γκρουπ μας.
  • Σε περίπτωση που κάποιος εκδρομέας αναπτύξει συμπτώματα όπως πυρετός, βήχας ή δυσκολία στην αναπνοή, οφείλει να το δηλώσει άμεσα στον αρχηγό.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.