Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πρέβεζα – Άρτα – Ηγουμενίτσα – Αρχαία Γιτάνη – Δωδώνη – Γιάννενα - Αρχαία Νικόπολη

Πε – Κυ, 3-6 Δεκεμβρίου 2020
 
Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι τα Ταξιδιωτικά Γραφεία Syrigos Travel με 42 έτη εμπειρίας σε ενδελεχή πολιτιστικά και θεματικά ταξίδια σε Ελλάδα και Εξωτερικό & το Cosmorama Travel με πολύχρονη παράδοση σε ποιοτικά ταξίδια στην Ελλάδα και ολόκληρο το κόσμο, παρουσιάζουν από κοινού για την περίοδο Φθινόπωρο 2020 – Άνοιξη 2021 και πέραν του ιδιαίτερου προγράμματος εκδρομών του κάθε Γραφείου, μία επιμελώς προσεγμένη και «ξεχωριστή» σειρά από ταξιδιωτικές προτάσεις στην πανέμορφη Ελλάδα μας, με γνώμονα τις μοναδικές τοπικές πολιτιστικές, λαογραφικές, αρχιτεκτονικές και τοπικές παραδόσεις αλλά και τον αξεπέραστο φυσικό πλούτο της πατρίδας μας. Οι ταξιδιωτικές μας προτάσεις με τη φροντίδα και το μεράκι των διοργανωτών αλλά και με την σιγουριά της πολυετούς μας εμπειρίας, εγγυούνται στιγμές σπάνιας ταξιδιωτικής απόλαυσης που σας καλούμε να τις γευτείτε, ακολουθώντας μας στις ταξιδιωτικές μας «περιπέτειες» τους επόμενους μήνες. Σας περιμένουμε με ανυπομονησία για να μυηθούμε στα «μυστικά» και να απολαύσουμε τις ομορφιές που απλόχερα προσφέρει η Ελλάδα μας!!!
 
 
Η εξόρμησή μας αυτή είναι μια πολιτιστική διαδρομή στην Ήπειρο με επίσκεψη σε τέσσερις αρχαιολογικούς χώρους και τα θέατρά τους. Όλα τους γοητευτικά μνημεία με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία σε σημαντικές αρχαίες πόλεις και περιοχές που άκμασαν και άφησαν τα σημάδια τους στον ηπειρωτικό χώρο αλλά και μια προίκα πανάρχαιας ξεχωριστής παράδοσης. Η διαδρομή μας συμπληρώνεται από την εντυπωσιακή φύση της Ηπείρου και με το Εθνικό Πάρκο του Αμβρακικού κόλπου.

Την εκδρομή θα καλύψει τοπική αρχαιολόγος–ξεναγός που γνωρίζει άριστα την περιοχή.


ΠΕ 3/12: Αναχώρηση 07:30 για Ακράτα (στάση) – Ρίο – Αντίρριο και ακολουθώντας την Ιόνια οδό συνεχίζουμε για την Άρτα. Γνωριμία με την πόλη που κατέχει τη θέση της Αρχαίας Αμβρακίας, στους πρόποδες του πευκόφυτου λόφου της Περάνθης. Θα δούμε ή και θα επισκεφθούμε το μικρό θέατρο της Αρχαίας Αμβρακίας (4ος – 3ος αι. π.Χ.), τα λείψανα του ναού του Πυθίου Απόλλωνα, τις βυζαντινές εκκλησίες της Παναγίας Παρηγορήτισσας, της Αγίας Θεοδώρας και του Αγίου Βασιλείου και φυσικά το αρχαιολογικό μουσείο. Γεύμα και συνεχίζουμε για την Πρέβεζα. Τακτοποίηση στο «DIONI BOUTIQUE HOTEL» (3*) στο κέντρο της πόλης και πρώτη γνωριμία με την πόλη που θυμίζει νησί. Το πεζοδρομημένο κέντρο της, τα νεοκλασικά κτίρια, ο ενετικός πύργος του Ρολογιού με το ηλιακό ρολόι, πλάι στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους με το ξυλόγλυπτο τέμπλο θα μας εντυπωσιάσουν. Θα δούμε το σπίτι και την προτομή του «ποιητή της θλίψης» Κώστα Καρυωτάκη και δείπνο ελεύθερο στα ουζερί με μοναδικές τοπικές γαστρονομικές απολαύσεις.

ΠΑ 4/12: Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ηγουμενίτσα, όπου θα επισκεφθούμε το νέο σημαντικό αρχαιολογικό μουσείο. Συνεχίζουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Γιτάνης, σπουδαία οχυρωμένη πόλη και δεύτερη έδρα του κοινού των Θεσπρωτών (4ος αι. π.Χ.). Η πόλη χτισμένη κατά το ιπποδάμειο σύστημα είχε σημαντικά δημόσια κτίρια όπως Θέατρο (χωρητικότητα περίπου 4.000 θεατών), Πρυτανείο, κ.α. Στην ευρύτερη περιοχή θα προσπαθήσουμε να δούμε και τον μεσαιωνικό Πύργο Ραγίου. Γεύμα στην περιοχή και επιστροφή στην Πρέβεζα.

ΣΑ 5/12: Πρόγευμα. Πρωινή μετάβαση στη Δωδώνη, θρησκευτικό κέντρο με κυρίαρχη λατρεία εκείνη του Δωδωναίου Διός και της Δρυός. Θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο με την ιερά οικία, το Βουλευτήριο, τα Πρυτανεία και φυσικά το Θέατρο του 3ου αι. π.Χ. με χωρητικότητα 18.000 θεατών. Συνεχίζουμε για τα Γιάννενα όπου θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο που περιλαμβάνει ευρήματα από όλη την ήπειρο αποκτώντας έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα για την ανθρώπινη δημιουργία. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα δίπλα στη λίμνη, προαιρετική επίσκεψη στο εξαιρετικό μουσείο Αργυροτεχνίας κ.α. Επιστροφή στην Πρέβεζα.

ΚΥ 6/12: Πρόγευμα και αναχώρηση για την Αρχαία Νικόπολη, έργο του Ρωμαίου αυτοκράτορα Οκταβιανού σε ανάμνηση της νίκης του ενάντια στον συστρατευμένο στόλο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας, στη ναυμαχία του Ακτίου το 31 π.Χ. Ο αρχαιολογικός χώρος, μια έκταση περίπου 1.500 στρεμμάτων που εκτείνεται από το Ιόνιο έως τον Αμβρακικό με διάσπαρτα σωζόμενα μνημεία θα μας εντυπωσιάσει καθώς δεν έχουν γίνει οικιστικές παρεμβάσεις και ο χώρος διατηρεί ανέπαφο το φυσικό του περιβάλλον. Θα δούμε ή και θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο, το Θέατρο, το Ωδείο, τις Βασιλικές, τα Τείχη κ.α. Η εκδρομή μας θα κλείσει με μια υπεροχή διαδρομή στον Αμβρακικό κόλπο. Θα κινηθούμε πάνω σε στενή λωρίδα γης που χωρίζει τις δύο λιμνοθάλασσες Λογαρού και Τσουκαλιό για να φτάσουμε στην Κορωνησία, ένα γραφικό ψαροχώρι όπου θα έχουμε και το γεύμα μας (έξοδα ατομικά). Επίσκεψη στον αξιόλογο βυζαντινό ναό που αφιερωμένος της Επιστροφή στην Αθήνα μέσω της Ιόνιας οδού.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο € 360         Μονόκλινο (δίκλινο για χρήση μονοκλίνου): € 450

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 3 διανυκτερεύσεις * 3 προγεύματα * έμπειρος αρχηγός * τοπική ξεναγός καθημερινά * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: κύρια γεύματα, είσοδοι, ο φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο 1,50 / διανυκτέρευση / δωμάτιο.
 
Η τιμή αφορά ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.

Η σειρά των επισκέψεων και των ξεναγήσεων μπορεί να τροποποιηθεί από το παρόν πρόγραμμα χωρίς να παραλείπεται κάτι.

Σημαντική Ενημέρωση
  • Συνιστάται αυστηρά η χρήση προστατευτικής μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Τηρούμε όλοι μαζί τις οδηγίες των ειδικών σχετικά με τους κανόνες υγιεινής και τις αποστάσεις
  • Φροντίζουμε ώστε να είναι κενή η διπλανή σας θέση στο πούλμαν (εκτός αν είστε οικογένεια)
  • Σε περίπτωση που κάποιος εκδρομέας αναπτύξει συμπτώματα όπως πυρετός, βήχας ή δυσκολία στην αναπνοή, οφείλει να το δηλώσει άμεσα στον αρχηγό.
 
Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.