Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΔΡOΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑIΩΝ ΘΕAΤΡΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝIΑΣ

Αρχαία Πλευρώνα, Αρχαία Καλυδώνα, Οινιάδες, Στράτος, Αρχαιολογικό μουσείο Αγρινίου

Πα – Κυ, 13-15 Νοεμβρίου 2020 

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι τα Ταξιδιωτικά Γραφεία Syrigos Travel με 42 έτη εμπειρίας σε ενδελεχή πολιτιστικά και θεματικά ταξίδια σε Ελλάδα και Εξωτερικό & το Cosmorama Travel με πολύχρονη παράδοση σε ποιοτικά ταξίδια στην Ελλάδα και ολόκληρο το κόσμο, παρουσιάζουν από κοινού για την περίοδο Φθινόπωρο 2020 – Άνοιξη 2021 και πέραν του ιδιαίτερου προγράμματος εκδρομών του κάθε Γραφείου, μία επιμελώς προσεγμένη και «ξεχωριστή» σειρά από ταξιδιωτικές προτάσεις στην πανέμορφη Ελλάδα μας, με γνώμονα τις μοναδικές τοπικές πολιτιστικές, λαογραφικές, αρχιτεκτονικές και τοπικές παραδόσεις αλλά και τον αξεπέραστο φυσικό πλούτο της πατρίδας μας. Οι ταξιδιωτικές μας προτάσεις με τη φροντίδα και το μεράκι των διοργανωτών αλλά και με την σιγουριά της πολυετούς μας εμπειρίας, εγγυούνται στιγμές σπάνιας ταξιδιωτικής απόλαυσης που σας καλούμε να τις γευτείτε, ακολουθώντας μας στις ταξιδιωτικές μας «περιπέτειες» τους επόμενους μήνες. Σας περιμένουμε με ανυπομονησία για να μυηθούμε στα «μυστικά» και να απολαύσουμε τις ομορφιές που απλόχερα προσφέρει η Ελλάδα μας!!!
 

Σας παρουσιάζουμε μια ιδιαίτερη θεματική εκδρομή για να γνωρίσουμε ένα από τα σημαντικότερα τμήματα του Ελλαδικού χώρου, το νομό Αιτωλοακαρνανίας που για πολλά χρόνια έμεινε στο περιθώριο της ιστορικής και αρχαιολογικής έρευνας. Και όμως η περιοχή αυτή υπήρξε ένα ιστορικό και πολιτιστικό σταυροδρόμι. Σημαντικό δείγμα μεταξύ των πολλών άλλων είναι και τα αρχαία θέατρα. Σε αυτή την εκδρομή θα επισκεφθούμε τέσσερα αρχαία θέατρα, της Αρχαίας Καλυδώνας, της Αρχαίας Πλευρώνας, των Οινιάδων και το μεγαλύτερο από τα τέσσερα της Στράτου, όλα κορυφαία επιτεύγματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και δείγματα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής. Η περιοχή εκτός από τα αρχαιολογικά αξιοθέατα έχει και ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα, τον υγροβιότοπο Μεσολογγίου - Δέλτα Αχελώου. Tο τοπίο γύρω από τη λιμνοθάλασσα είναι εξαιρετικής ομορφιάς και οι εικόνες εναλλάσσονται με εκτεταμένα λασποτόπια, αλμυρόβαλτους, καλαμιώνες, λουρονησίδες κ.α. Πολλοί περιηγητές και ταξιδευτές γοητεύθηκαν από την ομορφιά της όπως ο μεγάλος Άγγλος ποιητής Λόρδος Bύρων (Mπάιρον), που ήταν ερωτευμένος με τη λιμνοθάλασσα του Mεσολογγίου και τα ηλιοβασιλέματά της. 
 
ΠΑ 13/11: Αναχώρηση στις 08:00 για Ρίο – Αντίρριο με κατεύθυνση την περιοχή του Ευηνοχωρίου και την Αρχαία Καλυδώνα (2ος αι. π.Χ). Εκτός των άλλων μνημείων ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το θέατρο (επίσκεψη), λόγω της ιδιόρρυθμης διάταξης των εδωλίων του κοίλου, το οποίο αποκαλύφθηκε τη δεκαετία του 60 κατά τη διάρκεια εργασιών κατασκευής της σημερινής εθνικής οδού. Η ορχήστρα του είναι ορθογώνια και οι κατώτερες σειρές στο κοίλο έχουν ορθογώνια κάτοψη ακολουθώντας το περίγραμμα της ορχήστρας. Λόγω της ιδιομορφίας του ίσως αρχικά να είχε άλλο προορισμό (ή χρήση) σχετιζόμενο με μυστηριακές τελετουργίες. Θα γίνει αναφορά και στα άλλα μνημεία του χώρου όπως το Ναό της Λαφρίας Αρτέμιδος, τους Θησαυρούς και το ηρώο της Καλυδώνας. Αργότερα θα επισκεφθούμε την Αρχαία Πλευρώνα (3ος αι. π.Χ) από τους αρχαιότερους τόπους της Αιτωλίας, όπου έχουν διασωθεί ο χώρος της Αγοράς, η Στοά, το Γυμνάσιο, το λουτρό όπως και ένα μικρό θέατρο της ίδιας εποχής. Γεύμα στο Μεσολόγγι όπου θα δούμε ακόμα τις οικίες Κ. Παλαμά και Χ. Τρικούπη. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στο Αγρίνιο και το ξενοδοχείο μας Imperial (4*). Δείπνο.

ΣΑ 14/11: Πρόγευμα και αργότερα επίσκεψη στην Αίθουσα Τεχνών της Παπαστράτειου Βιβλιοθήκης, ένα κτήριο μοντέρνας αρχιτεκτονικής που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη έκθεση γλυπτών του Χρήστου Καπράλου. Κοντά βρίσκεται και το Αρχαιολογικό Μουσείο που θα επισκεφθούμε με τον ξεναγό μας και όπου θα δούμε ευρήματα που καλύπτουν ένα ευρύ χρονολογικό φάσμα και προέρχονται από ολόκληρο το νομό Αιτωλοακαρνανίας. Συνεχίζουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Στράτου, πρωτεύουσα των Ακαρνάνων. Η πόλη, χτισμένη στη δυτική όχθη του Αχελώου καταλήφθηκε το 266 π.Χ από τους Αιτωλούς. Σήμερα σώζονται ερείπια του μεγάλου θεάτρου και του ναού αφιερωμένο στον Στράτιο Δία. Από εδώ θα κατευθυνθούμε νότια για να καταλήξουμε στη Λίμνη Τριχωνίδα, τη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας με πανέμορφα δάση από πλατάνια, λεύκες και πικροδάφνες στις όχθες της. Γεύμα και επιστροφή στο Αγρίνιο. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.

ΚΥ 15/11: Πρόγευμα και αναχώρηση για την αρχαία παραθαλάσσια πόλη των Οινιάδων που βρίσκεται κοντά στις εκβολές των Αχελώου σε έναν κατάφυτο από βελανιδιές λόφο. Εντύπωση κάνουν τα τείχη (6,5 χλμ. περίπου) που οχύρωναν με έξοχο τρόπο την πόλη αλλά και το μοναδικό μνημείο πλάι στο λιμάνι, τα νεώρια, κτίριο που χρησίμευε για την ανάσυρση, επισκευή και παραμονή των πλοίων. Οι νεώσικοι των Οινιάδων χρονολογούνται στον 4ο αι. π.Χ και πολλά από τα αρχιτεκτονικά τους στοιχεία είναι συγγενή προς τους νεώσοικους του λιμανιού της Ζέας στον Πειραιά. Συνεχίζουμε για το Δέλτα του Αχελώου. Η ομορφιά του σκηνικού συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει καθώς κατευθυνόμαστε προς τις βόρειες εκβολές του Αχελώου. Με το πούλμαν θα φθάσουμε μέχρι την παραλία Διόνι με τους καλαμιώνες και τις καλύβες των ψαράδων. Όλη η πορεία μας μέχρι το Δέλτα είναι ένα όμορφο φωτογραφικό κάδρο που θα γεμίσει το άλμπουμ μας με ιδιαίτερες εικόνες. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας με τον Κήπο των Ηρώων ένα μέρος αφιερωμένο στον αγώνα των ελεύθερων πολιορκημένων και βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Μεσολογγίου. Η περιήγησή μας στο Μεσολόγγι θα συμπληρωθεί με την επίσκεψή μας στο νέο θεματικό Μουσείο Άλατος που άρχισε να λειτουργεί πρόσφατα (2020). Για το τέλος της εκδρομής προγραμματίσαμε ένα ιδιαίτερο γεύμα. Μια από τις μικρές ταπεινές καλύβες των ψαράδων, ένα απαραίτητο λειτουργικό στοιχείο της παραδοσιακής αλιευτικής ιεροτελεστίας που άλλοτε φτιάχνονταν μεμονωμένες και άλλοτε σε ομάδα σε στρατηγικά σημεία της λιμνοθάλασσας, θα μας φιλοξενήσει σήμερα στο μπαλκόνι της όπου θα έχουμε το γεύμα μας με θαλασσινούς μεζέδες.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο € 295         Μονόκλινο € 340

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν 35 θέσεων * 2 διανυκτερεύσεις * 2 προγεύματα * 2 δείπνα στο ξενοδοχείο * 1 γεύμα σε πελάδα * αρχηγός * καθημερινά τοπικοί ξεναγοί * ταξιδιωτικά έντυπα * ασφάλιση αστικής ευθύνης * Φ.Π.Α.
 
Δεν περιλαμβάνονται: άλλα κύρια γεύματα, είσοδοι, φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο €3 / δωμάτιο / διανυκτέρευση 
 
Η τιμή αφορά ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.

Η σειρά των επισκέψεων και των ξεναγήσεων μπορεί να τροποποιηθεί από το παρόν πρόγραμμα χωρίς να παραλείπεται κάτι.

Σημαντική Ενημέρωση:
  • Συνιστάται αυστηρά η χρήση προστατευτικής μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Τηρούμε όλοι μαζί τις οδηγίες των ειδικών σχετικά με τους κανόνες υγιεινής και τις αποστάσεις 
  • Φροντίζουμε ώστε να είναι κενή η διπλανή σας θέση στο πούλμαν (εκτός αν είστε οικογένεια)
  • Σε περίπτωση που κάποιος εκδρομέας αναπτύξει συμπτώματα όπως πυρετός, βήχας ή δυσκολία στην αναπνοή, οφείλει να το δηλώσει άμεσα στον αρχηγό.
Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.