Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΜΠΕΛΙΩΝΑ

Αμπελιώνα – Καρύταινα – Ναός Επικούριου Απόλλωνα - Ανδρίτσαινα

Πα – Κυ, 29 - 31 Ιανουαρίου 2021
Πε - Σα, 25 - 27 Μαρτίου 2021
 
Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι τα Ταξιδιωτικά Γραφεία Syrigos Travel με 42 έτη εμπειρίας σε ενδελεχή πολιτιστικά και θεματικά ταξίδια σε Ελλάδα και Εξωτερικό & το Cosmorama Travel με πολύχρονη παράδοση σε ποιοτικά ταξίδια στην Ελλάδα και ολόκληρο το κόσμο, παρουσιάζουν από κοινού για την περίοδο Φθινόπωρο 2020 – Άνοιξη 2021 και πέραν του ιδιαίτερου προγράμματος εκδρομών του κάθε Γραφείου, μία επιμελώς προσεγμένη και «ξεχωριστή» σειρά από ταξιδιωτικές προτάσεις στην πανέμορφη Ελλάδα μας, με γνώμονα τις μοναδικές τοπικές πολιτιστικές, λαογραφικές, αρχιτεκτονικές και τοπικές παραδόσεις αλλά και τον αξεπέραστο φυσικό πλούτο της πατρίδας μας. Οι ταξιδιωτικές μας προτάσεις με τη φροντίδα και το μεράκι των διοργανωτών αλλά και με την σιγουριά της πολυετούς μας εμπειρίας, εγγυούνται στιγμές σπάνιας ταξιδιωτικής απόλαυσης που σας καλούμε να τις γευτείτε, ακολουθώντας μας στις ταξιδιωτικές μας «περιπέτειες» τους επόμενους μήνες. Σας περιμένουμε με ανυπομονησία για να μυηθούμε στα «μυστικά» και να απολαύσουμε τις ομορφιές που απλόχερα προσφέρει η Ελλάδα μας!!!
 
 
Σας προ(σ)καλούμε σε ένα τριήμερο που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Θα επισκεφθούμε παραδοσιακούς οικισμούς που εκτός από την φυσική ομορφιά τους κρύβουν μερικά ωραία και ξεχασμένα διαμάντια. Θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μια από τις νέες μικροζυθοποιιες της χώρας και να μάθουμε τα μυστικά της μπύρας αλλά και να δοκιμάσουμε τέσσερις ετικέτες κρασιών της Νεμέας. Θα ξεναγηθούμε στο ναό του Επικούριου Απόλλωνa, ένα στολίδι της αρχιτεκτονικής που συμπεριελήφθη στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 1986 με τον ακόλουθο σχολιασμό: «Ο διάσημος ναός αφιερωμένος στο θεό του ήλιου και της ίασης των ασθενειών κτίστηκε γύρω στα μέσα του 5ου αι. π.Χ. στα υψίπεδα των Αρκαδικών βουνών. Ο ναός με το αρχαιότερο κορινθιακό κιονόκρανο που έχει βρεθεί μέχρι τώρα συνδυάζει το αρχαϊκό ύφος και το δωρικό ρυθμό με ορισμένα καινοτόμα αρχιτεκτονικά στοιχεία.». Η διαμονή μας είναι εξασφαλισμένη στο υπέροχο Abeliona Retreat (4*). Χτισμένο στην πλαγιά ενός βουνού, με θέα στο οροπέδιο της Αρκαδίας, μια περιοχή που από την αρχαιότητα θεωρείται χώρος μοναδικής φυσικής ομορφιάς αλλά και πνευματικότητας. Ένας ευλογημένος τόπος, όπου ο άνθρωπος και η φύση βρίσκονται σε αρμονία.
 
1η ΗΜ: Αναχώρηση στις 08.00 για Νεμέα, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή της χώρας μας. Θα επισκεφθούμε ένα από τα γνωστά οινοποιεία της περιοχής, το Κτήμα Μπαϊρακτάρη όπου θα ενημερωθούμε για το φημισμένο αμπελώνα του Αγιωργίτικου και θα δοκιμάσουμε τέσσερις ποικιλίες κρασιών με διάφορα μεζεδάκια. ΚΑΙ συνεχίζουμε με κάτι διαφορετικό και σχετικό νέο για την περιοχή. Θα επισκεφθούμε τη Ζυθοποιία Πελοποννήσου που παράγει τη μπύρα Karma. Θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε σε βάθος και με επιστημονική προσέγγιση για τη διαδικασία παραγωγής της μπύρας από ελληνικά κριθάρια και βύνες. Συνεχίζουμε για την Αγία Θεοδώρα Βάστας χτισμένη σε ένα όμορφο σκηνικό με πυκνή βλάστηση και νερά η οποία, με βάση την παράδοση, χαρακτηρίζεται ως θαύμα της φύσης καθώς πάνω σε ένα μικρό βυζαντινό εκκλησάκι βρίσκονται 17 βελανιδιές οι ρίζες των οποίων δεν φαίνονται πουθενά, ενώ από τα θεμέλιά του αναβλύζουν νερά. Γεύμα στην περιοχή και αναχώρηση για την Αμπελιώνα και το ξενοδοχείο μας Abeliona Retreat (4*), χτισμένο σε μια καταπράσινη ορεινή πλαγιά, σαν μια φυσική προέκταση του βουνού που το φιλοξενεί. Το όλο συγκρότημα είναι ένας όμορφος σχηματισμός από πετρόκτιστα κτίρια χαμηλού ύψους, ενδεικτικά ενός χώρου όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν σε αρμονία. Τακτοποίηση στα δωμάτια και το βράδυ δείπνο.

2η ΗΜ: Πρόγευμα και αναχώρηση για τις Βάσσες της Αρχαίας Φιγαλείας όπου βρίσκεται ένας από τους σημαντικότερους και επιβλητικότερους ναούς της αρχαιότητας, αφιερωμένος στον Επικούριο Απόλλωνα. Ο ναός χτίστηκε τον 5ο αι. π.Χ από τον Ικτίνο και εικάζεται πως η κεντρική στήλη του ναού αντανακλούσε την πρώτη ακτίνα του θερινού ηλιοστασίου, αντιπροσωπεύοντας το αιώνιο απολλώνιο φως. Θα μάθουμε από ειδικό μελετητή του χώρου για το πλήθος των πρωτοτυπιών τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική του διαρρύθμιση, που τον καθιστούν μοναδικό μνημείο στην ιστορία της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής. Συνεχίζουμε για την Ανδρίτσαινα, ένα όμορφο χωριό κτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του Λύκαιου όρους. Θα επισκεφθούμε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη, στην οποία βρίσκονται σπάνια χειρόγραφα και εκδόσεις του 15ου αι. και θα δούμε την πλατεία και την Τρανή Βρύση που θεωρείται η παλαιότερη της Πελοποννήσου (1724). Γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η ΗΜ: Πρόγευμα και πεζή γνωριμία με το χωριό με μια ωραία βόλτα στο μοναδικό καστανοδάσος της Δυτικής Πελοποννήσου όπου θα φτάσουμε μέχρι την πηγή Τρίτσελη. Όλα αυτά περπατώντας σε πέτρινα μονοπάτια ανάμεσα σε φτέρες και πλούσια υδρόβια βλάστηση. Συνεχίζουμε για τον παραδοσιακό οικισμό της Καρύταινας (580 μ. υψ.) με τα πέτρινα διώροφα και τριώροφα σπίτια, μερικά του 19ου αιώνα, τα πλακόστρωτα σοκάκια και τις εκκλησίες. Το χωριό είναι χτισμένο σε κορυφή λόφου γύρω από το μεσαιωνικό φράγκικο κάστρο (13ος αι.) ενώ το τοπίο το συμπληρώνει ο Αλφειός ποταμός που βρέχει τα «πόδια» του χωριού». Προαιρετική άνοδος στο Κάστρο. Αργότερα στάση στο φράγκικο γεφύρι (που βρίσκεται κάτω από την σύγχρονη γέφυρα) με 6 τόξα και μήκος 50 μέτρα (13ος αι.) και που κάποτε απεικονιζόταν σε χαρτονόμισμα στα χρόνια της δραχμής. Το γεύμα μας θα το έχουμε στο χωριό Ψάρι και το γνωστό μας Πολυχώρο της Αρκαδιανής που λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια με φιλοδοξία να αναδείξει τα αρκαδικά προϊόντα και τις γεύσεις της γιαγιάς. Πρόσφατα, η Αρκαδιανή ανέλαβε και το κτίριο του ανενεργού πλέον δημοτικού σχολείου, το οποίο ανακαίνισε ο δήμος, για να δημιουργήσει ένα Μουσείο Δημοτικού Σχολείου που είναι επισκέψιμο για κάθε έναν που ενδιαφέρεται για την εκπαιδευτική μας παράδοση. Επιστροφή νωρίς το βράδυ στην Αθήνα.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο € 320         Μονόκλινο (δίκλινο για χρήση μονοκλίνου): € 405

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 2 διανυκτερεύσεις * 2 προγεύματα * 1 δείπνο στο ξενοδοχείο * γευσιγνωσία σε οινοποιείο * έμπειρος αρχηγός * ξενάγηση στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.
 
Δεν περιλαμβάνονται: άλλα κύρια γεύματα, είσοδοι, ο φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο €3 / δωμάτιο / διανυκτέρευση και ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται

Η τιμή αφορά ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.

Σημαντική Ενημέρωση
  • Συνιστάται αυστηρά η χρήση προστατευτικής μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Τηρούμε όλοι μαζί τις οδηγίες των ειδικών σχετικά με τους κανόνες υγιεινής και τις αποστάσεις
  • Φροντίζουμε ώστε να είναι κενή η διπλανή σας θέση στο πούλμαν (εκτός αν είστε οικογένεια)
  • Το ξενοδοχείο ABELIONA RETREAT είναι κλεισμένο αποκλειστικά για το γκρουπ μας
  • Σε περίπτωση που κάποιος εκδρομέας αναπτύξει συμπτώματα όπως πυρετός, βήχας ή δυσκολία στην αναπνοή, οφείλει να το δηλώσει άμεσα στον αρχηγό.
 
Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.