Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΣΤΟ ΝΟΤΙΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ

Κύθηρα

Τρ – Κυ, 28 Ιουλίου – 2 Αυγούστου 2020 (6 ημέρες / 5 νύχτες)
Τρ – Κυ, 15 – 20 Σεπτεμβρίου 2020 (6 ημέρες / 5 νύχτες)

Τα Κύθηρα, γενέτειρα της Αφροδίτης και σταυροδρόμι των πολιτισμών της Μεσογείου ήταν το καταφύγιο των κουρσάρων, των εποίκων, των ασκητών και των κατατρεγμένων. Τα Κύθηρα διατηρούν έντονη τη νησιώτικη φυσιογνωμία τους, με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική να κυριαρχεί στους περισσότερους οικισμούς του νησιού όμως η φύση του, το μαγευτικό περιβάλλον είναι το κύριο στοιχείο που κάνει τον επισκέπτη να αγαπήσει αυτό το νησί. Κοιλάδες που καταλήγουν στη θάλασσα, βουνοπλαγιές ντυμένες στα πράσινα και άλλες βραχώδεις και άγονες, τρεχούμενα νερά, μαγευτικές παραλίες συνθέτουν το σκηνικό που θα ζήσουμε.

 
1η ΗΜ: Συγκέντρωση στον Πειραιά στις 09:00 και στις 10:00 σαλπάρισμα με το Aqua Jewel της Seajets. Άφιξη στο Διακόφτι στις 17:00 και μεταφορά στην Αγία Πελαγία και το πολύ ωραίο ξενοδοχείο FILOXENIA (4*). Τακτοποίηση στα δωμάτια, μπάνιο για όσους επιθυμούν στην πισίνα ή την κοντινή αμμουδερή παραλία και απογευματινή γνωριμία με την παραλιακή ζωή της Αγίας Πελάγιας.

2η ΗΜ: Πλούσιο πρόγευμα και αναχώρηση με το πούλμαν για τη Μονή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, έδρα του σπουδαιότερου κειμήλιου της κυθηραϊκής παράδοσης και κληρονομιάς. Συνεχίζουμε για τα Κύθηρα (Χώρα), από τα πιο γραφικά τοπία του νησιού και χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός. Η αρχιτεκτονική των κτιρίων είναι αιγαιοπελαγίτικη, ενώ πολλά κτίρια, κυρίως παλιά αρχοντικά, έχουν υιοθετήσει στοιχεία ενετικής και αγγλικής περιόδου. Θα περπατήσουμε μέχρι το Κάστρο (13ος αι.) που η στρατηγική του θέση, πάνω σε ένα φυσικό οχυρό, εξασφάλιζε τον έλεγχο της ναυσιπλοΐας στο θαλάσσιο στενό Κυθήρων και Αντικυθήρων, ανάμεσα σε τρία πελάγη, το Ιόνιο, το Αιγαίο και το Κρητικό. Το Κάστρο, κτισμένο σε ένα βράχο στολισμένο με τις σεμπρεβίβες και σε μια έκταση 16 στρ. περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό βυζαντινών και μεταβυζαντινών ναών και έχει μοναδική θέα προς το Καψάλι και τα πελάγη. Κοντά στο Κάστρο βρίσκεται και το Αρχαιολογικό Μουσείο με σημαντικά εκθέματα, όπως πέτρινα εργαλεία, από την πρώτη εγκατάσταση στο νησί (9η-8η χιλιετία π.Χ). Συνεχίζουμε για το Καψάλι με την υπέροχη παραλία, τους δίδυμους κόλπους με τα λευκοντυμένα σπίτια και το Φάρο πάνω στο βράχο. Χρόνος για μπάνιο και αργότερα γεύμα στο Λιβάδι.

3η ΗΜ: Πρόγευμα. Σήμερα θα επισκεφθούμε το γραφικό χωριό του Μυλοπόταμου. Η πρώτη μας στάση θα γίνει στο νερόμυλο του Φιλιππή, ένας από τους 23 νερόμυλους τον οποίο αναστήλωσε ο ιδιοκτήτης του κ. Φιλιππής. Αργότερα θα ακολουθήσουμε μια εύκολη πανέμορφη διαδρομή μέχρι τον καταρράκτη της Φόνισσας, ένα παραδεισένιο μέρος κάτω από τα πανύψηλα πλατάνια, όπου το κελάρυσμα του νερού ηχεί μελωδικά. Συνεχίζουμε για τον Αβλέμονα στα ανατολικά του νησιού, ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό με μικρούς κολπίσκους και κρυστάλλινα καταπράσινα νερά. Θα δούμε το Καστέλο, ένα μικρό φρούριο που χρησίμευε για την εποπτεία της περιοχής και του λιμανιού και θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και το γεύμα.

4η ΗΜ: Πρόγευμα και αναχώρηση για τον Καραβά που βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα του νησιού. Θα ακολουθήσουμε μια εύκολη διαδρομή που θα μας οδηγήσει στις πηγές του Αμίρ Αλή, θα κάνουμε μια μικρή στάση για να δροσιστούμε κάτω από τα πλατάνια και συνεχίζουμε για να γνωρίσουμε μια ακόμη παραλία του νησιού, την Πλατιά Άμμο. Χρόνος για μπάνιο, γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η ΗΜ: Πρόγευμα και ελεύθερη ημέρα.

6η ΗΜ: Πρόγευμα, λίγος χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βουτιά στην παραλία της Αγ. Πελαγίας και αναχώρηση για το Διακόφτι. Σαλπάρισμα στις 15.30 με το Aqua Jewel της Seajets και άφιξη στον Πειραιά στις 22.30.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο € 345 Μονόκλινο € 405

Η τιμή είναι υπολογισμένη με ελάχιστη συμμετοχή 20 άτομα. Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής η τιμή κατ’ άτομο στο δίκλινο δωμάτιο είναι € 370 και στο μονόκλινο € 430.

Περιλαμβάνονται: Εισιτήρια πλοίου Πειραιάς – Κύθηρα & Κύθηρα – Πειραιάς * 5 διανυκτερεύσεις * 5 προγεύματα * μεταφορές και εκδρομές όπως στο πρόγραμμα * αρχηγός * ταξιδιωτικά έντυπα * ασφάλιση αστικής ευθύνης * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: άλλα κύρια φαγητά, ο φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο
Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.