Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ

Βόρεια Κυνουρία – Θηρεάτις Γη

Πα – Κυ, 3 – 5 Ιουλίου
Πα – Κυ, 11 – 13 Σεπτεμβρίου

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας είναι μια περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς,που συνδυάζει αρμονικά το βουνό με τη θάλασσα, την ιστορία με τον πολιτισμό, τις παραδόσεις με την αρχιτεκτονική κληρονομιά. Τα τοπία εναλλάσσονται ευχάριστα από το μπλε της θάλασσας, στο πράσινο της πεδιάδας με τους ελαιώνες, τις καστανιές και τα ελατοδάση. Τα χωριά που θα επισκεφθούμε, ο Πραστός, η Σίταινα και η Καστάνιτσα υπήρξαν ο πυρήνας της Τσακωνιάς, ορισμένοι από γηραιούς κατοίκους των χωριών μιλάνε ακόμα την τσακώνικη διάλεκτο, η οποία έχει ρίζες στην αρχαία Δωρική, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά των χωριών στην επανάσταση του 1821.

Η εκδρομή αυτή θα κλείσει με ένα όμορφο μάθημα φωτογραφίας στο φυσικό τοπίο των Άνω Δολιανών.


ΠΑ: Αναχώρηση από την Αθήνα στις 8.30 για Κόρινθο – Άργος – Άστρος για να επισκεφθούμε το Θεματικό Πάρκο Ελιάς (2019) μια αξιόλογη προσπάθεια που έγινε, από μαθητές και εθελοντές του Άστρους, στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους και σε μια έκταση 2,5 στρ. το Πάρκο περιλαμβάνει αντικείμενα για την επεξεργασία της ελιάς από τον 5ο αιώνα φθάνοντας μέχρι τη σημερινή εποχή αλλά και 16 ελαιόδεντρα άνω των 1.200 ετών! Επόμενη στάση μας θα είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο (εάν είναι ανοιχτό) και η Έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού που χρονολογείται από τον 2ο αι. μ.Χ. και διέθετε πολυτελείς εγκαταστάσεις. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε τη Μονή Λουκούς χτισμένη στη θέση της αρχαίας Εύας. Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία η Μονή έχει χτιστεί πάνω σε παλαιοχριστιανική εκκλησία και στους τοίχους του καθολικού διακρίνονται αρχαία ανάγλυφα και επιστύλια. Συνεχίζουμε για το Παράλιο Άστρος, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα και ξεκούραση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ακολουθήστε την αρχηγό σας για μια όμορφη βόλτα-γνωριμία με το Παράλιο Άστρος. Με το πούλμαν θα φτάσουμε μέχρι το Κάστρο, που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου, χρονολογείται από την εποχή των Ενετών και έχει εκπληκτική θέα στην πόλη και τη θάλασσα. Περπατώντας θα κατηφορίσουμε για να δούμε το Φάρο, το μικρό υπαίθριο θέατρο που βρίσκεται στο λιμάνι, τη μαρίνα κ.α.

ΣΑ: Πρόγευμα. Σήμερα θα ανακαλύψουμε το ορεινό κομμάτι της Κυνουρίας. Αναχώρηση για το χωριό Πραστός (750 μ. υψ.), παλιά πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, που θα μας αποζημιώσει η ομορφιά του και η ιδιαίτερη τοπική αρχιτεκτονική του με τα παραδοσιακά σπίτια και τα πυργόσπιτα. Το χωριό έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακό οικισμός. Συνεχίζουμε για την Καστάνιτσα, ένα όμορφο χωριό (850 μ. υψ.) παραδοσιακός οικισμός και αυτός, κρυμμένος μέσα σε έλατα, καστανιές και πλατάνια στην αγκαλιά του Πάρνωνα. Θα μας εντυπωσιάσουν τα Πυργόσπιτα που ξεχωρίζουν με τον επιβλητικό τους όγκο ενώ αρκετά έχουν ακόμα μικρές πολεμίστρες. Επόμενος προορισμός μας η Σίταινα (700 μ. υψ.) στεφανωμένη από πυκνό ελατοδάσος το οποίο έχει χαρακτηριστεί φυσικό μνημείο. Στο χωριό υπάρχουν 100 περίπου πέτρινα σπίτια με εντυπωσιακά μπαλκόνια και φυσικά πολλές βρύσες και πηγές που καταλήγουν στις γύρω ρεματιές. Γεύμα στην περιοχή και επιστροφή στο Άστρος.

ΚΥ: Πρόγευμα. Αναχώρηση για τα Άνω Δολιανά. Βόλτα στο χωριό με τα καλντερίμια, τα γεφύρια, τις πηγές και την όμορφη πλατεία με τα πλατάνια που προσφέρει υπέροχη θέα προς τον κάμπο της Τρίπολης. Εδώ θα κάνουμε μια όμορφη μικρή πεζοπορική διαδρομή στο δάσος συνδυάζοντάς την με μάθημα φωτογραφίας! Πάρτε μαζί σας τις φωτογραφικές σας μηχανές και ακολουθήστε τις οδηγίες του δασκάλου σας για όμορφα κάδρα και πορτρέτα. Γεύμα στην περιοχή και επιστροφή στην Αθήνα.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο € 165, Μονόκλινο + € 35.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 2 διανυκτερεύσεις * 2 προγεύματα * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * μάθημα φωτογραφίας * Φ.Π.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.