Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ

Λίμνη Ιλαρίωνα – Αρχαιολογικό χώρος και μουσείο Αιανής - Μπουχάρια & Νοχτάρια – Βελβεντός – Νεράιδα

Μ. Πα – Δε. Πά, 17 – 20 Απριλίου (Πάσχα)
Πα – Δε, 5-8 Ιουνίου (Πεντηκοστή)ΠΑ: Αναχώρηση 08:00 για Λάρισα – Ελασσόνα – Σέρβια. Συνεχίζουμε για το Βελβεντό (υψ. 450 μ.) ένα όμορφο χωριό χτισμένο σε σημείο όπου τα Πιέρια όρη γέρνουν μέσα σε μια πανδαισία πράσινου προς τις όχθες της μεγάλης τεχνητής λίμνης Πολυφύτου. Άφιξη στο ωραίο ξενοδοχείο «ΑΓΝΑΝΤΙ», ένα όμορφο παραδοσιακό κτίριο με υπέροχη θέα προς το βουνό των Πιερίων, την τεχνητή λίμνη του Αλιάκμονα και την υψηλή γέφυρα Σερβίων. Τακτοποίηση στα δωμάτια που έχουμε δεσμεύσει αποκλειστικά για εμάς και ελεύθερος χρόνος.

ΣΑ: Πρόγευμα. Τη σημερινή ημέρα θα εξερευνήσουμε άγνωστους ορεινούς τόπους που εντυπωσιάζουν με την άγρια, φυσική τους ομορφιά. Θα περιπλανηθούμε στις όχθες της νέας τεχνητής λίμνης του Ιλαρίωνα, μήκους 35 χιλιομέτρων, που σχηματίστηκε στην κοιλάδα του Αλιάκμονα και αποτελεί ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο της ΔΕΗ. Φθάνοντας στο χωριό Παναγιά και ακολουθώντας μια ευχάριστη παρόχθια διαδρομή θα φτάσουμε στη Μονή Τορνικίου (12ος αι.). Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του φράγματος, από τα σημαντικότερα έργα ήταν η μετακίνηση του μοναστηριού κατά 140 μ. καθώς στο σημείο όπου βρισκόταν σήμερα δημιουργήθηκε η λίμνη. Από τη θέση που βρίσκεται σήμερα το μνημείο προσφέρει μια μαγευτική θέα προς την λίμνη. Αφήνουμε πίσω το «μετακινημένο» μοναστήρι και τα παραλίμνια τοπία και συνεχίζουμε για τον Αρχαιολογικό χώρο και Μουσείο της Αιανής, μία από τις σπουδαιότερες αρχαίες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, πρωτεύουσα του ισχυρού μακεδονικού βασιλείου της Ελιμιώτιδας. Στον αρχαιολογικό χώρο μαζί με τον ξεναγό μας που θα μας μυήσει στον χρόνο και στον χώρο θα δούμε ερείπια κατοικιών, δημόσιων κτηρίων, καθώς και το εντυπωσιακό νεκροταφείο της πόλης, ενώ στο Μουσείο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις προϊστορικές και τις κλασικές αρχαιότητες της Αιανής και της ευρύτερης περιοχής αλλά και χιλιάδες ευρήματα, που προήλθαν από τις σωστικές ανασκαφές της κατασκευής του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. Γεύμα στην ευρύτερη περιοχή και αναχώρηση για τα χωριό Νεράιδα, χτισμένο στην κορυφή του λόφου και ακριβώς επάνω από την Γέφυρα Σερβίων. Η θέα από εκεί αναμιγνύει το υγρό και στερεό στοιχείο και σε συνδυασμό με τα παιχνίδια της φύσης προσφέρει από κάθε γωνιά του χωριού μια μαγευτική εικόνα. Περνώντας αργότερα από τη μεγάλη γέφυρα των Σερβίων (1.372 μ.) επιστρέφουμε στο Βελβεντό.

ΚΥ: Πρόγευμα. Γνωριμία με την κωμόπολη του Βελβεντού, πατρίδα του αρχιτέκτονα Σταμάτη Κλεάνθη (1802-1862) και εμπνευστή του πρώτου πολεοδομικού σχεδίου των Αθηνών. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου και θα πάμε μέχρι το Φαράγγι των «Εννιά Πιερίδων Μουσών» ή «Σκεπασμένο» για να περπατήσουμε στα γραφικά μονοπάτια και να δούμε τον καταρράκτη. Το «Σκεπασμένο» αποτελεί ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλους, με τους καταρράκτες, τις φυσικές λιμνούλες και τους εντυπωσιακούς βράχους. Από το ξύλινο «παρατηρητήριο», το οποίο πρόσφατα διαμορφώθηκε, μπορεί κανείς να απολαύσει τη θέα του πρώτου τριπλού καταρράκτη, ύψους 25 μέτρων. Αργότερα θα επισκεφθούμε και το ορεινό χωριό Καταφύγιο τον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Γιώργος (Αλέξης) Ζορμπάς, ο ήρωας του Νίκου Καζαντζάκη. Το χωριό, κάτω από την ψηλότερη κορυφή των Πιερίων, είναι μια «φωλιά» στην καρδιά του δάσους. Χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με το χωριό και επιστροφή στο Βελβεντό.

ΔΕ: Πρόγευμα και αναχώρηση για τα Καμβούνια Όρη και το χωριό Μικρόβαλτο Κοζάνης. Εδώ κοντά σε μια μεγάλη ρεματιά και πίσω από δρυοσκέπαστους λοφίσκους κρύβεται ένα μοναδικό στην Ελλάδα γεωφυσικό φαινόμενο, τα περίφημα «μπουχάρια». Χωμάτινες κολώνες, διάσπαρτες στη ρεματιά και τις λοφοπλαγιές, σαν μυστηριώδεις καμινάδες που στην κορυφή έχουν μια γκρίζα πέτρα, συνθέτουν ένα ιδιόμορφο σκηνικό που πολύ θυμίζει το αντίστοιχο της Καππαδοκίας. Ακόμα στα γύρω πρανή πυραμοειδείς σχηματισμοί, που οι ντόπιοι ονομάζουν «νοχτάρια», έχουν δημιουργήσει ένα εκπληκτικό γεώδασος. Περίπατος στο γύρω χώρο του γεωπάρκου και συνεχίζουμε για το Στρατιωτικό Μουσείο Σαρανταπόρου (Χάνι Χατζηγώγου) – Αθήνα μ’ ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και το γεύμα.

Μέγιστη συμμετοχή: 34 άτομα

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο: € 265 / Μονόκλινο: € 335 (Πάσχα).
Δίκλινο: € 220/ Μονόκλινο: € 290 (5/6 και 25/10).

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 3 διανυκτερεύσεις * 3 προγεύματα * αρχηγός * ξεναγός στην Αιανή * ταξιδιωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης * έντυπα * Φ.Π.Α.

ΣΗΜ.: Η εκδρομή του Πάσχα περιλαμβάνει επίσης το αναστάσιμο δείπνο και το πασχαλινό γεύμα.


Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.