Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΡΟΥΣΟΒΙΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΟΡΒΗΛΟΥ

Σιδηρόκαστρο – Σέρρες – Ι. Μονή Προδρόμου – Γεφύρια του Κρουσοβίτη – Αχλαδοχώρι – Άνω Πορόια – Οχυρό Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνη

Κυ – Πε, 7 – 11 Ιουνίου (Αγ. Πνεύματος)
Σα – Τε, 24 – 28 Οκτωβρίου (Εθνική γιορτή)

Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος (Ιούνιος) 


1η ΗΜ.: Ξεκινάμε το οδοιπορικό μας στις 07:00 για Καμένα Βούρλα – Λάρισα – Σιδηρόκαστρο μ’ ενδιάμεσες στάσεις. Τακτοποίηση στο «AGNANTIO HOTEL & SPA» (3*).

2η ΗΜ.: Πρόγευμα. Πάνω από την πόλη του Σιδηροκάστρου δεσπόζει ο γρανιτένιος βράχος Ισάρι, στις πλαγιές του οποίου σώζονται τμήματα τειχών του βυζαντινού κάστρου. Εδώ κοντά βρίσκεται και ο ιερός ναός του Αγ. Δημητρίου, από τα σημαντικότερα χριστιανικά μνημεία της ανατολικής Μακεδονίας. Και αναχωρούμε για τις Σέρρες. Θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο που στεγάζεται στο Μπεζεστένι, την Παλιά Μητρόπολη, τρίκλιτη ξυλόστεγη βασιλική του 11ου αι., το Τζαμί Αχμέτ-πασά και το εξαιρετικό Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων. Θα ανέβουμε στην αρχαία και βυζαντινή ακρόπολη με την ωραία θέα της γύρω περιοχής ενώ πολύ κοντά στην πόλη βρίσκεται και το γραφικό προάστιο του Αγ. Ιωάννη με άφθονα νερά, αιωνόβια πλατάνια και το γραφικό εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου του Κρυονερίτη. Γεύμα στην περιοχή και απογευματινή επίσκεψη την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της Βόρειας Ελλάδας μετά το Άγιο Όρος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η ΗΜ.: ΚΟΙΛΑΔΑ – ΓΕΦΥΡΙΑ ΚΡΟΥΣΟΒΙΤΗ. Πρόγευμα. Αρχίζουμε τη σημερινή μας μέρα με μια επίσκεψη στο αξιόλογο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Μιχάλη Τσαρτσίδη με πλούσιο πολεμικό υλικό και αντικείμενα λαογραφικού ενδιαφέροντος της προσωπικής συλλογής του συλλέκτη. Συνεχίζουμε για τη νέα ανακάλυψή μας, την κοιλάδα του ποταμού Κρουσοβίτη και τα γεφύρια του. Μικρή διαδρομή με το πούλμαν και αργότερα θα περπατήσουμε στη ρεματιά με τα πλατάνια, θα δούμε τους καταρράκτες των Ζεστών Νερών και φυσικά ορισμένα από τα επτά πέτρινα γεφύρια σ’ ένα φυσικό περιβάλλον πλημμυρισμένο από χρώματα και αρώματα της κάθε εποχής. Δε δίνουμε περισσότερες πληροφορίες. Ελάτε να ζήσουμε μαζί αυτή την ξεχωριστή εμπειρία. Υπάρχει η δυνατότητα μικρής και μεγαλύτερης πορείας, μιας ή δύο ωρών. Τελικός προορισμός μας τα χωριά Καρυδοχώρι και Αχλαδοχώρι, όπου και το γεύμα μας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

4η ΗΜ.: Πρόγευμα. Σήμερα, θα επισκεφθούμε το Οχυρό Ρούπελ που βρίσκεται ανάμεσα στα όρη Άγκιστρο και Μπέλες, πολύ κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα της οχυρωμένης τοποθεσίας, κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων. Ο υγρότοπος της Λίμνης Κερκίνης είναι διεθνούς σημασίας με μοναδική χλωρίδα, ορνιθοπανίδα και ένα πληθυσμό νεροβούβαλων. Θα επισκεφθούμε το Κέντρο Ενημέρωσης και προαιρετικά θα κάνουμε βόλτα στη λίμνη με βάρκες, στην οποία κάθε εποχή εναλλάσσεται το τοπίο και τα πουλιά, άσπρα και κίτρινα νούφαρα, ενώ το όρος Μπέλες καθρεφτίζεται στα νερά της. Συνεχίζουμε για το Ακριτοχώρι. Γεύμα σε επιλεγμένη ταβέρνα. Απογευματινή βόλτα στα Άνω Πορόια και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η ΗΜ.: Πρόγευμα και αναχώρηση για το Λαχανά, για να επισκεφθούμε το μνημείο της μάχης Κιλκίς – Λαχανά, όπου το 1913 πραγματοποιήθηκε η φονικότερη σύγκρουση των Βαλκανικών Πολέμων και όπου οι Έλληνες νίκησαν τους Βούλγαρους «δια της λόγχης». Συνεχίζουμε για Αθήνα μ΄ ενδιάμεσες στάσεις.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο: € 260, Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € 70.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 4 διανυκτερεύσεις * 4 προγεύματα * τοπικός συνοδός (9/6 & 26/10) * αρχηγός * ταξιδιωτικά έντυπα * ασφάλιση αστικής ευθύνης * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Κύρια φαγητά, είσοδοι, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, βαρκάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.