Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΒΑΛΚΑΝΙΚO ΠΑΝOΡΑΜΑ: ΣΕΡΒΙΑ – ΒΟΣΝΙΑ & ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ – ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Νις – Βελιγάδρι – Νόβι Σαντ – Βίσεγκραντ – Κράλιεβο – Σκόπια

Πε – Πε, 4 – 11 Ιουνίου
 


ΠΕ 4/06: Αθήνα – Νις. Αναχώρηση στις 7.00. Μέσω Λάρισας – Ευζώνων και Κουμάνοβο θα φτάσουμε στην πόλη του Νις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΠΑ 5/06: Νις – Κραγκούγιεβατς – Τόπολα – Βελιγράδι. Πρόγευμα και γνωριμία με την πόλη του Νις που είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις στα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Από την αρχαιότητα θεωρείται η πύλη μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Θα επισκεφθούμε το Κάστρο, το παλιό Δημαρχείο και θα δούμε τον «Πύργο των Κρανίων», ένα πύργο χτισμένο από 952 κρανία. Όλα ανήκαν σε Σέρβους επαναστάτες, που θέλησαν να αντισταθούν στη μανία του Χουρσίτ Μεχμέτ Πασά, στη μάχη του Τσεγκάρ το 1809. Αναχώρηση για Κραγκούγιεβατς, την πρώτη πρωτεύουσα της νεότερης Σερβίας (1818-1841). Θα δούμε το Δημαρχείο, το Πάρκο Μνήμης «του Οκτώβρη του Κραγκούγιεβατς», που βρίσκεται στο Σουμάριτσε και τιμά τα τραγικά γεγονότα της 21ης ​​Οκτωβρίου 1941, όπου οι Γερμανοί εκτέλεσαν 2.301 άτομα. Συνεχίζουμε για Τόπολα, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, κτισμένη στην κορυφή του Oplenac (337 μ.) από τον Βασιλιά Petar τον 1ο. Η εκκλησία είναι μοναδική ανάμεσα σε όλα τα μνημεία της χώρας με μαρμάρινες κολώνες της Καράρα και μωσαϊκά που καλύπτουν σχεδόν 3500 τ.μ. και αποτελείται από 40 εκατ. ψηφίδες 15.000 χρωμάτων με αναπαράσταση 725 σκηνών και 1500 ανθρώπινες φιγούρες. Εκεί βρίσκεται και το μαυσωλείο της δυναστείας των Καραγιώργιδων (του γνωστού μας Καραγιώργη Σερβίας). Συνεχίζουμε για το Βελιγράδι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΣΑ 6/06: Belgrade. Πρόγευμα. Στην πρωινή μας περιήγηση, πεζή και με το πούλμαν, θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Σερβίας. Το Βελιγράδι με μακρά ιστορία 7000 χρόνων βρίσκεται σε προνομιακή θέση, στη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη. Θα επισκεφθούμε ή και θα δούμε το πάρκο Kalemegdan με το κάστρο του, την Ορθόδοξη Μητρόπολη, την πλατεία Δημοκρατίας, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Σάββα κ.ά. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το μουσείο της πόλης (πρώην κατοικία του πρίγκηπα Ljubica) για να ζήσουμε λίγο την ατμόσφαιρα του παλαιού Βελιγραδίου. Συνεχίζουμε για τη μποέμικη συνοικία της πόλης, Skadarlija, με τα στενά γραφικά δρομάκια. Εδώ θα απολαύσουμε ένα δείπνο με παραδοσιακές γεύσεις συνοδευόμενο από μουσική, τραγούδια και φολκλορικό θέαμα (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

ΚΥ 7/06: Fruska Gora – Novi Sad – Belgrade. Πρόγευμα και αναχώρηση για την περιοχή της Βοϊβοντίνας. Καθοδόν θα επισκεφθούμε τη μικρή, αλλά πολύ όμορφη πόλη Σρέμσκι Κάρλοβτσι, που είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη. Συνεχίζουμε για το Εθνικό Πάρκο Fruska Gora. Το βουνό αυτό, με υψηλότερη κορυφή τα 549 μ., υπήρξε για αιώνες κέντρο της Σερβικής θρησκευτικότητας, θεωρούμενο σαν το Άγιο Όρος της Σερβίας με 16 μοναστήρια. Το πάρκο Fruska Gora αναδύεται σαν ένα νησί στη χαμένη θάλασσα και είναι μοναδικό για το μικροκλίμα του, χαρακτηρίζεται δε σαν καθρέπτης του γεωλογικού παρελθόντος. Αργότερα θα επισκεφθούμε το κάστρο Πετροβαραντίν (18ος αι.), ένα από τα πολλά οχυρά που χτίστηκαν από τους Ρωμαίους για την προστασία των παραδουνάβιων πόλεων που βρίσκονταν υπό την κατοχή τους. Το φρούριο έχει ένα μοναδικό σύστημα υπογείων διαδρομών μήκους 16 χλμ. και ένα παράξενο ρολόι, του οποίου οι δείκτες είναι ανάποδα, δηλαδή ο μεγάλος δείκτης δείχνει την ώρα και ο μικρός τα λεπτά, κάτι που έγινε για να βλέπουν από μακριά οι ψαράδες στο Δούναβη τι ώρα είναι. Συνεχίζουμε για το Νόβι Σαντ, πρωτεύουσα της επαρχίας της Βοϊβοντίνας. Η πόλη ιδρύθηκε τον 17ο αι. και είναι ένα ασυνήθιστο μείγμα της παλιάς Σέρβικης πνευματικότητας και της πολιτιστικής αυστροουγγρικής κληρονομιάς. Κτισμένη στις όχθες του Δούναβη περιβάλλεται από εύφορα εδάφη και αμπελοκαλλιέργειες. Γεύμα και επιστροφή στο Βελιγράδι. Δείπνο.

ΔΕ 8/06: Όρη Ovcar και Kablar – Visegrad - Zlatibor. Πρόγευμα και αναχώρηση τα όρη Ovcar και Kablar τα οποία διασχίζει ο ποταμός Μοράβα και δημιουργεί ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Κρυμμένα μέσα στα δάση υπάρχουν 11 μοναστήρια, κτισμένα στην αριστερή και τη δεξιά όχθη του ποταμού Μοράβα, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και τοιχογραφίες του 17ου αι. Συνεχίζουμε για το Βίσεγκραντ στη σερβική πλευρά της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης. Το Βίσεγκραντ είναι μια μικρή όμορφη πόλη στις όχθες του ποταμού Δρίνου. Η πόλη έγινε γνωστή αφού ο νομπελίστας (1961) Ivo Andric που έζησε εκεί έγραψε το μυθιστόρημα «Το Γεφύρι του Δρίνου» (1945). Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τη Γέφυρα Ντρίνα που χτίστηκε το 1577 από τον Μεχμέτ Πασά Σοκόλοβιτς ενώ το σχέδιο είναι του μουσουλμάνου αρχιτέκτονα Σινάν Πασά και ανήκει στον παγκόσμιο κατάλογο μνημείων της Unesco. Αναχώρηση για το Ζλάτιμπορ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Δείπνο.

ΤΡ 9/06: Τραίνο Nostalgia – Küstendorf – Sirogojno – Kraljevo. Πρόγευμα και αναχώρηση για το διάσημο χωριουδάκι Küstendorf με τα γραφικά ξύλινα σπιτάκια, το οποίο κατασκεύασε ο Εμίρ Κουστουρίτσα για τη ταινία του «Η ζωή είναι ένα θαύμα». Το χωριό έχει εκκλησία, βιβλιοθήκη, ξενοδοχείο, εστιατόριο αλλά και περίεργα ονόματα οδών. Ο Κουστουρίτσα έδωσε στις οδούς ονόματα από ανθρώπους που θαυμάζει όπως Νίκολα Τέσλα, Μαραντόνα, Ίνγκμαρ Μπέργκμαν κ.α. Συνεχίζουμε για Mokra Gora, όπου θα πάρουμε το τρένο Nostalgia για να κάνουμε μια τουριστική διαδρομή 15 χλμ. διασχίζοντας το απίθανο φυσικό τοπίο των βουνών της, περνώντας μέσα από 22 τούνελ και 5 γέφυρες. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο όμορφο γραφικό χωριό Sirogojno, όπου και το υπαίθριο εθνογραφικό μουσείο με δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και έκθεση χειροποίητων υφαντών ρούχων. Αναχώρηση για το Κράλιεβο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΤΕ 10/06: Kraljevo – Σκόπια. Πρόγευμα και αναχώρηση για τα Σκόπια. Γνωριμία με την πόλη, θα περπατήσουμε στην πέτρινη γέφυρα που συνδέει τη νέα με την παλιά πόλη των Σκοπίων και έχει μήκος 214 μ. και 12 καμάρες. Θα δούμε το μεσαιωνικό Φρούριο που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης με θέα τον ποταμό Βαρδάρη και τον παλιό σταθμό του τρένου όπου το ρολόι του έχει μείνει σταματημένο στις 05:17 π.μ. για να θυμίζει το μεγάλο σεισμό του 1963. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΠΕ 11/06: Σκόπια – Αθήνα. Πρόγευμα και επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγ. Παντελεήμονα με μοναδικές τοιχογραφίες και θέα στη κοιλάδα του Βαρδάρη. Αναχώρηση για Αθήνα μέσω Ευζώνων – Λάρισας μ’ ενδιάμεσες στάσεις.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο € 595, Μονόκλινο + € 140.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία (4*) * 7 προγεύματα * 6 δείπνα * μεταφορές και εκδρομές όπως στο πρόγραμμα * ξεναγός (4 ημέρες) * εισιτήρια τραίνου * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.

Σημείωση: Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί ν’ αλλάξει χωρίς κάποια παράλειψη.
 

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.