Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα – Άρτα – Αρχ. Νικόπολη – Ανάπλους Αχέροντα – Αμβρακικός κόλπος
 
Μ. Πε – Δε Πα, 16 – 20 Απριλίου (Πάσχα)

Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος


 

Μ. ΠΕ 16/4: Αναχώρηση 07:30 για Ακράτα (στάση) – Ρίο – Αντίρριο – Άρτα. Με την τοπική ξεναγό μας θα γνωρίσουμε την πόλη και τα κυριότερα αξιοθέατά της, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Παναγία Παρηγορήτισσα, το μικρό θέατρο της Αρχαίας Αμβρακίας, το θρυλικό γεφύρι κ.ά. Γεύμα και συνεχίζουμε για την Πρέβεζα. Τακτοποίηση στο κεντρικό και πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο «DIONI BOUTIQUE»(4*).

Μ. ΠΑ 17/4: Πρόγευμα. Γραφική η Πρέβεζα, χτισμένη στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, εντυπωσιάζει με το νησιωτικό της χρώμα, την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική, τα πλακόστρωτα πεζοδρομημένα σοκάκια της και την παραλία της. Μαζί με την ξεναγό μας θα κάνουμε πεζή τη γνωριμία μας με την πόλη. Αργότερα, συνεχίζουμε για την περιοχή της Αρχαίας Νικόπολης, όπου θα επισκεφθούμε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Βασιλική Α’ με τα ψηφιδωτά δάπεδα, το μνημείο του Αυγούστου και ό,τι άλλο θα είναι δυνατόν ανάλογα με την ύπαρξη του φυλακτικού προσωπικού. Επιστροφή στην Πρέβεζα. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Περιφορά των Επιταφίων που συγκεντρώνονται όλοι μαζί στην κεντρική πλατεία και τη μαγική εικόνα με τα φωτισμένα φαναράκια που ανεβαίνουν στον ουρανό.

Μ. ΣΑ 18/4: Πρόγευμα. Θα παρακολουθήσουμε το πρωί το σπάσιμο των κανατιών και αργότερα αναχώρηση για την περιοχή του χωριού Μεσοπόταμος, όπου και ο αρχαιολογικός χώρος του Νεκυομαντείου, εκεί όπου ο νεκροπομπός Ερμής και ο Χάρος οδηγούσαν τις ψυχές στον Κάτω Κόσμο, στο βασίλειο του Άδη. Επίσκεψη - ξενάγηση. Αργότερα, συνεχίζουμε για την παραλιακή περιοχή της Αμμουδιάς, στις εκβολές του ποταμού Αχέροντα. Με τοπικά πλοιάρια (έξοδα ατομικά) θα κάνουμε τον ανάπλου του ποταμού, μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να ζήσουμε. Γεύμα στις ψαροταβέρνες και επιστροφή στην Πρέβεζα. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Χαραλάμπους και αναστάσιμο δείπνο.

ΚΥ ΠΑ 19/4: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Χαρείτε με την άνεσή σας το πρόγευμα και ελάτε αργότερα να γνωρίσουμε μαζί την ομορφιά του υγροτόπου του Αμβρακικού κόλπου. Με τοπικό σκάφος (έξοδα ατομικά) θα κάνουμε μια περιβαλλοντική και πολιτιστική περιήγηση για να ενημερωθούμε για τη διεθνή σημασία του υγροτόπου (σύμβαση Ramsar) με τους αλμυρόβαλτους, τις υφάλμυρες ρηχές λιμνοθάλασσες, τις λουρονησίδες και το δέλτα των εκβολών των ποταμών Λούρου και Αράχθου. Η περιήγηση αυτή αποτελεί μια μοναδική εμπειρία. Αργότερα θα συνεχίσουμε για τους πρόποδες του όρους Ζαλόγγου και το χωριό Καμαρίνα. Πασχαλινό γεύμα σε επιλεγμένη ταβέρνα με πανοραμική θέα στη γύρω περιοχή. Θα δούμε ακόμα το μνημείο των Σουλιωτισσών και θα επισκεφθούμε τη Μονή Αγ. Δημητρίου. Επιστροφή στην Πρέβεζα.

ΔΕ ΠΑ 20/4: Πρόγευμα. Μέσω της υποθαλάσσιας σύνδεσης Πρέβεζας – Ακτίου αναχωρούμε για να διασχίσουμε τη δυτική πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας απολαμβάνοντας τη θέα του Ιονίου Πελάγους. Θα περάσουμε από το Μύτικα, τον Αστακό και το Μεσολόγγι (επίσκεψη, γεύμα). Μέσω Ρίου συνεχίζουμε για Αθήνα.

Έξοδα κατ’ ατομο: Δίκλινο: € 395, Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € 150.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 4 διανυκτερεύσεις * 4 προγεύματα * αναστάσιμο δείπνο * πασχαλινό γεύμα * τοπικός ξεναγός (16, 17 & 18/4) * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.