Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΣΤΙΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΤΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΑ

Πράμαντα – Ματσούκι – Μονή Κηπίνας – Συρράκο – Καλαρρύτες – Καλέντζι – Κωστήτσι – Ελληνικό – Μονή Τσούκας

Δε – Κυ, 18 – 21 Ιουνίου
Σα – Τρ, 31 Οκτ – 3 Νοεμβρίου

Κτισμένο μέσα στα έλατα (800 μ. υψ.) και στις πλαγιές των Τζουμέρκων το γραφικό χωριό Πράμαντα προσφέρεται για όμορφες εξορμήσεις και περιπάτους για να επισκεφθούμε και να χαρούμε το βλαχόφωνο Ματσούκι, το πανέμορφο Συρράκο, τη Μ. Κηπίνας και τους Καλαρρύτες. Το Γραφείο μας ήταν το πρώτο που παρουσίασε αυτή την περιοχή τη δεκαετία του 1980. Τούτη τη χρονιά σας προσφέρουμε ένα ανανεωμένο και πιο πλούσιο πρόγραμμα προσθέτοντας και τα κυριότερα χωριά από τη γεω­γραφική ενότητα «ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΑ», που βρίσκονται ανάμεσα από τα Γιάννενα και τα Τζουμερκοχώρια και που, για πρώτη φορά, σας παρουσιάσαμε το 2019. Και εδώ το γεφύρι της Πολιτσάς, οι απόκρημνες πλαγιές και χαράδρες, ο Άραχθος ποταμός, η ιστορική Μονή Τσούκας και η υπέροχη εκκλησία της Παναγιάς Φανερωμένης συνθέτουν ένα σκηνικό μοναδικό. Κοντά σ’ αυτά βέβαια και το χωριό Ελληνικό, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θ. Παπαγιάννης. Η διαμονή μας είναι εξασφαλισμένη στα θαυμάσια ξενοδοχεία «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» και «ΑΝΑΒΑΣΗ» στην περιοχή των Πραμάντων και το «ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΛΑΝΑΣΣΑ» στο Κωστήτσι. ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ!


1η ΗΜ.: Αναχώρηση 07:30 για Ρίο – Άρτα – Πλάκα. Θα κάνουμε στάση για να περπατήσουμε δίπλα στον ποταμό Άραχθο και να δούμε το αποκατεστημένο πάλι γεφύρι της Πλάκας, το μεγαλύτερο των Βαλκανίων. Συνεχίζοντας περνάμε δίπλα από τα Άγναντα και φθάνουμε στα Πράμαντα (440 χλμ.), όπου θα επισκεφθούμε το σπήλαιο της Ανεμότρυπας, που θεωρείται το πιο λευκό σπήλαιο στην Ελλάδα, καθώς φιλοξενεί στους κόλπους του καθαρό ασβεστόλιθο. Το ποτάμι που διασχίζει το σπήλαιο έχει διαμορφώσει το εσωτερικό του σε τρία επίπεδα με πολλές μικρές λίμνες και πιο εντυπωσιακή εκείνη προς το τέλος της διαδρομής. Τακτοποίηση στα ξενοδοχεία. Δείπνο.

2η ΗΜ.: Πρόγευμα. Χαρείτε την σημερινή μέρα με τοπικές εξορμήσεις στις γύρω ελατοσκέπαστες πλαγιές των Τζουμέρκων. Πρώτη μας στάση το βλαχόφωνο χωριό Ματσούκι. Θα δούμε το νερόμυλο (διατηρητέο μνημείο) και τους καταρράκτες που καταλήγουν στον Ματσουκιώτικο ποταμό. Συνεχίζουμε για την εντυπωσιακή Μονή Κηπίνας, που, σαν αετοφωλιά, είναι σφηνωμένη κυριολεκτικά σ’ έναν κάθετο βράχο. Αργότερα, ακολουθεί η επίσκεψή μας στα δύο πανέμορφα κεφαλοχώρια το Συρράκο και τους Καλαρρύτες. Το Συρράκο είναι ένα πέτρινο διαμάντι της Ηπείρου και για να μπούμε στο χωριό πρέπει να περπατήσουμε ένα πανέμορφο μονοπάτι με πέτρινες βρύσες και γεφυράκια. Εδώ γεννήθηκε ο Ιω. Κωλέττης και ο «ποιητής του βουνού και της στάνης» Κώστας Κρυστάλλης, ενώ οι Καλαρρύτες γοητεύουν και αυτοί με τη γνήσια αρχιτεκτονική τους. Αργά το απόγευμα επιστροφή στα ξενοδοχεία. Δείπνο.

3η ΗΜ.: Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το γεφύρι της Πολιτσάς (στάση) και συνεχίζουμε για το μικρό χωριό Πάτερο. Εδώ θα σταθούμε για να επισκεφθούμε την εντυπωσιακή εκκλησία της Αγ. Παρασκευής με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες. Δίπλα στην εκκλησία βρίσκεται και η μικρή πλατεία με τη βρύση και το γάργαρο νέκταρ. Αξιόλογο κτήριο είναι και το Σχολείο που χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αι. Προαιρετική διαδρομή 1,5 χλμ. σε χωματόδρομο θα μας φέρει μπροστά σε ένα μοναδικό σκηνικό, έτσι όπως το δημιουργούν το χάος της χαράδρας του Άραχθου ποταμού, οι γύρω κορυφές των βουνών, η κοίτη του ποταμού και η άγρια βλάστηση. Η άγρια μεγαλοπρέπεια σε όλο της το μεγαλείο! Συνεχίζοντας την ωραία περιπλάνησή μας θα ανηφορίσουμε στα 600 μ. υψ. όπου στον ευρύχωρο κάμπο βρίσκεται το μικρό κεφαλοχώρι Καλέντζι. Και εδώ το γνώριμο σκηνικό με τα πέτρινα σπίτια, τις γραφικές πλατείες με τα πλατάνια. Ενδιαφέρουσα είναι η μονόχωρη, ξυλόστεγη εκκλησία του Αγ. Νικολάου με το καμπαναριό της και η εκκλησία του Γενεσίου της Θεοτόκου. Εντυπωσιασμένοι από την απρόσμενη ομορφιά συνεχίζουμε τη διαδρομή μας. Επόμενη στάση η επίσκεψή μας στην υπέροχη τρίκλιτη βασιλική της Φανερωμένης κτισμένη και αγιογραφημένη στα τέλη του 18ου αι. Πολύ κοντά είναι και το χωριό Λάζαινα. Στην πλατεία του με τα δύο μεγάλα πλατάνια υπάρχει το παραδοσιακό καφενείο Στάλισμα, όπου μας περιμένει ένα γαστρονομικό γεύμα με πλούσιους μεζέδες και εξαιρετικό τσίπουρο (έξοδα ατομικά). Καταλήγουμε στο Κωστήτσι, όπου και το ωραίο ξενοδοχείο «Πριγκίπισσα Λάνασσα». Τακτοποίηση στα ωραία δωμάτια, λίγη ανάπαυση και αργότερα μια… έκπληξη. Δε σας την αποκαλύπτουμε για να τη χαρούμε όλοι μαζί. Γνωριμία με τις πολυτελείς εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Το βράδυ θα συνοψίσουμε τις εντυπώσεις μας στο ζεστό καθιστικό και αποχαιρετιστήριο δείπνο.

4η ΗΜ.: Πρόγευμα και αναχώρηση για το χωριό Ελληνικό, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θ. Παπαγιάννης. Το Μουσείο που στεγάζεται στο σχολείο του χωριού, είναι μοναδικό στο είδος του και όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο κος Παπαγιάννης, γλύπτης και ομότιμος καθηγητής στην Α.Σ.Κ.Τ, αποτελεί προσφορά στον τόπο που γεννήθηκε και τον ενέπνευσε. Θα μας ξεναγήσει τοπική ιστορικός της Τέχνης. Εδώ κοντά βρίσκεται και η Ι.Μ. Τσούκας, σημαντικό προσκύνημα της περιοχής και με μαγευτική θέα στη χαράδρα του Άραχθου, το Σμόλικα και την ευρύτερη περιοχή. Συνεχίζουμε για Σερβιανά – νέα Ιόνια Οδό – Αντίρριο – Ρίο – Αθήνα μ’ ενδιάμεσες στάσεις.

Συμμετοχή: Περιορισμένη.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο: € 310 (Ορίζοντες) – € 290 (Ανάβαση).

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 3 διανυκτερεύσεις * 3 προγεύματα * 3 δείπνα * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.