Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΜΗΛΟΣ – ΚΙΜΩΛΟΣ

Αδάμας – Πλάκα (Χώρα) – Κατακόμβες – Αρχαίο θέατρο – Σαρακήνικο – Φυλακοπή – Απολλώνια – Χωριό Κιμώλου


Τρ - Σα, 8 - 12 Σεπτεμβρίου 2020

Πενθήμερη θαλασσινή εξόρμηση για να σας γνωρίσουμε τα δύο νοτιότερα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων. Η Μήλος έχει το δικό της ιδιαίτερο χρώμα χάρη στην ηφαιστειακή δραστηριότητα στην μακρινή αρχαιότητα που «δώρισε» στο νησί έναν ορυκτό πλούτο παράλληλα με τους γεωλογικούς σχηματισμούς. Οι ενδιαφέρουσες εκκλησίες, οι κατακόμβες, το αρχαίο θέατρο, οι ωραίες παραλίες συμπληρώνουν το σκηνικό που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Δίπλα σχεδόν η Κίμωλος με το Κάστρο, τον ορεινό χαρακτήρα αλλά και τις αμμουδερές παραλίες, είναι μια λιτή αλλά γοητευτική παρουσία.

ΤΡ 8/9: Συγκέντρωση στις 06:30 στον Πειραιά και στο πλοίο SPEEDRUNNER III (Πύλη Ε7). Σαλπάρισμα στις 07:30 για Σέριφο – Μήλο. Άφιξη στον Αδάμαντα στις 11:50. Θα επισκεφθούμε το Μεταλλευτικό Μουσείο με τον τοπικό ξεναγό μας όπου αντικείμενα, εικόνες και φωτογραφίες παρουσιάζουν την εντυπωσιακή γεωλογική ιδιαιτερότητα της Μήλου και αφηγούνται τη μεταλλευτική ιστορία του νησιού, αποτίοντας, παράλληλα, έναν φόρο τιμής σε όλους αυτούς που εργάστηκαν για την ανάπτυξη της μεταλλείας στο νησί συνδέοντας το παρελθόν με το σήμερα. Αργότερα θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και γεύμα και στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «ΛΙΟΓΕΡΜΑ». Το απόγευμα άνοδος στη Χώρα (Πλάκα), από τους ωραιότερους οικισμούς της Μήλου με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τα στενά ασβεστωμένα δρομάκια και την πανοραμική θέα στον κόλπο της Μήλου.

TE 9/9: Πρόγευμα και αναχώρηση με το πούλμαν και τον τοπικό ξεναγό μας για το βόρειο τμήμα του νησιού. Στάση στην Τρυπητή και επίσκεψη σε ένα από τα καλύτερα σωζόμενα αρχαία θέατρα των Κυκλάδων που βρίσκεται σε μια εντυπωσιακή θέση με θέα το Αιγαίο πέλαγος. Συνεχίζουμε για τις Κατακόμβες που ήταν ο πρώτος τόπος συγκέντρωσης των πρώτων Χριστιανών και το πρώτο κοινοτικό νεκροταφείο στα τέλη του 2ου μ.Χ. αιώνα. Οι Κατακόμβες της Μήλου είναι μοναδικές σε μέγεθος σε όλο τον Ελλαδικό χώρο και από τα πιο γνωστά και αξιόλογα Χριστιανικά μνημεία παγκοσμίως. Επόμενη στάση το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πλάκα όπου θα δούμε ένα από τα πιο γνωστά εκθέματα στον κόσμο, την Αφροδίτη της Μήλου (αντίγραφο του πρωτότυπου το οποίο βρίσκεται στο Λούβρο). Συνεχίζουμε για το Σαρακήνικο, ένα μοναδικό κατάλευκο τοπίο με ηφαιστιογενή διαβρωμένα βράχια που θυμίζουν σεληνιακό τοπίο ενώ θα δούμε από ψηλά και το «σπήλαιο» Παπαφράγκα, μια βαθιά θαλάσσια σπηλιά όπου έβρισκε καταφύγιο ο ομώνυμος πειρατής κατά τη περίοδο του Βυζαντίου. Μπάνιο, γεύμα στα Απολλώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.

ΠΕ 10/9: Πρόγευμα. Σήμερα θα περάσουμε από τη Φυλακοπή –αναφορά στον αρχαιολογικό χώρο– και θα καταλήξουμε στα Απολλώνια, στα βόρειο–ανατολικά του νησιού, απ’ όπου με τοπικό σκάφος θα περάσουμε απέναντι στην Κίμωλο. Άφιξη στο λιμάνι της Ψάθης και με το τοπικό λεωφορείο θα ανηφορίσουμε στο Χωριό (πρωτεύουσα). Περιπλάνηση στα δρομάκια με την αιγιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική και στο μεσαιωνικό κάστρο. Θα επισκεφθούμε ακόμα το Λαογραφικό – Ναυτικό μουσείο. Κάθοδος στη Ψάθη, μπάνιο, γεύμα και νωρίς το απόγευμα επιστροφή στη Μήλο και το ξενοδοχείο.

ΠΑ 11/9: Πρόγευμα. Ημέρα ελεύθερη για συμπληρωματική γνωριμία του νησιού. Προαιρετικός γύρος του νησιού (Αδάμαντας, Κλήμα, Αρκούδες, Βάνι, Γλαρονήσια) με σκάφος και στάσεις για μπάνιο σε μαγευτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά.

ΣΑ 12/9: Πρόγευμα. Πρωινό ελεύθερο για ένα ακόμη μπάνιο στην κοντινή παραλία του ξενοδοχείου. Μεταφορά στο λιμάνι και στις 12:05 σαλπάρισμα με το SPEEDRUNNER III για τον Πειραιά. Άφιξη στις 16:25.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο: € 370, Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € 100.

Περιλαμβάνονται: Εισιτήρια πλοίου Πειραιάς – Μήλος - Πειραιάς (αεροπορικού τύπου καθίσματα) * 4 διανυκτερεύσεις * 4 προγεύματα * τοπικό σκάφος από/προς Κίμωλο * τοπικό λεωφορείο στη Μήλο * τοπικό λεωφορείο στην Κίμωλο * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * τοπικός ξεναγός * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: κύρια φαγητά, είσοδοι, σκάφος για το γύρο του νησιού και ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.

Σημείωση:
Η τιμή έχει υπολογιστεί με ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων.


Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.