Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ & ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ

Μαδρίτη – Τολέδο – Ανδαλουσία – Κόρδοβα – Σεβίλλη – Γρανάδα – Τολέδο – Σεγκόβια 

Ημερομηνία:
Μ. Πα – Πα, 17 – 24 Απριλίου
Πε - Πε, 25 Ιουνίου - 2 Ιουλίου
 
Μια βδομάδα Ψυχικής Ανάτασης και Χαράς, βουτιά στην Ιστορία και τη Μουσική, μια βδομάδα για να σηκωθούμε πραγματικά Ψηλότερα, λίγο Ψηλότερα και να κρυφοκοιτάξουμε απ' την κλειδαρότρυπα του Λόρκα, να δούμε το Νότο της πατρίδας του, να δούμε πάνω απ' τα Τείχη που έχτισαν για να μας κλείσουν μέσα, Βασιλείς, Σουλτάνοι, Επίσκοποι και Ιμάμηδες... Η Ανδαλουσία θέλει Ψυχή για να τη νιώσεις.

 

1η ΗΜ.: ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ – ΤΟΛΕΔΟ. Συγκέντρωση στις 13:35 στο αεροδρόμιο και στις 15:35 πτήση για την πρωτεύουσα της Ισπανίας. Άφιξη στη Μαδρίτη. Όχι, δε θα μπούμε στη Μαδρίτη, είναι πολύ καινούρια πρωτεύουσα για να ‘χει τα πρωτεία. Φορτώνουμε αποσκευές και αναχωρούμε για την παλιά, την παλιά πρωτεύουσα, το Τολέδο, αυτό που έκανε τον El Greco να μην επιστρέψει ποτέ στην πατρίδα του. Άφιξη στο Τολέδο. Ο Τάγος μπροστά μας, μικρή τάφρος απέμεινε από κείνο το μεγαλείο της Λισσαβόνας για όσους τον έχουν δει και κει. Η Θέα του Τολέδο. Μουσική! Πανοραμικός γύρος του βράχου. Στιγμή Συλλεκτική με θέα το Τολέδο. Σα να είμαστε στη θέση του ζωγράφου κι απέναντί μας κάτι άξιο ν’ απαθανατιστεί από χέρι σπουδαίου ζωγράφου, απέναντί μας το παλιό Τολέδο! Ναι, δε θέλουμε ό,τι να ’ναι κι όπου ναι, θέλουμε με θέα το Τολέδο όπως ακριβώς το ζωγράφισε το Ελ Γκρέκο, δεν θέλουμε ό,τι να ‘ναι, αυτό εξάλλου μας διαφοροποιεί απ’ όλους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πρόταση για δείπνο με θέα θεϊκή σ’ ένα απ’ τα αρχοντικά στον απέναντι λόφο, απέναντι, για να ’μαστε πρόσωπο με πρόσωπο με την Ομορφιά και την Ιστορία. Αυτό σκεφτήκαμε πως είναι μια ωραία, κομψή αρχή! Φωτογραφία όλοι μαζί με το ποτήρι υψωμένο! 
  
2η ΗΜ.: ΤΟΛΕΔΟ – ΓΡΑΝΑΔΑ. Απίθανη νύχτα με θέα αυτή την πόλη που στέκονταν με χάρη και έπαρση απέναντί μας. Ο απέναντι λόφος έγραψε Ιστορία μέσα μας. Πρωινό και φύγαμε για ξενάγηση. Ήταν πρωτεύουσα μιας Αυτοκρατορίας κάποτε το Τολέδο, έχουμε πολλά να δούμε και να πούμε. Θα περπατήσουμε στο Λόφο του El Greco, απ' το Κάτω επίπεδο του κάθε του πίνακα, απ' την Πραγματικότητα, μέχρι Πάνω, τη Φαντασία, τη δικιά του και τη δικιά μας, σ' αυτή την πόλη σήμερα θα ξαναοικοδομήσουμε μια πολύ Σκοτεινή Εποχή, με την Ιερά Εξέταση να κρατάει στα χέρια της και ζωγραφική και παιδεία και ζωή αλλά και μια Εποχή που ονομάστηκε Χρυσός Αιώνας για την Ισπανία, με Cervantes, Lope de Vega, El Greco... Θα περπατήσουμε σ' ολόκληρη την παλιά πόλη και θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό που εκτός απ' το ότι είναι ο σημαντικότερος της χώρας, είναι και μια σπουδαία πινακοθήκη με έργα του Τιτσιάνο, Γκρέκο, Βελάθκεθ, Ραφαήλ, Καραβάτζιο, Γκόγια... Τέλος θα επισκεφτούμε και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, για ένα και μόνο έργο, μοναδικό όμως: την Ταφή του Κόμητος του Οργκάθ, του Γκρέκο. Το μεσημέρι αναχωρούμε για τη Γρανάδα. Η μια ομορφιά διαδέχεται την άλλη σήμερα. Μια μέρα και μια νύχτα, μία όλη κι όλη στη Γρανάδα... Να αξιοποιηθεί κάθε δευτερόλεπτο. Αλάμπρα, Λόρκα, Σιέρα Νεβάδα, Τσιγγάνοι, Ιδρώτας, Χιόνι, Νύφη, Γιέρμα, Μάνα, Γάμος Ματωμένος, Αΐσά, Ισαβέλα, Μποαμπντίλ, Φερνάντο, Γάμος Ματωμένος, Γάμος Ματωμένος, Γάμος Ματωμένος, Νύχτα, τρόπος να μεγαλώνουμε... Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο. Το λόφο της Alhambra θα τον επισκεφτούμε αύριο όμως η Γρανάδα έχει δυο περίφημους λόφους ακόμα: τον Λόφο του Albaizín και το λόφο των τσιγγάνων, το Sacromonte. Σ' αυτό το ένα και μοναδικό μας βράδυ στη Γρανάδα αξίζει να βγει κανείς. Πολλά απ' τα μυστικά της τ' αποκαλύπτει μόνο νύχτα η πόλη του Λόρκα. Σα να γέννησε η Γέρμα τη Μπερνάρντα Άλμπα μετά από Γάμο Ματωμένο η νύχτα της... Ο συνεργάτης μας που είναι μαζί σας θα δείξει το “δρόμο” γι' αυτή τη μοναδική νύχτα. 

3η ΗΜ.: ΓΡΑΝΑΔΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ. Σήμερα μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στο Τελευταίο Οχυρό του Ισλάμ επί Ιβηρικής Χερσονήσου. Alcazaba, Παλάτι Carlos V, Αίθουσα Πρεσβευτών, το Χαρέμι με τις 12 φυλές του Ισραήλ... Χειμερινά και Θερινά Ανάκτορα μαζί με τους μαγικούς Κήπους Χενεραλίφε, κήπους χαλάρωσης κι ανάπαυσης κάποτε, αντικείμενο μοναδικής φωτογράφισης σήμερα. "Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί" Πάνω ψηλά, απ' τα Οχυρά του Alcazaba, αγναντεύουμε την Ισπανία, φαίνονται σαν κουκκίδα τα χρόνια... 500 χρόνια πίσω, στο 1492 κι από κει, πιο πίσω, άλλα 800, στο 711 το βλέμμα... κι ακόμα πιο πίσω εκεί που θολώνει η ματιά, στο 570, τη χρονιά που γεννήθηκε ο Προφήτης εκείνος που έφερε Μήνυμα καινούριου πάλι θεού... Παγκοσμίως σπουδαίο παράδειγμα συνάντησης πολιτισμών η Ισπανία. Με το τέλος της ξενάγησης στη ανεξάντλητη Αλάμπρα θα πάμε στην Κάτω Παλιά Πόλη, γύρω απ' τον Καθεδρικό, ανάμεσα στα αραβικά σουκ, κατά μήκος της Gran Vía... Χρόνος για φαγητό, με 3 μπύρες βαρυστομαχιάζεις απ' τα πιάτα που τις συνοδεύουν στη Γρανάδα, είναι γενναιόδωροι στα tapas (μεζέδες) οι Γραναδίνοι… Πριν πάμε όμως να γευθούμε τη γενναιοδωρία των Γραναδίνων θα διασχίσουμε την κεντρική οδό της πόλης την Calle Gran Via de Colon απ’ άκρη σε άκρη, θα δούμε την Puerta Real, σταυροδρόμι των κυριότερων εμπορικών δρόμων της πόλης (Calle Reyes Catolicos, Calle Recogidas and Acera Del Darro) να και η Plaza Isabel la Catolica για να δούμε το άγαλμα του Κολόμβου που υπογράφει δίπλα στη Βασίλισσα Ισαβέλλα τους όρους τους πρώτου ταξιδιού του για την Αμερική. κι ύστερα θα μπούμε στα στενά… Στα Σουκ της… Και ξαφνικά…μέσα απ’ τα αραβικά στενά ξεπροβάλει μεγαλοπρεπής ο Καθεδρικός, χτισμένος τον 16ο αιώνα στο χώρο που πριν υπήρχε το κεντρικό τζαμί της πόλης. Δίπλα ακριβώς στον Καθεδρικό βρίσκεται το Βασιλικό Παρεκκλήσι, στο οποίο είναι θαμμένοι οι Καθολικοί Βασιλείς, αυτός είναι ο Τίτλος που φέρουν Φερδινάνδος και η Ισαβέλλα που ανακατέλαβαν την πόλη απ’ τους Άραβες. Χρόνος για καφέ και τάπας κι ύστερα, αναχώρηση για τη Miss του Ισπανικού Νότου, τη Σεβίλλη. Άφιξη. Νύχτα στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας... Λίγο φεγγάρι να 'χει, είναι κι ο Γουδαλκιβίρ, θα βάλει και την κιθάρα του κάποιος πλανόδιος μουσικός και θα φτιαχτεί Παντοτινή Νυχτερινή Ανάμνηση Σεβίλλης. 

4η ΗΜ.: ΣΕΒΙΛΛΗ. Πρωινό και ξεκινάμε τη γνωριμία με την πόλη. Εκτός από Όμορφη και Ερωτική, είναι και Οξύμωρη πόλη η Σεβίλλη! Πόλη του νότου, φτωχή, λαϊκή, τόπος που πολλά απ' τα παιδιά του μοναδική περιουσία είχαν και έχουν τα χέρια τους αλλά και πρωταγωνίστρια στο Λυρικό Θέατρο... Η Κάρμεν στο Καπνεργοστάσιο της Σεβίλης χτίζει τη γιάφκα τής Ελευθερίας της. Ο Κουρέας είναι της Σεβίλλης, ούτε της Γρανάδας ούτε της Κόρδοβας είναι κι ο Ντον Χουάν, ή Δον Ζουάν πιο γνωστός στη φαντασία των γυναικών, εδώ στη Σεβίλλη βρίσκεται το Σπέρμα του Μύθου αυτού του καρδιοκατακτητή που αιώνες μετά θα τον κάνει ο Μότσαρτ Όπερα. Στην πρωινή μας ξενάγηση θα κινηθούμε κατ' αρχάς ανάμεσα στα σπουδαία έργα που έγιναν στην πόλη με αφορμή την Έκθεση του 1929. Θα δούμε Περίπτερα-Μέγαρα πρώην αποικιών, θα δούμε και την Πλατεία Αμερικής, θα πάμε και στην περίφημη, ίσως την ωραιότερη της χώρας, την Πλατεία Ισπανίας της Σεβίλλης κι ύστερα θα κινηθούμε προς την παλιά-παλιά πόλη, το Ιστορικό της Κέντρο με την Santa Cruz, έναν ερωτικό λαβύρινθο με Patios-καταφύγια, κάθε εσωτερική αυλή ένα κόσμημα. Θα δούμε και τον Καθεδρικό Ναό, 3ο σε μέγεθος παγκοσμίως και θα ολοκληρώσουμε την περιήγηση με επίσκεψη στο Alcazar, το Βασιλικό Ανάκτορο της πόλης που παρά την ομοιότητα, στέκεται με αυτοπεποίθηση μπροστά στην περίφημη ομορφιά της Alhambra. Το βράδυ, Φλαμένκο: Τρόπος να Ερωτεύεσαι 

5η ΗΜ.: ΣΕΒΙΛΛΗ – ΚΟΡΔΟΒΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ. Πρωινό και αναχώρηση για τη Μαδρίτη. Στάση όμως για Πνευματικό Προσκύνημα – Ξενάγηση στο Τζαμί της Κόρδοβας, ένα απ' τα κορυφαία σημεία αυτού του ταξιδιού γιατί είναι απ' τα κορυφαία κληροδοτήματα του Αραβικού περάσματος απ' την Ανδαλουσία. Κόρδοβα και Κωνσταντινούπολη κρατούσαν κάποτε τα “κλειδιά” του πολιτισμένου κόσμου. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Μεγάλη Κυρία που λέγεται ΜΑΔΡΙΤΗ! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, λίγος χρόνος για ξεκούραση κι αμέσως συνάντηση στο λόμπυ για μια πρώτη βόλτα στην πόλη. Αρνούμαστε να δείξουμε την πόλη στο χάρτη σε κάποιον που μόλις έφτασε. Ακολουθείστε μας, είναι η έδρα μας εδώ, είναι η πόλη μας, ακολουθείστε μας…αυτό το δρομάκι εκεί οδηγεί στην πλατεία που λέγεται… Το βλέπετε εκείνο το νεοκλασικό; Ξέρετε τί είναι;;; Ναι!!! Και δω γύρω υπάρχουν 15.000 μπαράκια… Καμιά πόλη δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τη Μαδρίτη στη νυχτερινή ζωή! Ελάτε… Μετά από μια μικρή αλλά ουσιαστική πρώτη περιήγηση, χρόνος ελεύθερος για δείπνο. 

6η ΗΜ.: ΜΑΔΡΙΤΗ. Πρωινό και αναχώρηση για το Πράδο. Ξενάγηση στα αριστουργήματα της σημαντικότερης ίσως Πινακοθήκης στον κόσμο. Θα σταθούμε στο ύψος Σπουδαίων σαν τον Γκρέκο, τον Ρούμπενς, τον Βελάθκεθ, τον Ρέμπραντ, τον Ιερώνυμο Μπος. τον Γκόγια, το Τιτσιάνο και τόσους άλλους... Θα εστιάσουμε κυρίως σε 3: στον Γκρέκο και θα τον δούμε ν' Ανασταίνει την Ελπίδα πως όλα μπορούν να ειπωθούν με τρόπο Νέο και Μοναδικό ακόμα και κάτω από το πιο Ολοκληρωτικό Θρησκευτικό καθεστώς. Στον Βελάθκεθ για να τον δούμε να Σταυρώνει Γαλήνια τον “Εσταυρωμένο” του, χωρίς να επιχειρεί να μεταγγίσει Ενοχή στον θεατή και ύστερα ν' ανοίγει Ρωγμή στο Χρόνο προσθέτοντας Νέα Διάσταση στις “Δεσποινίδες των Τιμών” του. Και τέλος θα σταθούμε στον Γκόγια, να δούμε μια Επανάσταση, της 2ας Μαΐου του 1808 κι ύστερα ως ριψοκίνδυνος πολεμικός ανταποκριτής μας στέλνει ανταπόκριση, τα νέα της μοίρας των επαναστατών με την 3η Μαΐου του, την Εκτέλεση. Κι όταν τελειώσει η “επίσκεψη” στην Ιστορία και στην Ιστορία της Τέχνης, θα πάμε στο Barrio De Las Letras, τη συνοικία των γραμμάτων για έναν περιπατητικό γύρω, ξενάγηση εκεί που ζούσαν και ζουν ζωγράφοι ποιητές και λογοτέχνες, εκεί όπου αιώνες Θερβάντες, Λόπε Ντε Βέγκα, Ραμόν ντελ Βάγιε-Ινκλάν, Μιγκέλ Ερνάντεθ, Λόρκα αιώνες τώρα κι αυτοί όπως και κάτι Έλληνες ομότεχνοί τους Ποιητές κουβαλάνε στις πλάτες τους σαν τον Αινεία τον Πατέρα τους Λαό. Η ξενάγηση θα τελειώσει στην πλατεία Santa Ana, συμβολικά μπροστά στο άγαλμα του Λόρκα. Απόγευμα Ελεύθερο θα είναι ελεύθερο ώστε ο καθένας “γευτεί” απ' την Πρωτεύουσα ό,τι επιθυμεί. 

7η ΗΜ.: ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (Προαιρετική Εκδρομή στη Σεγκόβια). Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσει απ’ την Πρωτεύουσα ό,τι τραβάει η ψυχή του καθενός. Παράλληλα σκεφτήκαμε πως είναι ωραία ευκαιρία όντας τόσο κοντά στην παλιά Πρωτεύουσα της Καστίλης, τη Σεγκόβια, την πόλη της Ισαβέλας με το παραμυθένιο κάστρο και τους γαστρονομικούς πειρασμούς, να σας προσφέρουμε τη δυνατότητα, να την επισκεφτείτε. Όσοι τουλάχιστον από κάθε ταξίδι θέλετε να συλλέξετε το μέγιστο. Ανεπιφύλακτη πρόταση για προαιρετική εκδρομή, είναι ο ιδανικότερος τρόπος να κλείσει κανείς το πέρασμα του απ' αυτή την περιοχή της Ιβηρικής. Πρόκειται για ένα μοναδικό στολίδι της Ισπανίας, την παλιά, την τέως πρωτεύουσα της Καστίλης, την νυν Γαστρονομική Πρωτεύουσα της κεντρικής Ισπανίας, την πόλη της Βασίλισσας Ισαβέλλας. Τί θα δούμε και τί θα κάνουμε εκεί; Με την άφιξη μια πανοραμική, πανηγυρική βόλτα γύρω απ' το βράχο με το παραμυθένιο κάστρο… Στάση στα πόδια του εντυπωσιακού βράχου που κρατάει στους ώμους το σπουδαιότερο Χριστιανικό Κάστρο της Ισπανίας, ιστορική φωτογραφία κάτω απ’ το Αλκάθαρ τής Ισαβέλλας. Κι ύστερα θα πάμε στο μεγαλύτερο και το πιο καλά διατηρημένο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο όλης της Ευρώπης. σα σκηνικό κι αυτή η πόλη, κι από πάνω έρχονται από παντού μυρωδιές… Αλίμονο να μην είχαμε προβλέψει χρόνο για γεύμα εδώ: cochinillo, γουρουνάκι 20 ημερών στο φούρνο στο φούρνο!!! Πρώτα λιώνει στο φούρνο κι ύστερα στο στόμα… Μετά το γεύμα, βόλτα στα στενά της πόλης και επίσκεψη το Ιστορικότερο Αλκάθαρ όλης της Ισπανίας… Θα δείτε και θα νιώσετε τί εννοούμε! Tanto Monta Monta tanto Isabel como Fernando! Μετά και την επίσκεψη στο Alcazar, νωρίς το απόγευμα επιστροφή στη Μαδρίτη για την τελική «επίθεση». Και το βράδυ, 55.000 bars σας περιμένουν. Είναι η πόλη με την πιο έντονη νυχτερινή ζωή σε όλη την Ευρώπη! 

8η ΗΜ.: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ. Πρωινό, και ανάλογα την πτήση, λίγος ή περισσότερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα στη Μαδρίτη, τελευταίες εικόνες και σκέψεις για να μπουν σε μια πρώτη τάξη μέσα μας οι εμπειρίες μιας γεμάτης και έντονης εβδομάδας. Σας ευχαριστούμε και σας θυμίζουμε πως στα ταξίδια μας στόχο έχουμε το Βίωμα, ΟΧΙ την διεκπεραίωση, όλα με όρεξη και αγάπη.  

Πτήσεις με IBERIA:
17/4/2020: Αθήνα 15:35 – Μαδριτη 18:20
24/4/2020: Μαδρίτη 15:00 – Αθήνα 19:35 

Έξοδα κατ’ άτομο:
Δίκλινο: € 895
Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € 280
Φόροι αεροδρομίων: € 160


Περιλαμβάνονται: αεροπορικό εισιτήριο (οικονομικής θέσης) * 7 διανυκτερεύσεις (1 στο Τολέδο, 1 στη Γρανάδα, 2 στη Σεβίλλη & 3 στη Μαδρίτη σε ξενοδοχεία 4*) * 7 προγεύματα * 3 δείπνα δώρο * μεταφορές από/προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν * ελληνόφωνος συνοδός – ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής * ασφάλιση αστικής ευθύνης * Φ.Π.Α.


Δεν περιλαμβάνονται: Άλλα κύρια φαγητά, είσοδοι, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά και ό, τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.


Σημείωση: Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί ν’ αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμία.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.