Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λήμνος

Τε – Κυ, 1 – 5 Ιουλίου

Ένα νησί να το πιείς στο ποτήρι. Δρόμοι του κρασιού, δρόμοι μιας γαστρονομίας, που τιμά τη γεύση, τις πρώτες ύλες, τον άνθρωπο. Απέραντες παραλίες με πεντακάθαρα νερά, μικροί λόφοι σπαρμένοι σιτάρι, κριθάρι, αμπέλια και κηπευτικά. Ένας βράχος στεφανωμένος μ’ ένα βυζαντινό κάστρο. Ένας από τους αρχαιότερους οχυρωμένους οικισμούς στην Ευρώπη με το αρχαιότερο βουλευτήριο. Ένα ρωμαϊκό θέατρο και ένας τόπος τέλεσης πανάρχαιων μυστηρίων. Αιώνες ολόκληρους η Λήμνος ήταν σταθμός στα πιο σημαντικά θαλάσσια μονοπάτια που ένωναν τη Μεσόγειο με τη Μαύρη θάλασσα. Σήμερα είναι ένα κομβικό σημείο ομορφιάς του Αρχιπελάγους
.
 
ΤΕ: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αεροπορική μεταφορά στη Λήμνο (05:15 - 06:05). Άφιξη στη Λήμνο και με το τοπικό μας πούλμαν μεταφορά στο εξαιρετικό παραθαλάσσιο ξενοδοχείο LEMNOS VILLAGE RESORT (5*). Πρόγευμα, λίγος ελεύθερος χρόνος για όσους θέλουν να χαρούν ένα πρωινό μπάνιο στην παραλία του ξενοδοχείου και αναχώρηση για τη Μύρινα. Θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο και το κάστρο το οποίο είναι το μεγαλύτερο σε έκταση οχυρό του Αιγαίου πελάγους. Θα περπατήσουμε στην πρωτεύουσα με τα χαμηλά σπίτια και τα αρχοντικά μιας άλλης εποχής και παραλιακά στο Ρωμεϊκο & Τούρκικο γιαλό. Ο ψαρότοπος αυτός θα φέρει στο πιάτο σας γαστρονομικά μαργαριτάρια. Χρόνος για το γεύμα και το αργότερα επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.

ΠΕ: Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το χωριό Νέα Κούταλη, κτισμένο στην πλαγιά ενός πευκόφυτου λόφου. Κτίστηκε το 1926 από πρόσφυγες που ήρθαν από την Κούταλη της Προποντίδας, κουβαλώντας μια μακραίωνη ναυτική παράδοση, της οποίας αποδείχθηκαν άξιοι συνεχιστές, όταν για δεκαετίες απ’ τη νέα τους πατρίδα όργωναν την Μεσόγειο ως σφουγγαράδες. Εδώ θα επισκεφθούμε το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και την εκκλησιά της Αγίας Μαρίνας. Συνεχίζουμε για το όμορφο παλιό χωριό Κοντιά, με μύλους στους λόφους του, ένα εκκλησάκι που δεσπόζει σαν αετοφωλιά στην κορυφή του λόφου και χαρακτηριστικά καλοχτισμένα σπίτια, τα οποία ανήκαν στους άλλοτε ισχυρούς καραβοκυραίους. Επίσκεψη στην Πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Τα έργα που εκτίθενται εδώ είναι εμπνευσμένα κυρίως από το νησί – είναι δημιουργήματα σπουδαίων καλλιτεχνών από τις χώρες της Βαλκανικής. Η Πινακοθήκη αποτελεί μοναδική κιβωτό τέχνης για τη Λήμνο και την Ελλάδα. Γεύμα στην παραλία «Νεβγάτης». Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΠΑ: Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τον πολύ σημαντικό αρχαιο­λογικό χώρο, ο οποίος είναι ο μόνος που έχει ερευνηθεί συστηματικά και βρίσκεται στην ανατολική παραλία του νησιού, κοντά στα Καμίνια. Οι Ιταλοί ανασκαφείς την ονόμασαν Πολιόχνη και μετά από μελέτη της κεραμικής που απέδωσε η θέση, διέκριναν επτά διαδοχικές φάσεις εγκατάστασης. Πρόκειται για τις διαφορετικές μορφές του ιδίου προσώπου που αποτύπωσε τα χαρακτηριστικά του τόπου και των ανθρώπων του. Σε μια από τις τελευταίες φάσεις του οικισμού ανήκει και ο περίφημος θησαυρός της Πολιόχνης που βρέθηκε θαμμένος σε μία κρύπτη: (χρυσά δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, βραχιόλια, πόρπες, περιδέραια, άλλα ακέραια και άλλα σπασμένα, παρόμοια όλα με εκείνα του περίφημου θησαυρού του Πριάμου που αποκαλύφθηκε στην Τροία.) Στη συνέχεια επίσκεψη σε ένα όμορφο γραφικό χωριό, τον Μούδρο, στο μυχό του ομώνυμου κόλπου. Ο κόλπος αυτός είναι ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της χώρας μας και αποτελεί σπουδαίο θαλάσσιο βιότοπο μεγάλης οικολογικής σημασίας. Μπάνιο στην πανέμορφη παραλία «Φαναράκι». Γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο.

ΣΑ: Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τον ιερό χώρο των Καβείρων, στο ακρωτήρι χλόη της Λήμνου - απέναντι ακριβώς από το Καβείριο της Σαμοθράκης. Στη θέση αυτή το τοπίο είναι άγριο και εντυπωσιακό και προκαλεί δέος στους ανθρώπους που στέκουν αντιμέτωποι με τις αθάνατες δυνάμεις της Φύσης και του Θεού. Το ιερό που χρονολογείται από τον 8ο αι. ανακαλύφθηκε από την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή των Αθηνών το 1937. Στην παραλία κάτω από το τελεστήριο των Καβείρων υπάρχει η σπηλιά του Φιλοκτήτη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ηφαιστία, σημαντική πόλη του νησιού κατά τους ιστορικούς χρόνους. Οι κοινές ανασκαφές της Ιταλικής Αρχ. Σχολής και των Ελλήνων αρχαιολόγων έχουν αποκαλύψει τo ιερό της Μεγάλης Θεάς, νεκρoπόλεις, λoυτρά και πλήρως αναπαλαιωμένο ελληνιστικό-ρωμαϊκό θέατρo το οποίο εγκαινιάστηκε μόλις το 2010. Επόμενη στάση στο χωριό Κοντοπούλι για να επισκεφθούμε το Εργαστήρι Αγγειοπλαστικής. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Κότσινα, στον κόλπο Μπουρνιά. Στη θέση όπου σήμερα έχουν απομείνει λίγες ψαροκαλύβες και η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, άλλοτε βρισκόταν μια ισχυρή Βυζαντινή Πολιτεία. Η νέα πόλη του Κότσινα οχυρώθηκε με Κάστρο που φτιάχτηκε μάλλον από τους Ενετούς για να προστατεύονται από της ληστρικές επιδρομές των πειρατών αλλά και των κατά καιρούς επίδοξων κατακτητών. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής, όπου τον 14ο αιώνα υπήρχε μικρό Μοναστήρι. Από τον περίβολο της εκκλησίας ξεκινάει μια σκάλα σκαμμένη μέσα σε βράχο. Έχει 57 σκαλοπάτια από πέτρα ενώ κάθε 13ο είναι από μάρμαρο και φθάνει στο κέντρο του λόφου σε ένα θόλο που αναβλύζει γλυκό πόσιμο νερό. Γύρω από το Κάστρο υπήρχε τάφρος που επικοινωνούσε με την θάλασσα, με αποτέλεσμα το φρούριο να μοιάζει με νησί προστατευόμενο από τις επιθέσεις της ξηράς ενώ στο λόφο που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Κότσινα εξορυσσόταν από τα αρχαία χρόνια ένα είδος πηλού που ήταν γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και ονομαζόταν «ΛΗΜΝΙΑ ΓΗ». Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

ΚΥ: Πρόγευμα. Χαρείτε το πρωινό σας με ένα ακόμα μπάνιο στην παραλία του ξενοδοχείου. Το μεσημέρι αναχώρηση από το ξενοδοχείο, συμπληρωματική επίσκεψη στη Μύρινα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής (20.10 – 21.00).

Έξοδα κατ’ άτομο σε δίκλινο: € 490, Επιβάρυνση μονόκλινου: + € 135,
Φόροι αεροδρομίου: € 50.

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια με AEGEAN * 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο (5*) * 5 προγεύματα * 4 δείπνα στο ξενοδοχείο * μεταφορές προς / από το ξενοδοχείο στην άφιξη και την αναχώρηση * εκδρομές όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα * τοπικός ξεναγός (4 ημέρες) * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό, άλλα κύρια φαγητά, είσοδοι σε μουσεία, φιλοδωρήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.