Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΣΤΙΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

Λάμπεια (Δίβρη) – Δάσος Φολόης – Λάλα – Κούμανι – καταρράκτες Νεμούτας

Δε – Τε, 26 – 28 Οκτωβρίου

Σας προσκαλούμε στη ξεχωριστή τούτη περιπλάνησή μας στις πλαγιές του Ερύμανθου, στα σύνορα των νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αρκαδίας. Πυκνά δάση, ρεματιές, γάργαρα νερά όπου κάποτε περπάτησαν και λούστηκαν η Άρτεμις, ο τραγοπόδαρος Πάνας και ο Ηρακλής, χωριά με κτίσματα – δείγματα μιας αυθεντικής λαϊκής αρχιτεκτονικής της Πελοποννήσου, εκκλησίες και γεφύρια συνθέτουν όλα μαζί ένα μοναδικό σκηνικό που θα χαρούμε στην πιο γλυκιά της άνοιξης και του φθινοπώρου ώρα. Η διαμονή θα γίνει στο ξενοδοχείο «ΛΑΜΠΕΙΑ ΟΡΗ» στο κεφαλοχώρι Λάμπεια (Δίβρη) που υπήρξε κάποτε σημαντικό αστικό κέντρο της περιοχής με τα περίφημα πετρόχτιστα αρχοντικά και τις εκκλησίες να κοσμούν και τους επτά μαχαλάδες του. Το διβριώτικο ποτάμι «σιγοψιθυρίζει» στη ροή του παλιές όμορφες ιστορίες του τόπου πριν ενωθεί με τον Ερύμανθο ποταμό. Μια όμορφη διαδρομή θα μας φέρει στο μοναδικό αυτοφυές δρυοδάσος της Φολόης και τα χωριά Φολόη, Λάλα και Κούμανι (υψ. 650 μ.). Το δάσος, μοναδικό στα Βαλκάνια, καλύπτει μια έκταση 218.000 στρέμματα (Natura 2000) με κυρίαρχη την ευθύκορμη βελανιδιά. Θα το περπατήσουμε για αρκετή ώρα μαζί με τον τοπικό οικοξεναγό που θα μας ενημερώσει και στο Περιβαλλοντικό Μουσείο Ενημέρωσης Δρυοδάσους Φολόης. Θα επισκεφθούμε ακόμα και το νέο μουσείο Πετραλιά όπου παρουσιάζονται ο φυσικός πλούτος της περιοχής, η ιστορία της Λάμπειας και των Ολυμπιακών Αγώνων.

1η ΗΜ.: Αναχώρηση 08:00 για Σήραγγα Αρτεμισίου (στάση) – Λεβίδι – Τριπόταμα – Κούμανι. Γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής. Επίσκεψη – ενημέρωση στο Περιβαλλοντικό Μουσείο και περίπατος μίας ώρας στο δάσος της Φολόης. Καταλήγουμε στο χωριό Λάμπεια και το ξενοδοχείο μας.

2η ΗΜ.: Πρόγευμα. Αναχώρηση με τον οικοξεναγό μας για τα χωριά Λάλα και Νεμούτα. Με αγροτικά αυτοκίνητα θα διασχίσουμε μία διαδρομή για 15 – 20’ και με μικρή πεζοπορία θα προσεγγίσουμε τους καταρράκτες «Πύλη του Παραδείσου», «Σουφάλα» και «Αη Γιάννη» στην περιοχή Χαρατσαρίου. Γεύμα στην περιοχή και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Βόλτα στο χωριό.

3η ΗΜ.: Πρόγευμα. Πρωινή επίσκεψη στο Μουσείο Πετραλιά που στεγάζεται στο επιβλητικό πέτρινο αρχοντικό της οικογένειας που το δώρισε στον τοπικό Δήμο. Το Μουσείο άρχισε να λειτουργεί πρόσφατα και παρουσιάζει την τοπική πολιτιστική κληρονομιά. Συνεχίζουμε για Αθήνα μ’ ενδιάμεσες στάσεις για το γεύμα και ανάπαυση.

Έξοδα κατ’ άτομο:
Δίκλινο: € 240
Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € 70
 
Η τιμή έχει υπολογιστεί με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 2 διανυκτερεύσεις * 2 προγεύματα * τοπικός οικοξεναγός και αγροτικά αυτοκίνητα * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.
 
Σημαντική Ενημέρωση:
  • Συνιστάται αυστηρά η χρήση προστατευτικής μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Τηρούμε όλοι μαζί τις οδηγίες των ειδικών σχετικά με τους κανόνες υγιεινής και τις αποστάσεις
  • Φροντίζουμε ώστε να είναι κενή η διπλανή σας θέση στο πούλμαν (εκτός αν είστε οικογένεια)
  • Σε περίπτωση που κάποιος εκδρομέας αναπτύξει συμπτώματα όπως πυρετός, βήχας ή δυσκολία στην αναπνοή, οφείλει να το δηλώσει άμεσα στον αρχηγό.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.