Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΑΡΩΜΑ ΚΡΗΤΗΣ

Γύρος Ψηλορείτη – Αρχαιολογικό Μουσείο Ελεύθερνας – Ηράκλειο (+ συναυλία Yuri Bashmet) – Αρχάνες
 
Κυ – Κυ, 24 – 31 Μαΐου (8 ημέρες)

Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος

 

ΚΥ 24/5: Συγκέντρωση στις 19:30 στον Πειραιά και στο πλοίο BLUE GALAXY (πύλη 3). Στις 21:00 σαλπάρισμα για Χανιά.

ΔΕ 25/5: Άφιξη στη Σούδα στις 06:00 και στις 08:00 αναχώρηση με τοπικό πούλμαν για το Ρέθυμνο όπου θα κάνουμε μια στάση για να επισκεφθούμε την παλιά πόλη. Αργότερα ξεκινάμε για μια τριήμερη γνωριμία με τη δυτική και νότια πλευρά του Ψηλορείτη (Ίδη) και τα παραδοσιακά χωριά της. Πρώτη μας στάση το εντυπωσιακό χωριό Πρασιές (340 μ. υψ.) που καταγράφεται ιστορικά από τους Ενετούς από τα τέλη του 16ου αι. Κύριο αξιοθέατο μεταξύ των ενετικών κτισμάτων το παλιό ενετικό υδραγωγείο κρήνη και τις γούρνες. Εδώ βρίσκεται και το Πρασιανό φαράγγι, σημαντικός βιότοπος και εφάμιλλο με αυτό της Σαμαριάς. Συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τη θέα της καταπράσινης κοιλάδας του Αμαρίου. Στην περιοχή υπάρχει η τρίτοξη καμάρα του Σίμα, ένα καλά διατηρημένο έργο από την εποχή της κρητικής αυτονομίας, όπως και η Λίμνη των Ποταμών που σχηματίζεται από το φράγμα Αμαρίου (εκεί που βρέθηκε ο κροκόδειλος Σήφης!). Οι εκπλήξεις διαδέχονται η μια την άλλη! Η επόμενη στάση μας το Φαράγγι Αγ. Αντωνίου Πατσού. Θα ακολουθήσουμε ένα άνετο μονοπάτι που θα μας φέρει μέχρι το μοναδικό καταρράκτη και τον σπηλαιώδη ναό του Αγ. Αντωνίου. Σ’ ένα φυσικό καταπράσινο περιβάλλον που διασχίζεται από μικρούς παραποτάμους βρίσκεται και η ταβέρνα Δρυμός όπου θα γευθούμε την κρητική κουζίνα. Απογευματινή επίσκεψη σε οινοποιείο και συνεχίζουμε για τα χωριά Μέρωνας και το ορεινό θέρετρο Γερακάρι (680 μ. υψ.) όπου και το ξενοδοχείο «ALEXANDER» (3*). Βόλτα στο χωριό και δείπνο στο ξενοδοχείο.

ΤΡ 26/5: Πρόγευμα και οι εκπλήξεις συνεχίζονται. Επιστρέφουμε στο χωριό Μέρωνας, από τα ομορφότερα της κοιλάδας Αμαρίου με τα αμφιθεατρικά κτισμένα σπίτια και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Ο ναός της Παναγιάς (14ος αι.), το παλιό δημοτικό σχολείο και η εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα & Χαραλάμπους είναι τα κυριότερα αξιοθέατα. Συνεχίζουμε για το χωριό Αμάρι (στάση) με σήμα κατατεθέν το πέτρινο καμπαναριό. Πολύ κοντά βρίσκεται το ωραίο χωριό Μοναστηράκι όπου οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως Μινωικό ανάκτορο. Συνεχίζοντας φθάνουμε στη Σχολή Ασωμάτων όπου θα δούμε τη Μονή Ασωμάτων. Σε λίγο φθάνουμε στο χωριό Πλατάνια με τα καλοδιατηρημένα σπίτια και το ομώνυμο εντυπωσιακό φαράγγι με αρκετά δύσκολη πρόσβαση. Κρήτη φυσικά σημαίνει και υψηλή γαστρονομία που θα γνωρίσουμε και κυρίως θα γευθούμε στο μοναδικό ταβερνάκι – καφενείο της περιοχής! Με τις πέντε αισθήσεις μας στο ζενίθ παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο. Βόλτα στο χωριό και δείπνο.

ΤΕ 27/5: Πρόγευμα. Η σημερινή μας ημέρα θα μας φέρει πρώτα στην ιστορική Μονή Αρκαδίου (επίσκεψη) ενώ αργότερα συνεχίζουμε για την Αρχαία Ελεύθερνα όπου θα επισκεφθούμε με την ξεναγό μας το νέο υπερσύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο. Θα επισκεφθούμε ακόμη το παραδοσιακό χωριό Μαργαρίτα, γνωστό για την παράδοση στην κεραμική. Γεύμα στην περιοχή και επιστροφή στο Γερακάρι. Δείπνο.

ΠΕ 28/5: Πρόγευμα. Σήμερα ολοκληρώνουμε το γύρο του Ψηλορείτη ανακαλύπτοντας μερικά ακόμα παραδοσιακά χωριά της Κρήτης. Ξεκινώντας από το Γερακάρι περνάμε από το χωριά Άνω Μέρος – Αποδούλου (μινωικός οικισμός) και Λοχριά φθάνουμε στην κωμόπολη Ζαρός, κατάφυτη περιοχή με πηγές και γάργαρα νερά. Εκεί θα δούμε και τη τεχνητή λίμνη Βοτόμος. Μικρός περίπατος θα μας φέρει στο φαράγγι του Αγ. Νικολάου όπου θα επισκεφθούμε τη Μονή Βροντασίου, από τις παλαιότερες της Κρήτης. Θα επισκεφθούμε ένα εργαστήρι υφαντικής και θα έχουμε ένα ακόμα παραδοσιακό γεύμα σε επιλεγμένη ταβέρνα. Με δύο ακόμα στάσεις – μικρές εκπλήξεις συνεχίζουμε για το Ηράκλειο. Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο «ASTORIA» (4*). Δείπνο.

ΠΑ 29/5: Πρόγευμα. Γύρος τη πόλης με τη τοπική ξεναγό μας και επίσκεψη – ξενάγηση στο σημαντικό και ανακαινισμένο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου ενώ αργότερα θα κατευθυνθούμε προς τις Αρχάνες (Επάνω) όπου η ξεναγός μας θα μας γνωρίσει τον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο (αρχαία πόλη, νεκροταφεία, μινωικό ιερό κτλ.). Γεύμα στην περιοχή και επιστροφή στο Ηράκλειο. Το βράδυ στην κύρια αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» θα παρακολουθήσουμε τη συναυλία του διάσημου σολίστ Yuri Bashmet με έργα Glinka, Tchaikovsky, Shostokovich, Prokofiev και Brahms.

ΣΑ 30/5: Πρόγευμα. Πρωινό ελεύθερο. Αργότερα θα επισκεφθούμε το εξαιρετικό ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος» στο χωριό Γούρνες και θα κάνουμε μια ειδική επίσκεψη στο μοναδικό μουσείο Παραδοσιακής ζωής Κρήτης «Λυχνοστάτης». Γεύμα σε ένα μικρό παραδοσιακό χωριό-έκπληξη και επιστροφή στο Ηράκλειο. Χρόνος ελεύθερος και μεταφορά στο λιμάνι. Σαλπάρισμα στις 21:00 με το πλοίο BLUE HORIZON για Πειραιά.

ΚΥ 31/5: Άφιξη στον Πειραιά στις 06.00 και τέλος της εκδρομής.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο € 450, Μονόκλινο € 580, Επιβάρυνση δίκλινης εσωτερικής καμπίνας € 40, Επιβάρυνση δίκλινης εξωτερικής καμπίνας € 55.

Περιλαμβάνονται: Εισιτήρια πλοίου Πειραιάς – Χανιά & Ηράκλειο – Πειραιάς σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες * 5 διανυκτερεύσεις * 5 προγεύματα * 3 δείπνα στο Γερακάρι και 1 στο Ηράκλειο* τοπικό πούλμαν για όλη την εκδρομή * τοπικός ξεναγός (27/5 & 29/5) * ασφάλεια αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * αρχηγός * Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται: Άλλα κύρια φαγητά, είσοδοι γενικώς, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, το εισιτήριο της συναυλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.