Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΑΡΩΜΑ ΚΡΗΤΗΣ

Γύρος Ψηλορείτη – Αρχαιολογικό Μουσείο Ελεύθερνας – Ηράκλειο – Αρχάνες

Κυ – Κυ, 4 – 11 Οκτωβρίου 2020 (8 ημέρες)


Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος

Πραγματοποιούμε την αναβληθείσα τον Μάϊο, λόγω κορωνοϊού, πρωτοποριακή και «ψαγμένη» εκδρομή μας στην Κρήτη με μικρές αλλαγές χωρίς να επηρεάζεται το αρχικό μας πρόγραμμα.

· Η μετάβαση στην Κρήτη θα γίνει με άφιξη στο Ηράκλειο αντί για τα Χανιά και με άμεση αναχώρηση για το Ρέθυμνο ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδρομής κανονικά.

· Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη συμμετοχή, η κοστολόγηση έχει γίνει με ελάχιστη / μέγιστη συμμετοχή 22 άτομα. Μείωση των ατόμων θα επιφέρει και σχετική αλλαγή.

· Το πλοίο της MINOAN LINES είναι το FESTOS PALACE για τη μετάβαση και την επιστροφή, με υποχρεωτική διαμονή σε μονόκλινη καμπίνα ή δίκλινη για τα ζεύγη ή (με επιβεβαίωση) και για δύο άτομα εφ’ όσον συμφωνούν μεταξύ τους.

· Η συναυλία του Yuri Bashmet στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» δε θα πραγματοποιηθεί.


ΚΥ 4/10:
Συγκέντρωση στις 19:30 στον Πειραιά και στο πλοίο FESTOS PALACE (πύλη 3). Στις 21:00 σαλπάρισμα για Ηράκλειο.

ΔΕ 5/10: Άφιξη στο Ηράκλειο στις 06:30 και στις 08:00 αναχώρηση με τοπικό πούλμαν για το Ρέθυμνο όπου θα κάνουμε μια στάση για να επισκεφθούμε την παλιά πόλη. Αργότερα ξεκινάμε για μια τριήμερη γνωριμία με τη δυτική και νότια πλευρά του Ψηλορείτη (Ίδη) και τα παραδοσιακά χωριά της. Πρώτη μας στάση το εντυπωσιακό χωριό Πρασιές (340 μ. υψ.) που καταγράφεται ιστορικά από τους Ενετούς από τα τέλη του 16ου αι. Κύριο αξιοθέατο μεταξύ των ενετικών κτισμάτων το παλιό ενετικό υδραγωγείο με την κρήνη και τις γούρνες. Εδώ βρίσκεται και το Πρασιανό φαράγγι, σημαντικός βιότοπος και εφάμιλλο με αυτό της Σαμαριάς. Συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τη θέα της καταπράσινης κοιλάδας του Αμαρίου. Στην περιοχή υπάρχει η τρίτοξη καμάρα του Σίμα, ένα καλά διατηρημένο έργο από την εποχή της κρητικής αυτονομίας, όπως και η Λίμνη των Ποταμών που σχηματίζεται από το φράγμα Αμαρίου (εκεί που βρέθηκε ο κροκόδειλος Σήφης!). Οι εκπλήξεις διαδέχονται η μια την άλλη! Η επόμενη στάση μας το Φαράγγι Αγ. Αντωνίου Πατσού. Θα ακολουθήσουμε ένα άνετο μονοπάτι που θα μας φέρει μέχρι το μοναδικό καταρράκτη και τον σπηλαιώδη ναό του Αγ. Αντωνίου. Σ’ ένα φυσικό καταπράσινο περιβάλλον που διασχίζεται από μικρούς παραποτάμους βρίσκεται και η ταβέρνα Δρυμός όπου θα γευθούμε την κρητική κουζίνα. Απογευματινή επίσκεψη σε οινοποιείο και συνεχίζουμε για τα χωριά Μέρωνας και το ορεινό θέρετρο Γερακάρι (680 μ. υψ.) όπου και το ξενοδοχείο «ALEXANDER» (3*). Βόλτα στο χωριό και δείπνο στο ξενοδοχείο.

ΤΡ 6/10: Πρόγευμα και οι εκπλήξεις συνεχίζονται. Επιστρέφουμε στο χωριό Μέρωνας, από τα ομορφότερα της κοιλάδας Αμαρίου με τα αμφιθεατρικά κτισμένα σπίτια και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Ο ναός της Παναγιάς (14ος αι.), το παλιό δημοτικό σχολείο και η εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα & Χαραλάμπους είναι τα κυριότερα αξιοθέατα. Συνεχίζουμε για το χωριό Αμάρι (στάση) με σήμα κατατεθέν το πέτρινο καμπαναριό. Πολύ κοντά βρίσκεται το ωραίο χωριό Μοναστηράκι όπου οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως Μινωικό ανάκτορο. Συνεχίζοντας φθάνουμε στη Σχολή Ασωμάτων όπου θα δούμε τη Μονή Ασωμάτων. Σε λίγο φθάνουμε στο χωριό Πλατάνια με τα καλοδιατηρημένα σπίτια και το ομώνυμο εντυπωσιακό φαράγγι με αρκετά δύσκολη πρόσβαση. Κρήτη φυσικά σημαίνει και υψηλή γαστρονομία που θα γνωρίσουμε και κυρίως θα γευθούμε στο μοναδικό ταβερνάκι – καφενείο της περιοχής! Με τις πέντε αισθήσεις μας στο ζενίθ παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο. Βόλτα στο χωριό και δείπνο στο ξενοδοχείο.

ΤΕ 7/10: Πρόγευμα. Η σημερινή μας ημέρα θα μας φέρει πρώτα στην ιστορική Μονή Αρκαδίου (επίσκεψη) ενώ αργότερα συνεχίζουμε για την Αρχαία Ελεύθερνα όπου θα επισκεφθούμε με την ξεναγό μας το νέο υπερσύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο. Θα επισκεφθούμε ακόμη το παραδοσιακό χωριό Μαργαρίτα, γνωστό για την παράδοση στην κεραμική. Γεύμα στην περιοχή και επιστροφή στο Γερακάρι. Δείπνο.

ΠΕ 8/10: Πρόγευμα. Σήμερα ολοκληρώνουμε το γύρο του Ψηλορείτη ανακαλύπτοντας μερικά ακόμα παραδοσιακά χωριά της Κρήτης. Ξεκινώντας από το Γερακάρι περνάμε από το χωριά Άνω Μέρος – Αποδούλου (μινωικός οικισμός) και Λοχριά φθάνουμε στην κωμόπολη Ζαρός, κατάφυτη περιοχή με πηγές και γάργαρα νερά. Εκεί θα δούμε και τη τεχνητή λίμνη Βοτόμος. Μικρός περίπατος θα μας φέρει στο φαράγγι του Αγ. Νικολάου όπου θα επισκεφθούμε τη Μονή Βροντασίου, από τις παλαιότερες της Κρήτης. Θα επισκεφθούμε ένα εργαστήρι υφαντικής και θα έχουμε ένα ακόμα παραδοσιακό γεύμα σε επιλεγμένη ταβέρνα. Με δύο ακόμα στάσεις – μικρές εκπλήξεις συνεχίζουμε για το Ηράκλειο. Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο «ASTORIA» (4*). Δείπνο.

ΠΑ 9/10: Πρόγευμα. Γύρος τη πόλης με τη τοπική ξεναγό μας και επίσκεψη – ξενάγηση στο σημαντικό και ανακαινισμένο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου ενώ αργότερα θα κατευθυνθούμε προς τις Αρχάνες (Επάνω) όπου η ξεναγός μας θα μας γνωρίσει τον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο (αρχαία πόλη, νεκροταφεία, μινωικό ιερό κτλ.). Γεύμα στην περιοχή και επιστροφή στο Ηράκλειο.

ΣΑ 10/10: Πρόγευμα. Πρωινό ελεύθερο. Αργότερα θα επισκεφθούμε το εξαιρετικό ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος» στο χωριό Γούρνες και θα κάνουμε μια ειδική επίσκεψη στο μοναδικό μουσείο Παραδοσιακής ζωής Κρήτης «Λυχνοστάτης». Γεύμα σε ένα μικρό παραδοσιακό χωριό-έκπληξη και επιστροφή στο Ηράκλειο. Χρόνος ελεύθερος και μεταφορά στο λιμάνι. Σαλπάρισμα στις 21:00 με το πλοίο FESTOS PALACE για Πειραιά.

ΚΥ 11/10:
Άφιξη στον Πειραιά στις 06.30 και τέλος της εκδρομής.

Έξοδα κατ’ άτομο:
Δίκλινο € 530
Μονόκλινο € 660

Περιλαμβάνονται: Εισιτήρια πλοίου Πειραιάς – Ηράκλειο – Πειραιάς σε VIP θέση (αεροπορικού τύπου) * 5 διανυκτερεύσεις * 5 προγεύματα * 3 δείπνα στο Γερακάρι και 1 στο Ηράκλειο * τοπικό πούλμαν για όλη την εκδρομή * τοπικός ξεναγός (7/10 & 10/10) * ασφάλεια αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * αρχηγός * Φ.Π.Α

Επιβάρυνση κατ’ άτομο σε δίκλινη εξωτερική καμπίνα € 60
Επιβάρυνση κατ’ άτομο σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα € 50
Επιβάρυνση κατ’ άτομο σε μονόκλινη εσωτερική καμπίνα € 120

Δεν περιλαμβάνονται: Άλλα κύρια φαγητά, είσοδοι γενικώς, οι φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία, αχθοφορικά, φιλοδωρήματαΓια περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200

Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.