Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΖΙΑ

Τζια

Πα – Κυ, 1 – 3 Μαΐου (Πρωτομαγιά)

Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος

Σας προσκαλούμε σε τούτη την τριήμερη εξόρμησή μας στο τόσο κοντινό αλλά ίσως και τόσο άγνωστο πανέμορφο κυκλαδονήσι της Τζιας με την πλούσια ιστορία, την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική, τις χρυσές αμμουδιές με τα γαλαζοπράσινα νερά, τα ξωκλήσια, τα πέτρινα μονοπάτια και τις γαστρονομικές απολαύσεις. Η εξόρμησή μας αυτή συνδυάζεται και με τις λαο­γραφικές εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο Σύλλογος Γυναικών Κέας (Τζιας) και που θα τις παρακολουθήσουμε.


ΠΑ 1/5: Αναχώρηση στις … για το Λαύριο και με το πλοίο σαλπάρισμα για την Κορρησία Κέας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο «ΚΑΡΘΑΙΑ» (2*). Με το πούλμαν που έχουμε μαζί μας θα περάσουμε από το παραθαλάσσιο Γιαλισκάρι που προσφέρει όμορφη θέα στο λιμάνι της Κορρησίας. Εδώ θα επισκεφθούμε τις εγκαταστάσεις του Red Tractor Farm που σ’ ένα όμορφο περιβάλλον περιλαμβάνονται ο οικογενειακός ξενώνας και το παρασκευαστήριο προϊόντων με κυριότερο καινοτόμο προϊόν το μπισκότο από αλεύρι βελανιδιάς Κέας (Χρυσό Βραβείο 2015). Όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και παράγονται σε μικρές ποσότητες. Συνεχίζουμε για το κοσμοπολίτικο Βουρκάρι. Θα αναφερθούμε στον προϊστορικό οικισμό της Αγ. Ειρήνης. Πολύ κοντά βρίσκεται και το Στενό του Θαλασσομάχου Λάμπρου Κατσώνη ενώ μικρός περίπατος θα μας φέρει μέχρι το Φάρο του Αγίου Νικολάου. Καταλήγουμε στον Οτζιά για το γεύμα μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

ΣΑ 2/5: Πρόγευμα. Ξεκινώντας για τη Χώρα (Ιουλίδα) θα δούμε τις παλαιές εγκαταστάσεις της Εμαγιέ με τη χαρακτηριστική καμινάδα και τα παλαιά μηχανήματα, ενώ αργότερα στην περιοχή Μυλοποτάμου θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο. Ακολουθώντας το μονοπάτι για 20’ θα φθάσουμε μέχρι την Πηγή Φλέα και το νερόμυλο. Θα γευθούμε κάποια καλούδια του νησιού και θα συνεχίσουμε για τη Χώρα με το σπάνιο αρχιτεκτονικό της σύνολο. Θα δούμε την Αρχαία Ιουλίδα, το Μεσαιωνικό Κάστρο, τα νεοκλασικά κτίρια, το αρχαιολογικό μουσείο (επίσκεψη) και τον Λιόντα, το λαξευμένο σε βράχο λιοντάρι (μονοπάτι 15’). Γεύμα. Περνώντας αργότερα από τον Πύργο της Αγ. Μαρίνας και τις Πήσσες (Αρχαία Ποιήεσσα) φθάνουμε στον Κούνδουρο με τους γραφικούς ορμίσκους και τους λιθόστρωτους μύλους – κατοικίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

ΚΥ 3/5: Πρόγευμα. Πρωινή εξόρμηση μέχρι τη Μονή της Παναγιάς της Καστριανής που δεσπόζει στην κορυφή απόκρημνου βράχου πάνω από τη θάλασσα με φανταστική θέα στο Αιγαίο. Το όλο πρόγραμμα θα συνδυαστεί και με τις εκδηλώσεις του Συλλόγου Γυναικών του νησιού. Το απόγευμα σαλπάρισμα με το πλοίο για Λαύριο και επιστροφή στην Αθήνα.

Συμμετοχή: Άτομα 34.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο: € 210, Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € 60.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν για όλη την εκδρομή * πλοίο Λαύριο – Τζια – Λαύριο * 2 διανυκτερεύσεις * 2 προγεύματα * αρχηγός * ταξιδιωτικά έντυπα * ασφάλιση αστικής ευθύνης * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Κύρια φαγητά, είσοδοι.
 
Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.