Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ – ΕΞΩ ΜΑΝΗ

Καλαμάτα – Καρδαμύλη – Οικία Λι Φέρμορ – Προάστιο – Εξωχώρι
Μ. Πα – Δε Πα, 17 – 20 Απριλίου (Πάσχα)

Ελάτε, ταξιδέψτε μαζί μας στο χώρο και το χρόνο σε τούτη την 4ήμερη όμορφη περιπλάνηση που θα συμπληρώσει τις γνώσεις μας κυρίως όμως με την ειδική επίσκεψή μας στην οικία του διάσημου φιλέλληνα Πάτρικ Λι Φέρμορ, που νέος πορεύτηκε με τα πόδια από την Ολλανδία μέχρι την Κωνσταντινούπολη, στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο συνεισέφερε σημαντικά στην Αντίσταση της Κατεχόμενης Κρήτης (απαγωγή του στρατηγού Κράιπε), για να γίνει τελικά ένας σημαντικός ταξιδιωτικός συγγραφέας του 20ου αι. Στα τελευταία του χρόνια (απεβίωσε το 2011) έζησε με τη σύζυγό του Τζόαν στην Καρδαμύλη (περιοχή Καλαμίτσι). Το σπίτι τους, ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, το δώρισαν στο Μουσείο Μπενάκη, που με μια μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου αποκαταστάθηκε, διατηρώντας την αυθεντικότητά του και σήμερα είναι πλέον επισκέψιμο.

Μ. ΠΑ 17/4: Αναχώρηση 08:00 για Σήραγγα Αρτεμισίου (στάση). Συνεχίζουμε για την Καλαμάτα, όπου θα επισκεφθούμε την εντυπωσιακή Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτώρια Γ. Καρέλια», που περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό πλήρων ενδυματολογικών συνόλων, γυναικείων και ανδρικών, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως και μια συλλογή μεμονωμένων ενδυματολογικών εξαρτημάτων. Θα επισκεφθούμε ακόμα το Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής, τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων και το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Γεύμα και αναχώρηση για την Καρδαμύλη. Τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο «KALAMITSI» 3*, δίπλα στην οικία Λι Φέρμορ. Το βράδυ παρακολούθηση της Περιφοράς του Επιταφίου και δείπνο στο ξενοδοχείο.

Μ. ΣΑ 18/4: Πρόγευμα. Στις 09:00 ειδική επίσκεψη στην οικία του Πάτρικ Λι Φέρμορ. Θα μας ξεναγήσει η κυρία Ελπίδα Μπελογιάννη, που υπήρξε οικονόμος του τα τελευταία χρόνια. Αργότερα, θα επισκεφθούμε το οχυρό συγκρότημα των Μούρτζινων στην Πάνω Καρδαμύλη με τη βυζαντινή εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα και το πυργοειδές καμπαναριό της. Θα δούμε ακόμα τους τάφους των Διόσκουρων, λαξευμένους σε βράχο. Βόλτα στο χωριό και συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με την ευρύτερη περιοχή της Έξω Μάνης με την επίσκεψή μας στα γραφικά παραδοσιακά χωριά στις πλαγιές του Ταϋγέτου Προάστιο (εκκλησία Αγ. Νικολάου) και Εξωχώρι (εκκλησία Υπαπαντής). Από τον ξενώνα του χωριού φανταστική είναι η θέα στο φαράγγι του Βυρού. Το βράδυ Ανάσταση και αναστάσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο.

ΚΥ ΠΑ 19/4: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. Πρόγευμα. Χαρείτε σήμερα την ανοιξιάτικη ομορφιά της μεσσηνιακής φύσης στο καταπράσινο περιβάλλον του ξενοδοχείου, όπου λίγο αργότερα θα ψήνεται ο οβελίας και θα προσφερθεί το παραδοσιακό ούζο με τους μεζέδες. Πασχαλινό γεύμα. Το απόγευμα βόλτα μέχρι τη Στούπα.

ΔΕ ΠΑ 20/4: Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Μονή Ανδρουμπεβίτσας (επίσκεψη) και αργότερα στο ορεινό χωριό Ίσαρη θα επισκεφθούμε την ιδιότυπη εκκλησία της Αγ. Θεοδώρας με τα δέντρα που προβάλλουν από τη στέγη της. Γεύμα σε επιλεγμένη ταβέρνα της περιοχής (έξοδα ατομικά) και αναχώρηση για Αθήνα μ’ ενδιάμεση στάση.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο: € 360, Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € 100.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 3 διανυκτερεύσεις * 3 προγεύματα * 1 νηστίσιμο δείπνο (17/4) * 1 αναστάσιμο δείπνο (18/4) * 1 πασχαλινό γεύμα (19/4) * αρχηγός * είσοδος στην οικία Λι Φέρμορ * ταξιδιωτικά έντυπα * ασφάλιση αστικής ευθύνης * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: άλλα κύρια φαγητά, άλλες είσοδοι.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.