Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΣΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗ-ΓΝΩΣΤΗ ΙΤΑΛΙΑ (ΛΙΓΟΥΡΙΑ – ΤΟΣΚΑΝΗ – ΟΥΜΠΡΙΑ)

Lerici – Cinque Terre (Riomaggiore – Manarola – Vernazza – Corniglia – Monterosso) – Portovenere – La Spezia – Portofino – Firenze – Perugia

Σα – Πα, 20 – 26 Ιουνίου (7 ημέρες)

Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος

Μια ξεχωριστή εκδρομή του Γραφείου μας, σε πανέμορφες και άγνωστες γωνιές της Λιγουριανής ακτής και των περίφημων «Πέντε Γαιών», καθώς και σε ανεκτίμητες πόλεις της Τοσκάνης και της Εμίλια Ρομάνα, που την κάνουν μοναδική.

Η Lerici, χτισμένη σε ένα μικρό μυχό του κόλπου της Spezia, το γνωστό σαν κόλπο των ποιητών, είναι μια μικρή, όμορφη και γραφική πολιτεία, ενώ το ξενοδοχείο έχει επιλεγεί ειδικά για την θέση του. Το πολύχρωμο Riomaggiore, η ρομαντική Μanarola, η αυθεντική Corniglia, η γραφική Vernazza και το πολυσύχναστο Μonterosso όλα με τη μοναδική γενοβέζικη αρχιτεκτονική που τα χαρακτηρίζει, βρίσκονται ανάμεσα σε πέτρινα τοπία, πνιγμένα στο πράσινο και πλημμυρισμένα από τα χιλιάδες χρώματα του ήλιου, της φύσης, των σπιτιών. Η Spezia, η σύγχρονη, ζωντανή λουτρόπολη της Λιγουρίας, βρίσκεται χτισμένη στο βάθος ενός ωραίου κόλπου με πανοραμική θέα. Η εκδρομή συμπληρώνεται με την εξόρμησή μας στο μαγευτικό Πορτοφίνο και την επίσκεψή μας στη Φλωρεντία, όπου η τοπική Ελληνίδα ξεναγός μας και ιστορικός τέχνης θα μας μυήσει στο χώρο και στο χρόνο της Αναγέννησης. Περιλαμβάνεται ακόμη και μία σύντομη επίσκεψη στην Περούτζια.

Ένα υπέροχο ταξίδι σε «άγνωστα και γνωστά μονοπάτια», που θα χαρείτε ιδιαίτερα!!!


ΣΑ 20/6: ΠΑΤΡΑ – ΑNCONA.
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 12:00 και μεταφορά στην Πάτρα. Επιβίβαση στο πολυτελές πλοίο «SUPER FAST XI» της ANEK – SUPERFAST και στις 17:30 σαλπάρισμα για την Ανκόνα.

ΚΥ 21/6: ANCONA – LERICI. Άφιξη στην Ανκόνα στις 14:00 και άμεση αναχώρηση για την περιοχή της Λιγουριανής ακτής και την πόλη Lerici κοντά στη La Spezia. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «SHELLEY E DELLE PALMΕ» (3*), ειδικά, όπως πάντα, επιλεγμένο για τούτη την εξόρμησή μας.

ΔΕ 22/6: CINQUE TERRE. Πρόγευμα. Σήμερα θα γνωρίσουμε τα πανέμορφα και μοναδικά χωριά των «Πέντε Γαιών». Ονειρεμένες ακτές, ακανόνιστοι γκρεμοί και καθαρά, κρυστάλλινα νερά κάνουν το τοπίο ένα από τα γοητευτικότερα της Ριβιέρας. Θα ξεκινήσουμε με τοπικό σκάφος από το Lerici και μέσω Portovenere (σύντομη επίσκεψη) θα φθάσουμε στο πρώτο χωριό, το Riomagiore, το πιο παλιό χωριό (12ου αι.). Επίσκεψη. Αργότερα με το σκάφος φθάνουμε στη Μanarola, ένα από τα πιο ρομαντικά χωριά. Τα σπίτια έχουν υπέροχα ροζ, λαδί, γαλάζια χρώματα, ενώ το μικρό της λιμανάκι ανάμεσα σε δύο βράχους – ακρωτήρια προστατεύεται μέσα σε ένα βαθύ φαράγγι. Επίσκεψη. Με το πλοίο συνεχίζουμε για τη Vernazza αγναντεύοντας ενδιάμεσα την Corniglia, απροσπέλαστη από τη θάλασσα καθώς τα σπίτια της είναι κτισμένα στην κορυφή ενός λόφου με απόκρημνα βράχια, προσφέροντας μια μοναδική θέα στη θάλασσα. Η Vernazza, ελκυστική και άθικτη από το πέρασμα του χρόνου, με πύργους και μεσαιωνικά παλάτια να αγναντεύουν τη θάλασσα από ψηλά και πολύχρωμες προσόψεις σπιτιών, φημίζεται για το λευκό – ξηρό κρασί της, το οποίο προτιμούσε όλη η αριστοκρατία του Μεσαίωνα. Επίσκεψη, γεύμα. Με το πλοίο συνεχίζουμε πάλι για το Μonterosso, το πιο μεγάλο ζωντανό χωριό της περιοχής. Επίσκεψη. Με το τρένο αναχώρηση για La Spezia. Με το πούλμαν σύντομος γύρος της πόλης και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΤΡ 23/6: RAPALLO – SANTA MARGHERITA – PORTOFINO. Πρόγευμα και αναχώρηση για μία μαγευτική διαδρομή κατά μήκος της ιταλικής Ριβιέρας. Ακολουθώντας τις δαντελωτές ακτές του θαυμάσιου κόλπου θα επισκεφθούμε το Ραπάλλο με το μεσαιωνικό του πύργο, την πολυσύχναστη όλο το χρόνο Σάντα Μαργαρίτα και φυσικά το μαγευτικό Πορτοφίνο, παλιό ψαροχώρι που σήμερα είναι πλέον μία από τις πιο φημισμένες λουτροπόλεις, σημείο συνάντησης του κοσμοπολίτικου τουρισμού με τις θαλαμηγούς, αγκυροβολημένες στο μικρό λιμανάκι, να συναγωνίζονται μεταξύ τους σε πολυτέλεια. Ωραίος περίπατος κατά μήκος των ακτών με την πλούσια βλάστηση και τους φοίνικες. Το απόγευμα αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΤΕ 24/6: FIRENZE – PERUGIA. Πρόγευμα και αναχώρηση για την αγαπημένη και ανεξάντλητη Φλωρεντία, πρωτεύουσα της Τοσκάνης που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Άρνο. Με την τοπική Ελληνίδα ξεναγό –ιστορικό τέχνης θα δούμε την Santa Maria del Fiore, την περίφημη εκκλησία της Santa Groce, στην οποία βρίσκονται οι τάφοι σημαντικότατων προσώπων της ιστορίας, της τέχνης, των επιστημών, (όπως του Μακιαβέλι, του Γαλιλαίου κ.ά.). Θα περπατήσουμε στην πλατεία Σινιορία και το Πόντε Βέκκιο. Θα δούμε το Παλάτι και την Βασιλική του Αγ. Λαυρεντίου όπου βρίσκονται οι τάφοι των Μεδίκων. Όλα αυτά τα επιβλητικά κτίρια είναι αριστουργήματα τέχνης που περικλείουν τα μεγαλειώδη έργα του Μικελάντζελο, του Ραφαήλ, του Μποτιτσέλι κ.ά. και αποτελούν την τοπική πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για την Περούτζια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «SANGALLO PALACE» (4*). Δείπνο και βραδινή βόλτα στην πόλη.

ΠΕ 25/6: ΑNCONA – ΠΑΤΡΑ. Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο «ΟLYMPIC CHAMPION» της ANEK – SUPERFAST και σαλπάρισμα στις 13:30 για Ελλάδα.

ΠΑ 26/6: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ. Άφιξη στις 14:30 στην Πάτρα και άμεση αναχώρηση για Αθήνα.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο: € 730, Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € 180.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν για όλη την εκδρομή * τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες Πάτρα – Ανκόνα – Πάτρα * 4 διανυκτερεύσεις * 4 προγεύματα * 3 δείπνα * έμπειρος αρχηγός του Γραφείου μας * τοπική ξεναγός (24/6) * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * λιμενικά τέλη * τοπικά σκάφη * τρένο * φόρος διαμονής * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Άλλα κύρια φαγητά * αχθοφορικά * φιλοδωρήματα * τοπικό λεωφορείο για το Πορτοφίνο * ό,τι δεν αναφέρεται ως περιλαμβανόμενο.

ΣΗΜ.: Υπάρχουν δίκλινες – τρίκλινες εσωτερικές / εξωτερικές καμπίνες με σχετική επιβάρυνση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ άμεσα με προκαταβολή 30 %.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.