Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΑΡΜΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑΝΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φολέγανδρος – Σίκινος

Τε – Δε, 1 – 6 Ιουλίου

Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος 


1η ΗΜ.: Συγκέντρωση στις 06:00 στον Πειραιά και στο πλοίο .......... (Πύλη 7). Στις ........ σαλπάρισμα για Φολέγανδρο. Άφιξη στο Καραβοστάσι (λιμάνι) στις 10:50 και μεταφορά – άνοδος στη Χώρα (πρωτεύουσα). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «.......». Πρώτη γνωριμία με τη Χώρα. Θα περιπλανηθούμε στα πλακόστρωτα σοκάκια και τις συνεχόμενες πλατείες όπου κάτω από τη σκιά των δέντρων μπορούμε να χαρούμε ένα ποτό ή φαγητό σε μια χαλαρωτική και απλή ατμόσφαιρα. Την άνοιξη και στις αρχές καλοκαιριού το νησί είναι γεμάτο με κάπαρη, θυμάρι, ρίγανη και το αεράκι του είναι πλούσιο σε μυρωδιές.

2η – 3η ΗΜ.: Διήμερη γνωριμία με το νησί. Εκτός από τη Χώρα θα επισκεφθούμε το Κάστρο, έναν μεσαιωνικό οικισμό που η βορεινή πλευρά του είναι κτισμένη στο χείλος του γκρεμού, την εκκλησία της Παναγιάς στην κορυφή του λόφου με την πανοραμική θέα στο Αιγαίο. Επιπλέον θα επισκεφθούμε την Άνω Μεριά, τον δεύτερο μεγαλύτερο οικισμό του νησιού, με το λαογραφικό μουσείο για να δούμε πως λειτουργούσε το τυπικό αγροτικό νοικοκυριό. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε μια βόλτα στην παραλία της Αγκάλης με τα γαλαζοπράσινα νερά.

4η ΗΜ.: Πρόγευμα. Κάθοδος στο Καραβοστάσι. Επιβίβαση στο πλοίο «…» και στις …. σαλπάρισμα για την κοντινή Σίκινο. Φθάνουμε στο μικρό λιμάνι του νησιού Αλοπρόνοια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «PORTO SIKINOS» (2*). Με το τοπικό λεωφορείο ξεκινάμε για την Επισκοπή, το πιο ενδιαφέρον μνημείο του νησιού. Ταφικό μνημείο του 300 μ.Χ. που μετατράπηκε τον 17ο αι. σε χριστιανικό ναό. Επιστρέφοντας θα επισκεφθούμε το παραδοσιακό Οινοποιείο Μάναλη που με μεράκι και πάθος έχει αναβιώσει το χαμένο αμπελώνα της Σικίνου. Αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο και τα γύρω νησιά θα γνωρίσουμε τα κρασιά που παράγονται στο οινοποιείο, τα οποία και θα δοκιμάσουμε μαζί με παραδοσιακό γεύμα. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ανάπαυση και μπάνιο στην κοντινή παραλία.

5η ΗΜ.: Χαρείτε την ανατολή του ηλίου από το ξενοδοχείο μας. Πρωινό μπάνιο στην αμμουδερή παραλία. Πρόγευμα και αργότερα άνοδος με το τοπικό λεωφορείο στη Χώρα με τους δύο οικισμούς: Το Xωριό, όπου θα θαυμάσουμε την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με τα δρομάκια, τα παλιά σπίτια και τ’ ανθισμένα παρτέρια ενώ στο διπλανό Κάστρο θα μας εντυπωσιάσει ο παλιός οχυρωμένος οικισμός του 15ου αι. χτισμένος στο χείλος του γκρεμού, 280 μ. πάνω από τη θάλασσα. Η κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο, τα μαγαζιά, παλιά αρχοντικά, η εκκλησία της Παντάνασσας (1787), οι παμπάλαιες εικόνες στο Βυζαντινό Μουσείο και το Λαογραφικό Μουσείο εντυπωσιάζουν όλα μαζί τον επισκέπτη. Χρόνος ελεύθερος για πρόσθετη περιήγηση, γεύμα. Κάθοδος στο ξενοδοχείο. Ανάπαυση, μπάνιο.

6η ΗΜ.: Πρόγευμα. Χρόνος ελεύθερος για μια ακόμα βουτιά στα γαλανά νερά. Στις … σαλπάρισμα για τον Πειραιά.

Συμμετοχή: Άτομα 20.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο: € …, Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € …

Περιλαμβάνονται: Εισιτήρια πλοίου Πειραιάς – Φολέγανδρος, Φολέγανδρος – Σίκινος & Σίκινος – Πειραιάς (οικονομική θέση) * 5 διανυκτερεύσεις (3 στη Φολέγανδρο & 2 στη Σίκινο) * 5 προγεύματα * 1 γεύμα στο οινοποιείο * μεταφορές με τοπικά λεωφορεία προς / από τα ξενοδοχεία, μία φορά προς / από την Αγκάλη στη Φολέγανδρο και την Άνω Μεριά στη Φολέγανδρο και οι δύο πρωινές εξορμήσεις στη Σίκινο * αρχηγός * ταξιδιωτικά έντυπα * ασφάλιση αστικής ευθύνης * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Άλλα κύρια φαγητά, είσοδοι, φιλοδωρήματα και ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.