Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΑΡΜΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑΝΟ ΑΙΓΑΙΟ

Άνδρος: Χώρα (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Β. & Ε. Γουλανδρή – Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως) – Αποίκια (πεζοπορική διαδρομή) – Παλαιόπολη – Μονή Παναχράντου

Πα – Κυ, 18 – 20 Σεπτεμβρίου

Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος


Η κλασική ετήσια εξόρμησή μας στο νησί των καραβοκυραίων και του πολιτισμού. Θα επισκεφθούμε, όπως πάντα, εκτός των άλλων, το Μ.Σ.Τ. Γουλανδρή και την έκθεση, που φέτος περιλαμβάνει έργα από τη συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και έχει τίτλο «Αφαιρετικές Προσεγγίσεις Ελλήνων Καλλιτεχνών της Διασποράς». Θα επισκεφθούμε επίσης και το Ίδρυμα Κυδωνιέως όπου φέτος ο εικαστικός θεσμός «ΠΛΟΕΣ», που διανύει την 26η χρονιά, έχει τίτλο «Με αντίδοτο το ευφυές χιούμορ» και είναι αφιερωμένος στον σκιτσογράφο, γελοιογράφο, συγγραφέα και εικαστικό δημιουργό Αρκά. Την έκθεση έχει επιμεληθεί, όπως κάθε χρόνο, η ιστορικός τέχνης κα Αθηνά Σχινά, φίλη και συνεργάτις του Γραφείου μας.

Φέτος η διαμονή μας έχει προγραμματισθεί να γίνει στη Χώρα (πρωτεύουσα) και το ξενοδοχείο “PARADISE ART” 3*.

ΠΑ 18/9.:
Αναχώρηση στις 06:15 για Ραφήνα και με το πλοίο SUPERFERRY σαλπάρισμα στις 07:50 για το Γαύριο Άνδρου. Άφιξη στις 09:50 και άμεση αναχώρηση για την Παλαιόπολη, την αρχαία πόλη της Άνδρου. Επίσκεψη του μικρού αρχαιολογικού μουσείου. Περνώντας κοντά από τη βυζαντινή εκκλησία του Ταξιάρχη της Μελίδας θα σταματήσουμε για λίγο στους Μένητες, το καταπράσινο χωριό με τις πηγές του Διονύσου και τα τρεχούμενα νερά από τις χαρακτηριστικές λεοντοκεφαλές. Αφού γίνει και ειδική αναφορά στα λιθανάγλυφα της Άνδρου, συνεχίζουμε για την αρχοντική πρωτεύουσα, τη Χώρα της Άνδρου. Ωραία νεοκλασικά αρχοντικά, δημόσια κτήρια όπως το Εμπειρίκειο Γηροκομείο και Γυμνάσιο, η Καΐρειος Βιβλιοθήκη, η Μητρόπολη του Αγ. Γεωργίου, η προστάτιδα του νησιού Παναγία η Θεοσκέπαστη, η μικρή Παναγία η Θαλασσινή, τα Μουσεία, το Σπίτι του Θεόφιλου Καΐρη, η Πλατεία της Ρίβας με το άγαλμα του Αφανούς Ναύτη, το Κάτω (Μέσα) Κάστρο και ο Φάρος Τουρλίτης είναι και όχι μόνο, αυτά που προσδιορίζουν την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού των εφοπλιστών, των καπεταναίων και των πνευματικών ανθρώπων του. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και αργότερα μετάβαση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, όπου στις 12:00 θα επισκεφθούμε την έκθεση που περιλαμβάνει έργα από τη συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στη μεσαιωνική πόλη μέχρι την πλατεία της Ρίβας με το άγαλμα του Αφανούς Ναύτη και τα ερείπια του Κάτω (Μέσα) Κάστρου. Γεύμα στα εστιατόρια γύρω από την πλατεία του Θ. Καΐρη και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ανάπαυση. Νωρίς το βράδυ θα επισκεφθούμε την έκθεση αφιερωμένη στον σκιτσογράφο Αρκά «ΠΛΟΕΣ 26» στο Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως και στη συνέχεια περατζάδα στον κεντρικό δρόμο της Χώρας. Δείπνο στα εστιατόρια.

ΣΑ 19/9: Πρόγευμα. Κοντά στο ξενοδοχείο βρίσκεται το παλαιό νεκροταφείο της Χώρας. Είναι ένα υπαίθριο μουσείο γλυπτικής. Στις 10:00 ξεκινάμε για την ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας Αποικίων – Στενιών. Στα Αποίκια και στην όμορφη αυλή του ξενοδοχείου Πηγή Σάριζα με το μεγάλο πλάτανο θα γίνει σε συνεργασία με την Όλγα Καραγιάννη, στην πρωτοβουλία της οποίας οφείλεται η δημιουργία ενός δικτύου περιπατητικών μονοπατιών (Andros Routes), μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του νησιού και της συγκεκριμένης κοιλάδας της Άνδρου. Θα προσφερθεί δροσιστική λεμονάδα από ντόπια λεμόνια και μικρό σνακ (αλμυρό και γλυκό). Η ενημέρωσή μας θα συμπληρωθεί με μικρούς εύκολους περιπάτους για να δούμε τους καταρράκτες της Πυθάρας και το τοξωτό γεφύρι των Αποικίων. Αργότερα στην ίδια περιοχή θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης που φιλοξενεί τρεις αξιόλογες εκθέσεις: εργαλείων γραφής, λαογραφικό-μουσικών οργάνων, πετρωμάτων και χλωρίδας της Άνδρου. Επιστρέφοντας στη Χώρα υπάρχει η δυνατότητα μπάνιου στην παραλία Παραπόρτι ή και επίσκεψης στο Ναυτικό Μουσείο. Γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο.


ΚΥ 20/9:
Πρόγευμα και ξεκινάμε με τις αποσκευές μας για να γνωρίσουμε το νότιο τμήμα του νησιού. Περνώντας από την περιοχή των παλαιών νερόμυλων Διποτάματα φθάνουμε στη Μονή Παναχράντου (επίσκεψη). Πανοραμική και αεροπορική η θέα προς τη Χώρα αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Από κάποια απόσταση θα θαυμάσουμε τη θέα προς τον Όρμο Κορθίου και το Επάνω Κάστρο. Περνώντας πάλι από την Παλαιόπολη και το Μπατσί θα σταματήσουμε για το γεύμα και ίσως ένα μπάνιο στην ευρύτερη περιοχή. Στις 16:30 από το Γαύριο σαλπάρει το SUPERFERRY για τη Ραφήνα. Άφιξη 18:30 και άμεση αναχώρηση για Αθήνα.

Έξοδα κατ’ άτομο:
Δίκλινο: € 220

Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € 30

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν για όλη την εκδρομή * Εισιτήρια πορθμείου (οικονομική θέση 18/9 και διακεκριμένη θέση 20/9) * 2 διανυκτερεύσεις * 2 προγεύματα * τοπικός οικοξεναγός για την ενημέρωση και την πεζοπορική διαδρομή * αναψυκτικό & σνακ στο ξενοδοχείο «Πηγή Σάριζα» * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Κύρια φαγητά, είσοδοι, αχθοφορικά.

Σημείωση:
Η τιμή έχει υπολογιστεί με ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων.
 


Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.