Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Μεσολόγγι – Εορτές Εξόδου 2020

Σα – Κυ, 11 – 12 Απριλίου 


Ειδική εξόρμηση για την παρακολούθηση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 194ης Επετείου της Ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή των Βαΐων 10 Απριλίου 1826 και που έχει γραφτεί στο βιβλίο της παγκόσμιας ιστορίας, ως παράδειγμα αυτοθυσίας και γενναιότητας. Σε ανάμνηση του μεγάλου αυτού ιστορικού γεγονότος και των πεσόντων Εξοδιτών, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, στο Μεσολόγγι, μια σειρά εκδηλώσεων, γνωστών ως «Εορτές Εξόδου». Οι εκδηλώσεις αυτές κορυφώνονται το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων, με δύο πομπές. Το Σάββατο του Λαζάρου κι μετά από το μνημόσυνο που γίνεται στον μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, πραγματοποιείται λιτανευτική πομπή με την εικόνα της Ηρωικής Εξόδου μέχρι τον Κήπο των Ηρώων, όπου σε μια ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών, κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και των τοπικών αρχών, πραγματοποιείται με συγκίνηση και μεγαλοπρέπεια η αναπαράσταση της ανατίναξης του Χρήστου Καψάλη. Μία τελετή που πραγματοποιείται με ιδιαίτερη υποβλητικότητα και καθιστά όσους είναι παρόντες κοινωνούς της ιερότητας της στιγμής.

Η αλησμόνητη εικόνα με το «φλεγόμενο» Μεσολόγγι, που συνεχίζει για ώρα να σιγοκαίει μετά το πέρας της αναπαράστασης, υπό τη μουσική πανδαισία της χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία που πρέπει να ζήσουν όλοι.

Την Κυριακή των Βαΐων, πραγματοποιείται δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και ακολουθεί η δεύτερη πομπή, για να καταλήξει και πάλι στον Κήπο των Ηρώων. Πλήθος επισκεπτών, μικροί και μεγάλοι ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες, σύλλογοι από όλη την χώρα και φιλαρμονικές, πρέσβεις ξένων χωρών και εκπρόσωποι της ελληνικής Κυβέρνησης δίνουν κάθε χρόνο το παρών σε μια εντυπωσιακή παρέλαση αναζωπυρώνοντας την ανάμνηση της Ηρωικής Εξόδου.

ΣΑ 11/4: Αναχώρηση 07:00 για Ακράτα (στάση) – Ρίο – Αντίρριο – Μεσολόγγι, όπου μας υποδέχεται ο γενικός σημαιοστολισμός της πόλης και η εορταστική ατμόσφαιρα. Θα παρακολουθήσουμε τη μεταφορά της Εικόνας της Εξόδου από το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης στον Ιερό Ναό του Αγ. Σπυρίδωνος και αργότερα στον Κήπο των Ηρώων, όπου θα λάβει χώρα η αναπαράσταση της ανατίναξης του δημογέροντα Χρήστου Καψάλη ο οποίος έδωσε το μαρτυρικό τέλος σε εκατοντάδες γυναικόπαιδα που είχαν απομείνει στο Μεσολόγγι λίγες ώρες μετά την Έξοδο. Συγκέντρωσε τους αμάχους στην πυριτιδαποθήκη του και μόλις εισέβαλαν οι Τούρκοι στο Μεσολόγγι, ανατινάχθηκε προκειμένου να μην πέσει κανείς στα χέρια τους. Αργότερα θα ακολουθήσει ξενάγηση με τον τοπικό ξεναγό – συνεργάτη μας, στον Κήπο των Ηρώων και τη Δημοτική Πινακοθήκη. Θα επισκεφθούμε το Κέντρο Λόγου και Τέχνης “ΔΙΕΞΟΔΟΣ”, που στεγάζεται σε ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα προεπαναστατικά κτίρια. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τοπικό οικογενειακό οινοποιείο που παράγει και εμφιαλώνει ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες λευκού και ερυθρού οίνου. Χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε την παρέλαση των Φιλαρμονικών και τη δέηση με κατάθεση στεφάνων στον Κήπο των Ηρώων, όπως επίσης και την αναπαράσταση της Ανατίναξης του Χρήστου Καψάλη με τη συμμετοχή χορωδίας.

ΚΥ 12/4: Πρόγευμα. Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Σπυρίδωνος. Θα ακολουθήσουν η εκκίνηση της πομπής προς τον Κήπο των Ηρώων, όπου θα γίνει το Τρισάγιο στους νεκρούς και η εντυπωσιακή παρέλαση. Αργότερα, διασχίζοντας ένα ιδιαίτερα όμορφο και στενό δρόμο 5 χλμ. θα περιηγηθούμε την περιοχή της Τουρλίδας. Θα επισκεφθούμε ένα εργοστάσιο παραγωγής αυγοτάραχου και θα ενημερωθούμε για αυτό το γκουρμέ προϊόν (ΠΟΠ) που βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες επιλογές της απαιτητικής γαστρονομίας. Αργότερα θα ακολουθήσει το γεύμα μας σε επιλεγμένη πελάδα (ξύλινα σπιτάκια που στηρίζονται σε πασσάλους πάνω από την επιφάνεια του νερού). Αναχώρηση για Αθήνα μέσω Ρίου – Αντιρρίου.

Συμμετοχή: περιορισμένες θέσεις, άτομα 20.


Έξοδα κατ’ άτομο:
Δίκλινο: € 190 
 
Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 1 διανυκτέρευση * 1 πρόγευμα * 1 γεύμα στις πελάδες * τοπικός ξεναγός * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.
 
Σημ.: Διαθεσιμότητα υπάρχει μόνο σε δίκλινα δωμάτια.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.