Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΟΛΥΜΠΙΑ (Αφή Ολυμπιακής Φλόγας)

Αρχαία Ήλιδα – Πύργος (αρχ. μουσείο) – Αρχαία Ολυμπία

Τε – Πα, 11 – 13 Μαρτίου 2020

 


Το Γραφείο μας στα πλαίσια της συμμετοχής του στις σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις της πατρίδας μας και με την ευκαιρία της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 που θα γίνουν στο Τόκυο, έχει προγραμματίσει, όπως συνηθίζει κάθε 4 χρόνια, ειδική εκδρομή στον ευρύτερο χώρο της Ολυμπίας.

ΤΕ 11/3: Αναχώρηση 07:30 για Κιάτο – Πάτρα – Αρχαία Ήλιδα, τη μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της ομώνυμης πόλης – κράτους, με σημαντικό αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Επίσκεψη, με την τοπική ξεναγό – συνεργάτιδά μας, του αρχαιολογικού χώρου της πόλης – κράτους, όπου προπονούνταν οι αθλητές πριν την τέλεση των Αγώνων. Θα επισκεφθούμε ακόμα το τοπικό αρχαιολογικό μουσείο, που στεγάζει τα ευρήματα που προέρχονται από τις συστηματικές ανασκαφές στην αρχαία πόλη, όπως και αυτά που προέρχονται από περισυλλογή, παραδόσεις και σωστικές ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο και γύρω από αυτόν. Συνεχίζουμε για τον Πύργο, όπου θα ξεναγηθούμε στο πολύ ενδιαφέρον διαχρονικό αρχαιολογικό μουσείο, όπου εκτίθενται οι θησαυροί της ηλειακής γης, ποικίλα ευρήματα των ανασκαφών αλλά και παραδόσεων με προέλευση από όλη την επικράτειά της. Το Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα νεοκλασικά κτήρια της ευρύτερης περιοχής. Μικρός γύρος της πόλης για να δούμε ακόμα και κάποια άλλα νεοκλασικά κτήρια. Γεύμα και καταλήγουμε στην παραλία της Κουρούτας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο “AMALIAS” 3*.

ΠΕ 12/3: Πρόγευμα. Αναχώρηση για την Αρχαία Ολυμπία, το ιερό της αρχαίας Ελλάδας, που ήταν αφιερωμένο στον πατέρα των θεών, τον Δία. Η Ολυμπία κατά την αρχαιότητα καθιερώθηκε στο πανελλήνιο ως το σημαντικότερο θρησκευτικό και αθλητικό κέντρο. Μετάβαση στον αρχαιολογικό χώρο για να παρακολουθήσουμε στο Στάδιο την Τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Στην επίσημη τελετή οι θεατές επιτρέπεται να δουν μόνο το τελευταίο μέρος της Τελετής που γίνεται εντός του Σταδίου και εν συνεχεία την παράδοση της δάδας στον πρώτο λαμπαδηδρόμο. Στον ελεύθερο χρόνο, θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας, που φιλοξενεί πάνω από 400 αρχαία έργα, που προέρχονται από το Ιερό του Διός της Ολυμπίας, αλλά και από άλλα Μουσεία της ελληνικής επικράτειας. Ακόμα, θα επισκεφθούμε με ξενάγηση το Μουσείο Αρχιμήδη (Κώστα Κοτσανά), μοναδικό θεματικό μουσείο, αφιερωμένο στον Αρχιμήδη και την αρχαιοελληνική επιστήμη και τεχνολογία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο “BEST WESTERN EUROPA” 4*. Δείπνο.

ΠΑ 13/3: Πρόγευμα. Με την τοπική ξεναγό – συνεργάτιδά μας θα επισκεφθούμε τον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο, που περιλαμβάνει το Ιερό του Δία, το ναό της Ήρας, το Βουλευτήριο, το Στάδιο, το Λεωνιδαίο και άλλα κτήρια που σχετίζονται άμεσα με το μεγαλύτερο θρησκευτικό κέντρο του αρχαίου κόσμου. Θα ξεναγηθούμε επίσης και στο εξαιρετικό αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, ένα από τα σπουδαιότερα της πατρίδας μας που παρουσιάζει τη μακραίωνη ιστορική εξέλιξη ενός από τα λαμπρότερα ιερά της αρχαιότητας. Αναχώρηση για το παραδοσιακό αρκαδικό χωριό Λαγκάδια, με τα πετρόκτιστα σπίτια και τα γραφικά δρομάκια. Γεύμα και μέσω Βυτίνας επιστροφή στην Αθήνα.

Έξοδα κατ’ άτομο:
Δίκλινο: € 165
Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € 40

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 2 διανυκτερεύσεις * 2 προγεύματα – μπουφέ * 1 δείπνο (12/3) * τοπική ξεναγός * αρχηγός * ταξιδιωτικά έντυπα * ασφάλιση αστικής ευθύνης * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: είσοδοι, άλλα κύρια φαγητά.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.