Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΟΔΗΣΣΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Οδησσός – Κίεβο 

Δε - Κυ, 23 - 29 Μαρτίου (Εθνική γιορτή) 


Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος

Τοπική ξεναγός: η ελληνόφωνη συνεργάτιδα μας και ερευνήτρια Μαργαρίτα Αρατζιόνι.

Το ταξίδι αυτό στο “Μαργαριτάρι της Μαύρης Θάλασσας” κατέχει μια ξεχωριστή θέση στο Γραφείο μας από το 2003. Πάντοτε το πραγματοποιούμε την 25η Μαρτίου αφού η Οδησσός είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, την πολύχρονη επιχειρηματική δραστηριότητα των Ελλήνων με εμβληματική παρουσία του μαικήνα χορηγού των Τεχνών και Δημάρχου Οδησσού για 17 χρόνια Γρηγορίου Μαρασλή κ.α. Το Γραφείο μας από το 2003 βρίσκεται συνεχώς σε άριστη συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Οδησσό και το Παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και συμμετέχουμε στις επετειακές εκδηλώσεις.

ΔΕ 23/3: Συγκέντρωση στις 13:00 στο αεροδρόμιο και πτήση με την Ukraine International Airlines στις 15:00 για Οδησσό μέσω Κιέβου. Άφιξη στις 20:30 και άμεση μεταφορά στο ξενοδοχείο Il Decameron (5*) όπου θα έχουμε και το δείπνο.

ΤΡ 24/3: ODESSA. Μετά το πρόγευμα ξενάγηση στην πανέμορφη Οδησσό. Επίσκεψη-ξενάγηση στο σημαντικότατο και ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο όπου σε ειδική αίθουσα θα δούμε τον Χρυσό θησαυρό των Σκυθών. Θα περπατήσουμε στο Βουλεβάρτο Primorsky, δίπλα στη Μαύρη Θάλασσα, για να δούμε τα κτίρια με την αρχιτεκτονική μπαρόκ, τα 192 σκαλοπάτια Potemkin, το παλάτι Vorontsov, το άγαλμα του Ρισελιέ, το άγαλμα της Μεγάλης Αικατερίνης, τις οικίες των Μαρασλή και Ροδοκανάκη και στη συνέχεια την Όπερα (το κτίριο θεωρείται από τα καλύτερα της Ευρώπης με βιεννέζικη επίδραση). Αργότερα θα κάνουμε ένα διάλειμμα για να σας προσφέρουμε έναν καφέ στο ξενοδοχείο Londonskaya και συνεχίζουμε για να δούμε το Δημαρχείο της πόλης, το μνημείο του Πούσκιν κ.α. Στη συνέχεια έχουμε προγραμματίσει επίσκεψη στο Μουσείο της Λογοτεχνίας όπου θα παρακολουθήσουμε και μια μικρή συναυλία. Γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο και το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε την εκδήλωση (θα ανακοινωθεί) του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Δείπνο σε εστιατόριο και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

ΤΕ 25/3: ODESSA. Μετά το πρόγευμα μεταφορά στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδας για την παρακολούθηση της δοξολογίας με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου. Μετάβαση στην Οικία – μουσείο της Φιλικής Εταιρείας, όπου στεγάζεται και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ξενάγηση). Θα παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις για την Εθνική μας Επέτειο και θα επισκεφθούμε το νέο εμπορικό κέντρο ΑΘΗΝΑ, στην πλατεία την Ελλήνων (γεύμα ελεύθερο στο εστιατόριο του κέντρου). Το απόγευμα βόλτα στην πασίγνωστη οδό Deribasovskaya, τον κήπο της πόλης και την εκκλησία της Μεταμόρφωσης. Συμμετοχή στην εορταστική δεξίωση για την 25η Μαρτίου με τη φροντίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος (εφόσον πραγματοποιηθεί).

ΠΕ 26/3: ODESSA. Πρόγευμα και αργότερα πρωινή επίσκεψη στο Μουσείο Πούσκιν. Ακολουθώντας και πάλι την οδό Deribasovskaya θα περάσουμε από την Ελληνική Πλατεία, την οδό των Ελλήνων, θα επισκεφθούμε τον ωραίο κήπο της πόλης και θα δούμε την οικία Ράλλη. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το Μουσείο Καλών Τεχνών. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και αργότερα θα μάθουμε για την ιστορία του κονιάκ, πως παράγεται και φυσικά θα δοκιμάσουμε τοπική ποικιλία στο Shustoff Cognac Winery Museum. Για το βράδυ έχουμε προγραμματίσει να παρακολουθήσουμε παράσταση στην Όπερα (όπερα ή μπαλέτο). Δείπνο σε εστιατόριο και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

ΠΑ 27/3: ODESSA - KIEV. Πρόγευμα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Κίεβο (11.45-12.45). Άφιξη και μεταφορά στο κέντρο της πόλης. Πρώτη γνωριμία και πανοραμικός γύρος με το πούλμαν όπου μεταξύ άλλων θα δούμε και το Μνημείο των Ιδρυτών του Κιέβου. Γεύμα σε εστιατόριο. Αργότερα θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό της Αγ. Σοφίας, την παλαιότερη εκκλησία της Ρωσικής Ορθοδοξίας (UNESCO) με εξαιρετικές αγιογραφίες, μωσαϊκά κ.α. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στο παλαιό τμήμα της πόλης για να δούμε τη Χρυσή Πύλη κ.α. Μεταφορά στο ξενοδοχείο RADISSON BLU (4*) όπου και το δείπνο μας.

ΣΑ 28/3: KIEV. Σήμερα θα επισκεφθούμε πρώτα το εντυπωσιακό μοναστηριακό συγκρότημα Πετέρσκαγια Λαύρα (11ος αι. UNESCO) με τον Καθεδρικό ναό, τον Πύργο με τη μεγάλη καμπάνα, τις κατακόμβες και το θησαυροφυλάκιο που αποτελεί το Μουσείο με τους ιστορικούς θησαυρούς της Ουκρανίας με μοναδικά έργα από χρυσό. Γεύμα σε εστιατόριο και μεταφορά στην περιοχή Podil όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Chernobyl. Συνεχίζουμε για το Μοναστήρι του Αγ. Μιχαήλ με το χρυσό τρούλο (εξωτερική ξενάγηση) και βόλτα στο λόφο Vladimir όπου θα δούμε την εκκλησία του Αγ. Ανδρέα (18ος αι.). Δείπνο σε εστιατόριο και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

ΚΥ 29/3: KIEV – ΑΘΗΝΑ. Πρόγευμα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα (10.50-13.25).


Έξοδα κατ’ άτομο (ελάχιστη συμμετοχή άτομα 35):
Δίκλινο: € 1210
Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € 200
Φόροι Αεροδρομίων: + € 80

Σημείωση: Σε περίπτωση συμμετοχής μικρότερης των 35 ατόμων τα έξοδα κατ’ άτομο σε δίκλινο είναι €1.300

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικό εισιτήριο οικονομικής θέσης Αθήνα – Κίεβο – Οδησσός, Οδησσός – Κίεβο και Κίεβο – Αθήνα
 • 6 διανυκτερεύσεις (4 στην Οδησσό & 2 στο Κίεβο) σε ξενοδοχεία 5* & 4*
 • 6 προγεύματα-μπουφέ
 • 5 γεύματα
 • 4 δείπνα
 • Αναψυκτικά στο ξενοδοχείο Londonskaya και στο Μ. Λογοτεχνίας όπου και η μικρή συναυλία
 • Μεταφορές & εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Τοπική ελληνόφωνος ξεναγός για όλη την εκδρομή
 • Είσοδοι στα προβλεπόμενα μουσεία
 • Εισιτήριο όπερας ή μπαλέτου στην Οδησσό
 • Είσοδος στο Shustoff winery
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης
 • Αρχηγός από Αθήνα
 • Πλούσιο ταξιδιωτικό υλικό
 • Φ.Π.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.