Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΚΥΚΛΑΔIΤΙΚΕΣ ΑΠOΚΡΙΕΣ

Σύρος

Πα – Δε, 28 Φεβρ.– 2 Μαρτίου (Απόκριες)

Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος

Σας προ(σ)καλούμε σε ένα διαφορετικό καρναβάλι που εκτυλίσσεται σε ένα μεσαιωνικό σκηνικό διατηρώντας ταυτόχρονα και έναν αριστοκρατικό χαρακτήρα μιας άλλης εποχής.
Οι εκδηλώσεις του εξαπλώνονται στα όμορφα χωριά της Σύρου με την παρέλαση των Καρναβαλιστών, καθώς και στον καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου, απ’ όπου ξεκίνησε και εδραιώθηκε το Συριανό Καρναβάλι, με την αναβίωση του παραδοσιακού καρναβαλικού εθίμου τα «Ζεϊμπέκια». Το Συριανό Καρναβάλι ολοκληρώνεται με τη μεγάλη παρέλαση την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης και τα παραδοσιακά Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα στις εξοχές της Σύρου. Το τελικό αναλυτικό πρόγραμμα ενδέχεται να έχει αλλαγές στη ροή των επισκέψεων με βάση το πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου.

ΠΑ 28/2: Συγκέντρωση στις 06:50 στον Πειραιά στο πλοίο BLUE STAR PAROS (Πύλη E7) και στις 07:30 σαλπάρισμα για τη Σύρο. Άφιξη στην Ερμούπολη στις 11:00. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «ΕΡΜΗΣ» (3*), για το οποίο προβλέπεται η μεταφορά των αποσκευών με πούλμαν. Στις 13:00 πρώτη γνωριμία με την Ερμούπολη (πεζή με την τοπική ξεναγό μας). Θα δούμε την πλατεία Μιαούλη (μπροστά στο Δημαρχείο) και εξωτερικά το Δημοτικό Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ», μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου (19ος αι.) με σχετική ενημέρωση. Ακόμα, θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπή ναό του Αγ. Νικολάου με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική (19ος αι.) στη συνοικία Βαπόρια με τα θαυμάσια αρχοντικά. Χρόνος ελεύθερος.

ΣΑ 29/2: Πρόγευμα και αναχώρηση με το πούλμαν και την τοπική ξεναγό μας για την Άνω Σύρο, όπου θα επισκεφθούμε την καθολική εκκλησία του Αγ. Ιωάννη (καπουτσίνων μοναχών, 17ος αι) και το Μουσείο προσωπικών αντικειμένων του Μάρκου Βαμβακάρη. Κατεβαίνοντας στο λιμάνι θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου με την εικόνα της Παναγίας, έργο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, το Βιομηχανικό Μουσείο και το Δημαρχείο (αρχιτέκτονας Τσίλερ, 19ος αι.). Χρόνος ελεύθερος και το βράδυ μεταφορά με το πούλμαν για να παρακολουθήσουμε την παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων στην Άνω Σύρο και την αναβίωση του εθίμου της, Ζεΐμπέκια.

ΚΥ 1/3: Πρόγευμα και αναχώρηση για το γύρο της νοτίου Σύρου. Περνώντας από Βάρη, Μέγα Γιαλό, Ποσειδωνία, Φοίνικα καταλήγουμε στο Γαλησσά για φαγητό στις ταβέρνες της περιοχής. Επιστροφή στην Ερμούπολη. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε την καρναβαλική παρέλαση με τα άρματα στους ιστορικούς δρόμους της Ερμούπολης, που καταλήγει στην πλατεία Μιαούλη. Μια εντυπωσιακή παρέλαση χρωμάτων, φαντασίας, έμπνευσης και δημιουργίας που μεταμορφώνει την Ερμούπολη.

ΔΕ 2/3: Πρόγευμα. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Αργότερα εξόρμηση μέχρι το Κίνι ή και κάποιο χωριό για τα κούλουμα. Μεταφορά με το πούλμαν στο λιμάνι και στις 16:00 σαλπάρισμα με το BLUE STAR PAROS για Πειραιά, με άφιξη στις 19:45.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο € 240 – Επιβάρυνση μονοκλίνου € 90.

Περιλαμβάνονται: Εισιτήρια πλοίου Πειραιάς – Σύρος (οικονομική θέση) & Σύρος – Πειραιάς (διακεκριμένη θέση) * τοπικό πούλμαν για τις μεταφορές όπως περιγράφονται * 3 διανυκτερεύσεις * 3 προγεύματα * τοπική ξεναγός * αρχηγός * ταξιδιωτικά έντυπα * ασφάλιση αστικής ευθύνης * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Κύρια φαγητά * είσοδοι.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.