Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑ

Πολιτιστική εξόρμηση και πρωτοχρονιάτικη πίτα 2020 στη Λάρισα και στο εξαιρετικό ξενοδοχείο «LARISSA IMPERIAL» (5*)
Πα – Κυ, 17 – 19 Ιανουαρίου

Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος

Ο μύθος αναφέρει ότι η Λάρισα πήρε το όνομά της από την νύμφη Λάρισα, που πνίγηκε στα νερά του ποταμού, παίζοντας με την μπάλα της. Στην πραγματικότητα, η λέξη «Λάρισα» –που σημαίνει λίθινη οχυρωμένη πόλη– αποδόθηκε στην πόλη από τους πρώτους μόνιμους κατοίκους της, τους Πελασγούς, οι οποίοι την όρισαν πρωτεύουσά τους, όταν κυριάρχησαν στη Θεσσαλία. Απλωμένη στις όχθες του Πηνειού με τα γύρω βουνά να σχηματίζουν ένα φυσικό οχυρό από ορεινούς όγκους, η Λάρισα, εκτός από τη φυσική ομορφιά της, έχει να επιδείξει και μια σειρά από νέα αξιόλογα μουσεία όπως το Διαχρονικό Μουσείο, την Πινακοθήκη Κατσίγρα, το νέο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, το Λαογραφικό Μουσείο, το Μουσείο Κούκλας και τα δύο αρχαία θέατρα.

Στηρίζοντας πάντα τις τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις για το πρώτο βράδυ έχουμε εξασφαλίσει εισιτήρια στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Λάρισας για να δούμε την θεατρική παράσταση «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια» του Ιάκωβου Καμπανέλη.

ΠΑ 17/1: Αναχώρηση στις 08.00 για Καμένα Βούρλα. Στη συνέχεια προσπαθώντας πάντα να εντάξουμε κάτι νέο, κάτι που οι πολλοί δεν βλέπουν, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε βόλτα σε ένα όμορφο τοπίο που με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες θα το απολαύσουμε. Χαλάρωση, ηρεμία και γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο. Γεμάτοι με όμορφες εικόνες συνεχίζουμε για την Λάρισα. Τακτοποίηση στο πολυτελές «LARISSA IMPERIAL» (5*), ένα ξενοδοχείο κόσμημα σε μια καταπράσινη έκταση, στη καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου. Χρόνος για μπάνιο στην εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα ή ξεκούραση. Το βράδυ μεταφορά στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ για να παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια».

ΣΑ 18/1: Πρόγευμα. Συνάντηση με την τοπική ξεναγό μας για να επισκεφθούμε το νέο εντυπωσιακό Διαχρονικό Αρχαιολογικό Μουσείο με εκθέματα από ανασκαφές του 20ου αι. που έχουν πραγματοποιηθεί στους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην πόλη όπου θα δούμε το Μπεζεστένι (15ος αι.) - σκεπαστή υφασματαγορά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας – όπου ο σχεδιασμός και η αρχιτεκτονική του βασιζόταν στην αρχιτεκτονική των ισλαμικών τεμενών, το Α΄ αρχαίο θέατρο (3ος αι.) από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα του ελληνικού χώρου και το Β΄ αρχαίο θέατρο. Επίσης θα δούμε τα ερείπια της τρίκλητης βασιλικής του Αγ. Αχιλλείου (6ος – 7ος αι.) με το ψηφιδωτό δάπεδο του νάρθηκα που έχει φυτικό και ζωικό διάκοσμο. Χρόνος ελεύθερος και το βράδυ εορταστικό δείπνο στο ξενοδοχείο με πλούσιο μπουφέ και κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας με δώρο για όλους.

ΚΥ 19/1: Μετά το πρόγευμα θα ολοκληρώσουμε τις επισκέψεις μας στην πόλη της Λάρισας με το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και το Λαογραφικό Μουσείο και αργότερα αναχώρηση για το Βόλο. Ήρθε η ώρα να συμπληρώσουμε την εκδρομή με την εικόνα της θάλασσας και τα φημισμένα τσιπουράδικα της πόλης. Νωρίς το βράδυ επιστροφή στην Αθήνα. Λένε ότι το αληθινό ταξίδι ανακάλυψης δεν συνίσταται στο να ψάχνεις για νέα τοπία, αλλά στο να αποκτάς καινούρια μάτια!

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο €245 – Επιβάρυνση μονοκλίνου: € 80.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 2 διανυκτερεύσεις σε δωμάτια στο κεντρικό κτήριο * 2 προγεύματα – μπουφέ * 1 γεύμα (17/1) * 1 δείπνο-μπουφέ στο ξενοδοχείο (18/1) * χρήση εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας, χαμάμ & σάουνας * εισιτήρια θεατρικής παράστασης * τοπικός ξεναγός (18/1)* αρχηγός * ταξιδιωτικά έντυπα * ασφάλιση αστικής ευθύνης * Φ.Π.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.