Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Καστοριά – Λίμνες Πρεσπών – Αγ. Γερμανός – Ψαράδες – Νυμφαίο – Δισπηλιό (Λιμναίος Προϊστορικός Οικισμός)

Τε – Σα, 25 – 28 Μαρτίου (Εθνική εορτή – 4 ημέρες)
Τε – Κυ, 25 – 29 Μαρτίου (Εθνική εορτή – 5 ημέρες)

Σας προσκαλούμε σε μια όμορφη «περιπλάνηση» στους νομούς Καστοριάς και Φλώρινας για να σας γνωρίσουμε, μαζί με τους τοπικούς συνεργάτες μας, τα θρησκευτικά και λαογραφικά μνημεία τους, τη μοναδική φυσική ομορφιά της λίμνης Καστοριάς, την ιδιαίτερη οικολογική σημασία των Λιμνών Πρεσπών και για να δούμε από κοντά το νεολιθικό λιμναίο οικισμό του Δισπηλιού με το μικρό τοπικό μουσείο. Συμπληρωματικά θα σας γνωρίσουμε το πανέμορφο Νυμφαίο και τη σημαντική προσπάθεια που γίνεται από τον «ΑΡΚΤΟΥΡΟ».1η ΗΜ.: Αναχώρηση 07:00 για Γρεβενά όπου θα έχουμε το γεύμα. Προτείνουμε ένα γαστρονομικό γεύμα σε μανιταροταβέρνα της πόλης με εδέσματα από φρέσκα μανιτάρια της περιοχής (έξοδα ατομικά). Ακολουθώντας ένα τμήμα της Εγνατίας οδού καταλήγουμε στην Καστοριά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «ΤΣΑΜΗΣ» (3*). Χρόνος ελεύθερος.

2η ΗΜ.: Πρόγευμα. Γνωριμία με την Καστοριά και τα μνημεία της. Θα επισκεφθούμε το βυζαντινό μουσείο, το λαογραφικό μουσείο, ορισμένες από τις ωραίες βυζαντινές εκκλησίες όπως την Παναγιά Κουμπελίδικη, τον Αγ. Νικόλαο του Κασνίτζη και θα περπατήσουμε στην παλιά συνοικία «Ντολτσό» με τη χαρακτηριστική μακεδονίτικη αρχιτεκτονική της περιοχής. Θα επισκεφθούμε ακόμα την Παναγιά Μαυριώτισσα και τη «Σπηλιά του Δράκου», σπήλαιο με μεγάλα χερσαία και λιμναία τμήματα και με εντυπωσιακό σταλακτικό διάκοσμο. Γεύμα και χρόνος ελεύθερος.

3η ΗΜ.: Πρόγευμα. Εξόρμηση στην ευρύτερη περιοχή των Λιμνών Πρεσπών, από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης. Εκατοντάδες είδη πουλιών όπως ερωδιοί, αργυροπελεκάνοι και κορμοράνοι φωλιάζουν εδώ. Θα επισκεφθούμε τον Άγιο Γερμανό, τη Μικρή Πρέσπα και ακολουθώντας την πλωτή γέφυρα θα φτάσουμε στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου. Θα συνεχίσουμε αργότερα για τους Ψαράδες και τη Μεγάλη Πρέσπα όπου προτείνουμε μικρό ή μεγάλο γύρο της λίμνης με τις «πλάβες» (ξύλινες βάρκες της περιοχής – έξοδα ατομικά) για να δούμε τα ασκηταριά και τις βραχογραφίες κατά μήκος της λίμνης. Γεύμα στην περιοχή και επιστροφή στην Καστοριά.

4η ΗΜ.: Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το Νυμφαίο. Εκεί θα έχουμε ξενάγηση στο Κέντρο Προστασίας Αρκούδας «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ». Στη συνέχεια θα σεργιανίσουμε στο διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου που περικλείεται από δάσος οξιάς και διασχίζεται από λιθόστρωτα μονοπάτια και πετρόκτιστα σπίτια. Προαιρετικά όσοι το επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις των περιφραγμένων αρκούδων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ (απαιτείται πεζοπορία 40’). Γεύμα και επιστροφή στην Καστοριά.

5η ΗΜ.: Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για Δισπηλιό (χώρος και μουσείο με τα ευρήματα του προϊστορικού Λιμναίου Οικισμού). Εκεί θα δούμε τα ευρήματα της εποχής εκείνης και θα καταλάβουμε πως ήταν ένα νοικοκυριό πριν από 7.500 χρόνια, όπως επίσης και μια ξύλινη πινακίδα με εγχάρακτα γραμμικά στοιχεία που δεν αποκλείεται να αποτελεί μια πρώιμη μορφή γραπτού λόγου. Επιστρέφοντας θα σταματήσουμε στο χωριό Νεράιδα για να δούμε τη Λίμνη Πολύφητου και την εντυπωσιακή γέφυρα των Σερβίων. Γεύμα στην περιοχή και αναχώρηση για την Αθήνα μ’ ενδιάμεση στάση.

Σημείωση: Στο τετραήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται η μέρα στο Νυμφαίο.

Έξοδα κατ’ άτομο:
4ήμερο: Δίκλινο: € 212 – Επιβάρυνση μονοκλίνου: € 60.
5ήμερο: Δίκλινο: € 273 – Επιβάρυνση μονοκλίνου: € 80.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 3/4 διανυκτερεύσεις * 3/4 προγεύματα * 3/4 δείπνα * αρχηγός έμπειρος γνώστης της περιοχής * ταξιδιωτικά έντυπα * ασφάλιση αστικής ευθύνης * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Άλλα κύρια φαγητά * τα έξοδα για τις βάρκες * είσοδοι γενικώς * φιλοδωρήματα, αχθοφορικά και ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.


Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.