Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΜΠΕΛΙΩΝΑ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜIΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞIΑ
ΝΕΟ! Καρύταινα – Αμπελιώνα – Καταρράκτες Νέδας – Ανδρίτσαινα – Ψάρι


Δε – Τε, 2 – 4 Δεκεμβρίου
Τε – Πα, 18 – 20 Μαρτίου

Σας προ(σ)καλούμε σε ένα τριήμερο που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Θα επισκεφθούμε παραδοσιακούς οικισμούς που εκτός από την φυσική ομορφιά τους κρύβουν μερικά ωραία και ξεχασμένα διαμάντια. Η διαμονή μας είναι εξασφαλισμένη στο υπέροχο «ABELIONA RETREAT» (4*). Όλοι μας έχουμε στιγμές που θέλουμε να τα αφήσουμε όλα πίσω και να δραπετεύσουμε, δίνοντας στο μυαλό και το σώμα μας λίγο χρόνο για να ανασυγκροτηθεί και να ξαναβρεί την ισορροπία του. Το Abeliona Retreat είναι το μέρος για να το κάνεις. Χτισμένο στην πλαγιά ενός βουνού, με θέα στο οροπέδιο της Αρκαδίας, μια περιοχή που από την αρχαιότητα θεωρείται χώρος μοναδικής φυσικής ομορφιάς, αλλά και πνευματικότητας. Ένας ευλογημένος τόπος, όπου ο άνθρωπος και η φύση βρίσκονται σε αρμονία. 


1η ΗΜ: Αναχώρηση στις 08:00 για Τρίπολη – Καρύταινα. Άφιξη στον παραδοσιακό οικισμό της Καρύταινας (580 μ. υψ.) με τα πέτρινα διώροφα ή τριώροφα σπίτια, μερικά του 19ου αιώνα, και τα πλακόστρωτα σοκάκια. Το χωριό είναι χτισμένο σε κορυφή λόφου γύρω από το μεσαιωνικό φράγκικο κάστρο (13ος αι.) ενώ το τοπίο το συμπληρώνει ο Αλφειός ποταμός που βρέχει τα «πόδια» του χωριού». Στάση στο φράγκικο γεφύρι (που βρίσκεται κάτω από την σύγχρονη γέφυρα) με 6 τόξα και μήκος 50 μέτρα (13ος αι.) και που κάποτε απεικονιζόταν σε χαρτονόμισμα στα χρόνια της δραχμής. Γεύμα στην περιοχή και μέσω μια όμορφης ορεινής διαδρομής θα καταλήξουμε στην Αμπελιώνα και στο ξενοδοχείο μας «Abeliona Retreat» (4*) που είναι χτισμένο σε μια καταπράσινη ορεινή πλαγιά, σαν μια φυσική προέκταση του βουνού που το φιλοξενεί. Ένας όμορφος σχηματισμός από πετρόκτιστα κτίρια χαμηλού ύψους, ενδεικτικά ενός χώρου όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν σε αρμονία. Εδώ υπάρχει ακόμα και το μοναδικό καστανόδασος στη Δυτική Πελοπόννησο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και αργότερα τσάι με βότανα στο σαλόνι του ξενοδοχείου.

2η ΗΜ: Πρόγευμα με τοπικά αγνά υλικά που τα περισσότερα προέρχονται από τον κήπο του ξενοδοχείου. Ακολουθώντας ένα καλοσυντηρημένο λιθόστρωτο μονοπάτι και περνώντας ένα μικρό ξύλινο γεφυράκι θα φτάσουμε μετά από 15΄ στην πηγή Τρίτσελη. Αργότερα αναχωρούμε για την αρχαία Φυγαλεία (στάση). Μικρή πορεία θα μας φέρει μέχρι τους καταρράκτες της Νέδας, ένα από τα ελάχιστα ποτάμια θηλυκού γένους που πηγάζει από το Λύκαιο όρος. Η παραποτάμια βλάστηση, οι καταρράκτες και η λίμνη που σχηματίζουν δημιουργούν ένα σκηνικό εξαιρετικής ομορφιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

3η ΗΜ: Μετά το πλούσιο πρόγευμα αναχωρούμε για την Ανδρίτσαινα, ένα όμορφο χωριό κτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του Λύκαιου όρους. Θα επισκεφθούμε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη, στην οποία βρίσκονται σπάνια χειρόγραφα και εκδόσεις του 15ου αι. και φυσικά θα δούμε την πλατεία και την Τρανή Βρύση που θεωρείται η παλαιότερη της Πελοποννήσου (1724). Θα επισκεφθούμε ακόμα το πολύ ενδιαφέρον Λαογραφικό Μουσείο. Συνεχίζουμε για το χωριό Ψάρι όπου θα έχουμε το γεύμα μας στην Αρκαδιανή και το εστιατόριο «Οι νοστιμιές της γιαγιάς» όπου σερβίρεται σπιτικό φαγητό, με αγνά υλικά, που παράγονται, ανάλογα την εποχή, από το περιβόλι και τον λαχανόκηπο της Αρκαδιανής - έναν μεγάλο κήπο δυόμισι στρεμμάτων, περιτριγυρισμένο από δέντρα. Η φιλοσοφία τους είναι να αναδεικνύουν την μαγειρική των τεσσάρων εποχών του χρόνoυ με τοπικές αρκαδικές γεύσεις. Αναχώρηση για την Αθήνα.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο € 232 – Επιβάρυνση μονοκλίνου: € 80.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 2 διανυκτερεύσεις * 2 προγεύματα * 1 δείπνο στο ξενοδοχείο * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: άλλα κύρια γεύματα * δραστηριότητες στο ξενοδοχείο όπως γιόγκα ή φωτογράφηση αύρας.

Δεδομένου του πνευματικού/ αυτο-αναπτυξιακού χαρακτήρα του ξενοδοχείου, όσοι επιθυμούν μπορούν είτε να κάνουν γιόγκα – διαλογισμό είτε να φωτογραφήσουν την αύρα τους. Πρόκειται για έναν διασκεδαστικό τρόπο για να μάθει κάποιος τα «φωτεινά» του σημεία. Όσον αφορά τη διαδικασία: Επί τόπου, στο Abeliona Retreat, γίνεται η kirlian φωτογράφηση της αύρας και η πλαστικοποιημένη εκτύπωσή της από ειδικό μηχάνημα, την οποία μπορεί να κρατήσει ο κάθε συμμετέχων για αναμνηστικό (το κόστος της ανάγνωσης της αύρας ανέρχεται στα 25€ και διαρκεί περίπου στα 15’).


Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.