Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΝΕΟ! Κολωνία – Άαχεν – Μάαστριχτ – Βόννη

Κυ – Πε, 23 – 27 Φεβρουαρίου (Απόκριες)

Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος

Στην περιοχή της Κολωνίας η έναρξη του Καρναβαλιού γίνεται την 11η ημέρα του 11ου μήνα ακριβώς στις 11:11. Η γιορτή όμως κορυφώνεται με το 6ήμερο που έχουμε προγραμματίσει το ταξίδι μας, γνωστό ως Crazy days. Τις ημέρες αυτές η κανονική ζωή στην Κολωνία αναβάλλεται για λίγο καθώς μουσική, παρελάσεις, τραγούδια και χοροί γεμίζουν τους δρόμους της πόλης. Εκτός από την Κολωνία θα επισκεφθούμε το Άαχεν, το Μάαστριχτ και τη Βόννη όπου και εκεί η ζωή κινείται σε ρυθμούς καρναβαλιού. 



ΚΥ 23/2: ΑΘΗΝΑ – ΚΟΛΩΝΙΑ. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση με την Aegean για Ντίσελντορφ. Άφιξη στις 12.05 και άμεση αναχώρηση για την Κολωνία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη βόλτα – γνωριμία με την πόλη. Με την τοπική ελληνίδα ξεναγό θα δούμε τον Καθεδρικό ναό (157 μ. υψ.) που κάποτε του χάρισαν τον τίτλο του πιο ψηλού κτιρίου του κόσμου, την παλιά πόλη με τις μικρές πλατείες, τα εντυπωσιακά πολύχρωμα κτίρια του 19ου αι. και θα πιούμε την τοπική τους μπύρα Kölsch.

ΔΕ 24/2: ΚΟΛΩΝΙΑ. Πρόγευμα. Σήμερα είναι η αποκορύφωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων με την μεγάλη παρέλαση από μασκαρεμένους που από τα άρματα πετούν στο πλήθος σοκολάτες, μπουκαλάκια με κολώνια, φιλιά και εμείς σας προ(σ)καλούμε να τα πάρετε. Όσοι επιθυμούν μπορούν προαιρετικά το απόγευμα να επισκεφθούν το Μουσείο Σοκολάτας.

ΤΡ 25/2: ΑΑΧΕΝ – ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ. Πρόγευμα και αναχώρηση για το Άαχεν που βρίσκεται στα σύνορα Γερμανίας – Βελγίου και Ολλανδίας. Η πόλη είναι γνωστή για τις ζεστές πηγές της, για το Πολυτεχνείο με τους χιλιάδες φοιτητές και τον Καρλομάγνο που επέλεξε το Άαχεν ως τόπο μόνιμης κατοικίας του. Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, που είναι ταυτόχρονα και ένα μουσείο ιστορίας της κεντρικής Ευρώπης, και το πρώτο πολιτιστικό μνημείο της Γερμανίας που μπήκε στον κατάλογο της Unesco. Μεταξύ άλλων θα δούμε και το θρόνο του Καρλομάγνου όπου εκεί στέφθηκαν δεκάδες βασιλιάδες. Συνεχίζουμε την περιήγηση στο κέντρο της παλιάς πόλης όπου θα δούμε το Πφαλτς, ένα συγκρότημα κτιρίων που ανήκει στο πρώην παλάτι του Καρλομάνου και το Ελίζενμπρουνεν ένα ιδιαίτερα όμορφο κτίσμα απ’ όπου μπορούμε να πάρουμε μεταλλικό νερό. Συνεχίζουμε για την Ολλανδία και το Μάαστριχτ με το ατμοσφαιρικό του τοπίο, τα τείχη, τις Βασιλικές, τα μικρά δρομάκια και τις ζωντανές του πλατείες, όπως τη μεγάλη πλατεία των όπλων ή Βρέιτχοφ (Vrijthof) όπου κάθε χρόνο το καλοκαίρι ο Andre Rieu δίνει τις συναυλίες του. Η ημέρα είναι και εδώ γιορτινή. Χρόνος ελεύθερος, γεύμα και επιστροφή στην Κολωνία.

ΤΕ 26/2: ΒΟΝΝΗ. Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Βόννη που φέτος γιορτάζει τα 250στά γενέθλια του διάσημου παιδιού της, Ludwig van Beethoven. Θα επισκεφθούμε το σπίτι που γεννήθηκε το 1770, ένα από τα λίγα σπίτια που κατασκευάστηκαν τον 18ο αι. και έχουν διασωθεί στη Βόννη. Θα περπατήσουμε στο κέντρο της πόλης όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το άγαλμα του Μπετόβεν, το Πανεπιστήμιο που στεγάζεται στο Παλάτι των Πριγκήπων Εκλεκτόρων. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και επιστροφή στην Κολωνία.

ΠΕ 27/2: Πρόγευμα και αναχώρηση για το Ντίσελντορφ. Πτήση με Aegean στις 12:55 και άφιξη στην Αθήνα στις 16:55.

Έξοδα κατ’ άτομο:
Δίκλινο:
€ 770
Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € 270

Φόροι αεροδρομίων: € 66

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικό εισιτήριο οικονομικής θέσης Αθήνα – Ντίσελντορφ – Αθήνα με την Aegean* μεταφορές και εκδρομές όπως στο πρόγραμμα * 4 διανυκτερεύσεις * 4 προγεύματα * τοπικός ξεναγός (23/2) * αρχηγός * φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο (€ 30) * ταξιδιωτικά έντυπα * ασφάλιση αστικής ευθύνης * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: κύρια γεύματα, είσοδοι γενικώς, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ό,τι ρητώς δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.