Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Μπολόνια – Μόντενα – Μάντοβα – Φλωρεντία – Πάρμα 

Κυ – Κυ, 22 – 29 Δεκεμβρίου (Χριστούγεννα)

Αρχηγός: Λουκάς ΣυρίγοςΚΥ 22/12: ΠΑΤΡΑ – ANCONA. Αναχώρηση στις 13.00 για Πάτρα και στις 17:30 σαλπάρισμα με το πλοίο Superfast XI της Anek-Superfast για Ανκόνα. Τακτοποίηση στις άνετες καμπίνες και απολαύστε το ταξίδι σας στο Ιόνιο και την Αδριατική που μόλις αρχίζει. Διανυκτέρευση εν πλω.

ΔΕ 23/12: ANCONA – BOLOGNA. Άφιξη στην Ανκόνα στις 16:30 και άμεση αναχώρηση για τη Μπολόνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «UNA» (4*) ή παρόμοιο.Πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Εμίλια Ρομάνα.

ΤΡ 24/12: BOLOGNA. Πρόγευμα. Η Μπολόνια τις περισσότερες φορές αποτελεί απλώς ένα πέρασμα, είναι όμως από τις ομορφότερες πόλεις με μεσαιωνικά μέγαρα, δρόμους με κιονοστοιχίες, ενώ κάτω από την πόλη κρύβεται ένα πυκνό δίκτυο υδάτινων καναλιών, γνωστά ως η μικρή Βενετία. Θα δούμε τις εκκλησίες Σαν Πετρόνιο και Σαν Ντομένικο, τις δυο πλατείες Ματζόρε και Ντελ Νετούνο μαζί με τους πύργους Αζινέλλι και Γκαριζέντα και το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ευρώπης. Όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Μπολόνια. Εορταστικό δείπνο.

ΤΕ 25/12: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. MODENA – MANTOVA. Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Μόντενα, σημαντικό κέντρο του Μεσαίωνα. Ο Τόρε Γκιρλαντίνα και ο επιβλητικός καθεδρικός ναός, από τους μεγαλύτερους της Βόρειας Ιταλίας, ξεχωρίζουν στην πόλη όπου γεννήθηκε ο Λουτσιάνο Παβαρότι. Συνεχίζουμε για τη Μάντοβα. Εντυπωσιακή η πόλη με τα αριστοκρατικά κτίρια, τις τρεις όμορφες πλατείες, το Ντουόμο, τη Βασιλική του Σαν Αντρέα και ακόμα το Τεάτρο Ακαντέμικο Μπιμπιένα. Γενέτειρα του ποιητή Βιργίλιου και έδρα της δυναστείας των Γκοντζάγκα, η πόλη έγινε το Μεσαίωνα περιζήτητο καλλιτεχνικό κέντρο. Διασχίζοντας τα γεμάτα λίμνες περίχωρά της επιστρέφουμε αργά το απόγευμα στη Μπολόνια.

ΠΕ 26/12: PARMA & ΕΚΠΛΗΞΗ! Πρόγευμα και αναχώρηση για την Πάρμα, ένα από τα γνωστότερα καλλιτεχνικά κέντρα της κεντρικής Ιταλίας. Το Παλάτσο Πιλόττα που περιλαμβάνει και το Τεάτρο Φαρνέζε, ο καθεδρικός ναός (Ντουόμο) με το Βαπτιστήριο, η Μαντόνα ντε λα Στεκάτα και φυσικά η Όπερα Regio από τις δημοφιλέστερες σκηνές της Ιταλίας είναι από τα κυριότερα αξιοθέατα. Συνεχίζουμε με μια επίσκεψη – έκπληξη σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της περιοχής και επιστροφή στην Μπολόνια.

ΠΑ 27/12: FIRENZE. Πρόγευμα. Η σημερινή εξόρμησή μας θα μας φέρει στην αγαπημένη και ανεξάντλητη Φλωρεντία, πρωτεύουσα της Τοσκάνης που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Άρνο. Με την τοπική Ελληνίδα ξεναγό –ιστορικό τέχνης θα δούμε την Santa Maria del Fiore, την περίφημη εκκλησία της Santa Groce, στην οποία βρίσκονται οι τάφοι σημαντικότατων προσώπων της ιστορίας, της τέχνης, των επιστημών, (όπως του Μακιαβέλι, του Γαλιλαίου κ.ά.). Θα περπατήσουμε στην πλατεία Σινιορία και το Πόντε Βέκκιο. Θα δούμε το Παλάτι και την Βασιλική του Αγ. Λαυρεντίου όπου βρίσκονται οι τάφοι των Μεδίκων. Όλα αυτά τα επιβλητικά κτίρια είναι αριστουργήματα τέχνης που περικλείουν τα μεγαλειώδη έργα του Μικελάντζελο, του Ραφαήλ, του Μποτιτσέλι κ.ά. και αποτελούν την τοπική πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε εσωτερική ξενάγηση στην Πινακοθήκη Ουφίτσι. Γεύμα και επιστροφή στην Μπολόνια.

ΣΑ 28/12: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ. Πρόγευμα. Προβλέπεται επίσκεψη στο πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Ανθρώπινης Ανατομίας. Αργότερα αναχώρηση για την Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο Superfast XI της Anek-Superfast και σαλπάρισμα στις 16:30 για Ελλάδα.

ΚΥ 29/12: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ. Άφιξη στην Πάτρα στις 15:00 και άμεση αναχώρηση για Αθήνα.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο € 750 – Επιβάρυνση μονοκλίνου: € 250.
Δίκλινη εσωτερική καμπίνα € 60 – Δίκλινη εξωτερική καμπίνα € 80.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν για όλη την εκδρομή * τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες Πάτρα – Ανκόνα – Πάτρα * 5 διανυκτερεύσεις * 5 προγεύματα – μπουφέ * 1 δείπνο στις 24/12 * αρχηγός * τοπική Ελληνίδα ξεναγός στη Φλωρεντία * είσοδος στο Uffizi * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * φόρος διαμονής * check point * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: άλλα κύρια φαγητά * άλλοι είσοδοι * φιλοδωρήματα * αχθοφορικά.
 
Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.