Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΑ & ΕΞΩ ΜΑΝΗ

Αρχαία Λυκόσουρα – Καρδαμύλη – Οικία Λι Φέρμορ – Αρεόπολη – Γερολιμένας – Σπήλαιο Διρού
 
3 - 5 Απριλίου

Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος

 


Ελάτε, ταξιδέψτε μαζί μας στο χώρο και το χρόνο της Αρκαδίας, της Μεσσηνίας και της Λακωνίας σε τούτη την 3ήμερη όμορφη περιπλάνηση που θα συμπληρώσει τις γνώσεις μας κυρίως όμως με την ειδική επίσκεψή μας στην οικία του διάσημου φιλέλληνα Πάτρικ Λι Φέρμορ, που νέος πορεύτηκε με τα πόδια από την Ολλανδία μέχρι την Κωνσταντινούπολη, στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο συνεισέφερε σημαντικά στην Αντίσταση της Κατεχόμενης Κρήτης (απαγωγή του στρατηγού Κράιπε), για να γίνει τελικά ένας σημαντικός ταξιδιωτικός συγγραφέας του 20ου αι. Στα τελευταία του χρόνια (απεβίωσε το 2011) έζησε με τη σύζυγό του Τζόαν στην Καρδαμύλη (περιοχή Καλαμίτσι). Το σπίτι τους, ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, το δώρισαν στο Μουσείο Μπενάκη, που με μια μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου αποκαταστάθηκε, διατηρώντας την αυθεντικότητά του και σήμερα είναι πλέον επισκέψιμο.

1η ΗΜ.: Αναχώρηση 08:00 για Σήραγγα Αρτεμισίου (στάση). Συνεχίζουμε για την Αρχαία Λυκόσουρα. Κτισμένη η πόλη στις νότιες πλαγιές του Λυκαίου όρους είναι η πρώτη, κατά τον Παυσανία, που είδε το φως του ήλιου. Θα δούμε τα πλούσια ευρήματα της ανασκαφικής έρευνας που χρονολογούνται από τον 4ο μέχρι τον 2ο αι. π.Χ., όπως τα ερείπια του Ιερού της τοπικής θεότητας, της Δέσποινας, ερείπια βωμών, δωρικής στοάς κ.α. Ακόμα, θα επισκεφθούμε και το μικρό τοπικό αρχαιολογικό μουσείο. Κοντά στο ορεινό χωριό Ίσαρη θα επισκεφθούμε την ιδιότυπη εκκλησία της Αγ. Θεοδώρας με τα δέντρα που προβάλλουν από τη στέγη της. Γεύμα σε επιλεγμένη ταβέρνα της περιοχής (έξοδα ατομικά) και αναχώρηση για Καλαμάτα – Καρδαμύλη. Τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο “KALAMITSI” 3*, δίπλα στην οικία Λι Φέρμορ. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Αργότερα, στο σαλόνι του ξενοδοχείου θα διαβάσουμε σελίδες από το βιβλίο “ΜΑΝΗ” του Λι Φέρμορ.

2η ΗΜ.: Πρόγευμα. Στις 09:30 ειδική επίσκεψη στην οικία του Πάτρικ Λι Φέρμορ. Θα μας ξεναγήσει η κυρία Ελπίδα Μπελογιάννη, που υπήρξε οικονόμος του τα τελευταία χρόνια. Αργότερα, θα επισκεφθούμε το οχυρό συγκρότημα των Μούρτζινων στην Πάνω Καρδαμύλη με τη βυζαντινή εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα και το πυργοειδές καμπαναριό της. Αν υπάρχει δυνατότητα θα δούμε και τους τάφους των Διόσκουρων, λαξευμένους σε βράχο. Συνεχίζουμε για Πλάτσα – Λαγκάδα. Αφήνουμε σε λίγο την Έξω ή Μεσσηνιακή Μάνη και περνάμε στο νομό Λακωνίας. Στη διαδρομή μας συναντάμε το ορεινό Οίτυλο, βλέπουμε από μακριά τα ερείπια του Κάστρου της Κελεφάς, περνάμε από το Λιμένι και καταλήγουμε στην Αρεόπολη, που αποτελεί και την είσοδο στη Μέσα Μάνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο “AREOS POLIS” 3*. Βόλτα στην κωμόπολη και ελεύθερο δείπνο στα ταβερνάκια.

3η ΗΜ.: Πρόγευμα. Πατρίδα των Μαυρομιχαλαίων η Αρεόπολη, που μέχρι το 1836 ονομαζόταν Τσίμοβα, έχει επιβλητικά επώνυμα πυργόσπιτα και ενδιαφέρουσες εκκλησίες, όπως η ιστορική εκκλησία των Ταξιαρχών, όπου στις 17 Μαρτίου 1821 κηρύχθηκε η έναρξη της Επανάστασης. Μαζί με τα γραφικά σοκάκια δημιουργούν ένα όμορφο και ιδιότυπο σκηνικό που θα γνωρίσουμε στον πρωινό μας περίπατο. Ξεκινάμε για τη διαδρομή μας στη δυτική – Αποσκιερή πλευρά της Μάνης. Θα πάμε μέχρι τον Όρμο του Μεζαπού, που προφυλάσσεται από το ακρωτήρι Τηγάνι και περνώντας από την Κοίτα, τους Μπουλάριους κ.α., χωριά με τα παλαιά σπίτια, τους πολεμόπυργους και τις μικρές βυζαντινές εκκλησίες φθάνουμε στον παραθαλάσσιο οικισμό του Γερολιμένα. Παραμονή και επιστροφή στον Πύργο Διρού. Προαιρετική επίσκεψη του σπηλαίου Βλυχάδας. Πλούσιο γεύμα μανιάτικης γαστρονομίας – προσφορά του Γραφείου μας σε επιλεγμένη ταβέρνα και αναχώρηση για Αθήνα.

Έξοδα κατ’ άτομο:
Δίκλινο: € 230
Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € 50

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 2 διανυκτερεύσεις * 2 προγεύματα * 1 δείπνο (3/4) * 1 γεύμα (5/4) * αρχηγός * είσοδος στην οικία Λι Φέρμορ * ταξιδιωτικά έντυπα * ασφάλιση αστικής ευθύνης * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: άλλα κύρια φαγητά, άλλες είσοδοι.

Σημ.: Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με μικρό, ευέλικτο γκρουπ με μέγιστη συμμετοχή 30 ατόμων.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.