Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


Χριστούγεννα στα μαγευτικά Ζαγοροχώρια & στο ζεστό παραδοσιακό ξενώνα Δρακολίμνη!

Τσεπέλοβο – Καπέσοβο – Βραδέτο – Άρίστη – Μικρό & Μεγάλο Πάπιγκο
 
Δε – Πε, 23 – 26 Δεκεμβρίου (Χριστούγεννα)

ΔΕ 23/12: Αναχώρηση 08:00 για Ακράτα (στάση) - Ρίο – Αντίρριο και ακολουθώντας τη νέα Ιόνια οδό άφιξη στα Γιάννενα. Επίσκεψη στο εξαιρετικό Μουσείο Αργυροτεχνίας όπου μεταξύ άλλων παρουσιάζεται συλλογή έργων ηπειρώτικης αργυροχρυσοχοΐας από το 18ο έως τον 20ό αι. με κομψοτεχνήματα με περίτεχνες λεπτομέρειες, όπως κοσμήματα, όπλα και πολεμική εξάρτυση. Γεύμα στην περιοχή και το απόγευμα άφιξη στο Τσεπέλοβο. Τακτοποίηση στον παραδοσιακό πέτρινο ξενώνα ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ (4*) όπου το κρεμαστό τζάκι, οι ζωγραφιές στους τοίχους, τα παραδοσιακά έπιπλα και χαλιά ακολουθούν την παράδοση της περιοχής και δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα ζεστασιάς. Το βράδυ δείπνο με αυθεντικές, παραδοσιακές γεύσεις της Ζαγορίσιας κουζίνας.

ΤΡ 24/12: Πρόγευμα και γνωριμία με τα όμορφα χωριά του κεντρικού Ζαγορίου: Tο Καπέσοβο που εντυπωσιάζει με τα παραδοσιακά σπίτια ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής και τα γραφικά πλακόστρωτα καλντερίμια του. Ξεχωρίζει η Πασχάλειος Σχολή, χτισμένη το 1861 όπου στη βιβλιοθήκη της υπάρχει η Μεγάλη Χάρτα του Ρήγα Φεραίου. Θα δούμε το Βραδέτο με την περίφημη σκάλα του, το Δίλοφο, και το Γυφτόκαμπο με το υπαίθριο μουσείο σαρακατσαναίων. Γεύμα (έξοδα ατομικά) στην περιοχή. Το βράδυ εορταστικό δείπνο στο ξενοδοχείο.

ΤΕ 25/12: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Πρόγευμα. Πρωινή επίσκεψη του Πολεμικού Μουσείου στο Καλπάκι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα πανέμορφα χωριά του Δυτικού Ζαγορίου: Αρίστη, Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο, όπου και το γαστρονομικό μας γεύμα σε επιλεγμένη ταβέρνα με ζαγορίσιες πίτες κ.ά. Στη διαδρομή θα δούμε και τις εντυπωσιακές οβίρες (σύστημα από λίμνες σε μια μικρή χαράδρα που έχουν δημιουργηθεί από το ρέμα Ρογκοβού που κατεβαίνει από την δυτικότερη κορυφή της Τύμφης). Θα χαρούμε ακόμα τη μοναδική ομορφιά του ποταμού Βοϊδομάτη και της χαράδρας του Βίκου. Επιστροφή στο Τσεπέλοβο με σύντομη στάση στο Μονοδένδρι απ’ όπου ακολουθώντας μια εντυπωσιακή διαδρομή θαυμάζουμε τους γεωλογικούς σχηματισμούς των σχιστόλιθων και αργότερα την συγκλονιστική θέα της χαράδρας του Βίκου από τη θέση «Οξυά».

ΠΕ 26/12: Πρόγευμα. Αναχώρηση για Κήπους όπου θα δούμε το περίφημο τρίτοξο γεφύρι, από τα γνωστότερα πέτρινα γεφύρια του Ζαγορίου, ένα θαυμάσιο δείγμα της υψηλής λαϊκής τεχνικής και αισθητικής της τότε εποχής. Συνεχίζουμε για τους Νεγάδες, όχι από τα γνωστά χωριά του Ζαγορίου, όμως και αυτό έχει την ομορφιά του αφού είναι κτισμένο σε μια κατάφυτη από δρυς πλαγιά και αναδεικνύει την απόλυτη αρμονία της φύσης με την αρχιτεκτονική. Θα δούμε την τρισυπόστατη παλιά εκκλησία του Αγ. Γεωργίου με το περίτεχνο και μεγάλης αξίας ξυλόγλυπτο τέμπλο ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν στον επισκέπτη οι αγιογραφίες που εικονίζουν αρχαίους φιλόσοφους. Αναχώρηση για Αθήνα μ ‘ενδιάμεσες στάσεις.

Έξοδα κατ’ άτομο: 
Δίκλινο: € 320
Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € 130 Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 3 διανυκτερεύσεις * 3 προγεύματα * 2 δείπνα (23 & 24/12) * 1 χριστουγεννιάτικο γεύμα στο Μεγάλο Πάπιγκο * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.
 
Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.