Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Παρίσι… του Φωτός...της Μουσικής και όχι μόνο
Πα – Τρ, 13 - 17 Δεκεμβρίου 2019

Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος

Μουσικός ξεναγός: Νίκος ΚανελλόπουλοςΈνα μουσικό ταξίδι στην Πόλη του Φωτός, την πρωτεύουσα της Γαλλίας αλλά και μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ευρώπης, το Παρίσι, για να παρακολουθήσουμε δύο εξαιρετικές συναυλίες στο μοντέρνας αρχιτεκτονικής κτίριο της Φιλαρμονικής. Έχουμε εξασφαλίσει τα εισιτήρια και για τις δύο συναυλίες στην “διαστημική” αίθουσα Grande Salle Pierre Boulez για μια μοναδική εμπειρία ακρόασης. Φυσικά, εκτός από τις συναυλίες, θα γνωρίσουμε και τις ομορφιές της πόλης που απλώνεται στο Σηκουάνα με την τοπική Ελληνίδα ξεναγό μας. Εκτός από τον πανοραμικό γύρο της πόλης με το πούλμαν, θα επισκεφθούμε ακόμα το Μουσείο του Λούβρου, την παλιά Όπερα Garnier και θα περπατήσουμε σε μερικές γνωστές αλλά και άγνωστες γωνιές που προσφέρουν στον επισκέπτη τα πάντα: τέχνη, ιστορία, γαστρονομία, ρομαντισμό.


ΠΑ 13/12: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 06.35 και πτήση με την Aegean για το Παρίσι (08.35 – 11.10). Άφιξη και συνάντηση την Ελληνίδα τοπική ξεναγό – συνεργάτιδά μας και αναχώρηση για το κέντρο της πόλης. Με το πούλμαν θα κάνουμε έναν πανοραμικό γύρο στην Πόλη του Φωτός. Μεταξύ άλλων θα δούμε τη Λεωφόρο των Ηλυσίων, το Τροκαντερό (στάση) και την Αψίδα του Θριάμβου, την Πλατεία Ομονοίας, τους Κήπους του Λουξεμβούργου, το νησάκι Ιλ ντε λα Σιτέ με την Πον Νεφ και την “τραυματισμένη” Παναγία των Παρισίων. Θα ολοκληρώσουμε το γύρο με την όπερα Γκαρνιέ, το μέγαρο των Invalides, το Καρτιέ Λατέν, το Ορσαί, την περιοχή του Κεραμεικού με το Λούβρο και την Οραντζερί. Μετά από την πρώτη μας γνωριμία, επιβάλλεται μια στάση στο δύο φημισμένα Καφέ, το “Le Deux Magots” και “Café de Flore”. Αργότερα θα καταλήξουμε στο κεντρικό ξενοδοχείο μας Crowne Plaza Republique (4*) στην πλατεία της Δημοκρατίας. Χρόνος ελεύθερος.

ΣΑ 14/12: Πρόγευμα και στις 09.00 αναχώρηση με το πούλμαν για την πλατεία των Βοσγίων, την οποία οι παριζιάνοι θεωρούν μια από τις ωραιότερες του κόσμου. Βόλτα στην πλατεία που περιβάλλεται από 36 κατοικίες όπου σε μια από αυτές έζησε ο Βίκτωρ Ουγκό για 16 χρόνια. Συνεχίζουμε για το περίφημο πάρκο της Βιλέτ με τα εκκεντρικά κτίρια, μεταξύ των οποίων και το μοντέρνας αρχιτεκτονικής κτίριο της Φιλαρμονικής. Εκεί θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μουσικών Οργάνων με συλλογή 7.500 οργάνων. Ελεύθερος χρόνος για το γεύμα μας. Στις 15.00 θα παρακολουθήσουμε συναυλία με την αρχαιότερη ορχήστρα της Γαλλίας, την Orchestre Pasdeloup (Παντλού) και βασικό θέμα την Ηρωϊκή Συμφωνία του Μπετόβεν, μεταξύ άλλων. Τόσο αυτή η συναυλία όσο και η επόμενη πραγματοποιούνται στην υπέροχη αίθουσα Grande Salle Pierre Boulez. Μετά το τέλος της συναυλίας, επιστροφή στο ξενοδοχείο με το πούλμαν.

ΚΥ 15/12: Πρόγευμα και αναχώρηση με το πούλμαν για να επισκεφθούμε το Μουσείο του Λούβρου. Με τις δύο Ελληνίδες ξεναγούς που θα έχουμε (θα δημιουργήσουμε δύο μικρές ομάδες) θα δούμε την Αφροδίτη της Μήλου φυσικά, τη Νίκη της Σαμοθράκης, τη μοναδική Μόνα Λίζα και πλήθος άλλων εκθεμάτων αλλά και πίνακες σημαντικών ζωγράφων. Συνεχίζουμε για το λόφο της Μονμάτρης που προσφέρει εντυπωσιακή θέα της πόλης, κυρίως από την εκκλησία Σακρέ-Κερ. Βόλτα στα μαγαζάκια και στην Πλας ντυ Τερτρ με τους υπαίθριους καλλιτέχνες.

ΔΕ 16/12: Πρόγευμα και αναχώρηση με το πούλμαν για να επισκεφθούμε, με εσωτερική ξενάγηση, την Όπερα Γκαρνιέρ. Είναι σίγουρα από τα πιο περίτεχνα κτίρια στην πόλη και αποτελείται από 17 ορόφους, με την κύρια αίθουσά του να καταλαμβάνει μόλις το 1/5 της συνολικής του έκτασης. Χρόνος ελεύθερος και το απόγευμα μεταφορά με το πούλμαν στην Φιλαρμονική για να παρακολουθήσουμε την, δεύτερη, συναυλία στις 20.30 με μία από τις σημαντικότερες ορχήστρες του κόσμου, τη θρυλική Βασιλική Ορχήστρα του Άμστερνταμ (Concertgebouw), που θα διευθύνει ο Ιβάν Φίσερ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις Εισαγωγές από τις όπερες του Ροσίνι Ιταλίδα στο Αλγέρι και Κλέφτρα Κίσσα, την έξοχη Συμφωνία Κοντσερτάντε για Βιολί και Βιόλα του Μότσαρτ και τέλος τη Συμφωνία αρ.102 του Χάυντν.
**Στους συμμετέχοντες θα δοθούν εκτενείς μουσικές πληροφορίες για όλα τα έργα που θα ακουστούν.
Μετά το τέλος της συναυλίας επιστροφή στο ξενοδοχείο με το πούλμαν.

ΤΡ 17/12: Πρόγευμα. Σήμερα μπορείτε να χαρείτε την ημέρα όπως εσείς θέλετε. Ελεύθερος χρόνος για πρόσθετες επισκέψεις σε μουσεία, πινακοθήκες ή κάτι που θα σας προτείνει ο αρχηγός σας. Η Galerie La Fayette, το Printemps και η οδός Faubourg St. Honore με τις φανταχτερές μπουτίκ μας περιμένουν για ενδιαφέρουσες αγορές. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα (19.35 -23.50).

Έξοδα κατ’ άτομο:  
Δίκλινο: € 1.085
Επιβάρυνση μονόκλινου: + €300
Φόροι αεροδρομίου: + € 65

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean * πούλμαν για τις μεταφορές & τις ξεναγήσεις όπως στο πρόγραμμα * 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο (4*) * 4 προγεύματα * εισιτήρια των 2 συναυλιών αξίας €70 & €29 * είσοδος στο μουσείο Μουσικών Οργάνων *είσοδος & ξεναγοί στο Λούβρο * είσοδος & ξεναγοί στην Όπερα * τοπική Ελληνίδα ξεναγός * αρχηγός * μουσικός ξεναγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά & μουσικά έντυπα * ο φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: κύρια φαγητά, άλλοι είσοδοι, φόροι αεροδρομίου, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.
Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.