Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΣΤIΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠIΝΔΟΥ

Ψηλά στο βλάχικο κεφαλοχώρι που το λένε «Μέτσοβο» - Ανήλιο - Καλπάκι
Ημερομηνία:
Πα - Κυ, 6 - 8 Δεκεμβρίου

Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος

Πρόσκληση – πρόκληση για ένα ξεχωριστό τριήμερο στις πλαγιές της Πίνδου όπου φύση, ιστορία και λαϊκός πολιτισμός σμίγουν σε ένα ταιριαστό αγκάλιασμα, ένα υπόδειγμα ορεινού οικισμού. Ειδικά τούτη τη χρονιά δύο επέτειοι σηματοδοτούν τις καθιερωμένες φθινοπωρινές εκδηλώσεις του Μετσόβου:
  • 30 χρόνων από τη λειτουργία της Πινακοθήκης Αβέρωφ
  • 60 χρόνων από την αναμπέλωση των άγονων πλαγιών της περιοχής και τη δημιουργία του ξεχωριστού κρασιού "Κατώγι" με την πρωτοβουλία του οξυδερκούς Ευάγγελου Αβέρωφ.

ΠΑ: Αναχώρηση στις 08:00 για Καμένα Βούρλα (στάση) - Λαμία. Ακολουθώντας τη νέα οδό Ε65 συνεχίζουμε για Καρδίτσα - Τρίκαλα (επίσκεψη στο Μουσείο Τσιτσάνη, γεύμα) - Μέτσοβο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και απογευματινή βόλτα στο κεφαλοχώρι της Ηπείρου για να επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής με το περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο, τα καταστήματα με τα τοπικά αγνά προϊόντα και να θαυμάσουμε τα αρχοντόσπιτα με την παραδοσιακή μετσοβίτικη αρχιτεκτονική.


ΣΑ: Πρόγευμα. Ξεκινάμε τις επισκέψεις μας, που περιλαμβάνουν και ξενάγηση, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στο ανακαινισμένο αρχοντικό Τοσίτσα που αποτελεί δείγμα οργάνωσης και λειτουργίας παλαιού Μετσοβίτικου Αρχοντικού. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται η Πινακοθήκη που φιλοξενεί την περιοδική έκθεση «Τόποι δημιουργίας». Πρόκειται για μία εικαστική παραγωγή στην οποία συμμετέχουν με πρωτότυπο έργο τους 64 σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες και πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 χρόνων λειτουργίας της Πινακοθήκης. Συνεχίζουμε με το Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ όπου σε ένα θεατρικά στημένο σκηνικό θα δούμε και θα ακούσουμε για την ιστορία και τα στάδια παραγωγής του κρασιού. Θα ολοκληρώσουμε τις επισκέψεις της ημέρας με τον Αβερώφειο Κήπο και το Μοναστήρι του Αγ. Νικολάου. Το βράδυ, με όσους το επιθυμούν, μετάβαση στην περιοχή Ανήλιο για να γνωρίσουμε ένα ακόμη στολίδι της περιοχής το ξενοδοχείο Grand Forest για ένα προαιρετικό δείπνο.

ΚΥ: Πρόγευμα και ξεκινάμε να γνωρίσουμε από κοντά το νεότερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας στο Ανήλιο και τη θέση Γκιουζέλ Τεπέ (όμορφη ράχη). Αναχώρηση για την Καλαμπάκα, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μανιταριών και το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας. Γεύμα και συνεχίζουμε για Αθήνα.

Έξοδα κατ’ άτομο:
Δίκλινο: € 150
Mονόκλινο: €190

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 2 διανυκτερεύσεις * 2 προγεύματα * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται: κύρια φαγητά, είσοδοι.


Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.