Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΣΙΚΕΛΙΑ

Catania – Reggio Calabria – Pentedattilo – Taormina – Siracusa – Noto – Agrigento – Selinunte – Erice – Palermo – Cefalu – Monreale
Ημερομηνία:
Μ. Σα – Σα, 27 Απρ. – 4 Μαΐου (Πάσχα)
Σα – Σα, 22 – 29 Ιουνίου

ΣΙΚΕΛΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 2019 μ.Χ.

Μια Ταξιδιωτική Εμπειρία βασισμένη σ' ένα ποίημα τού Κ.Π. Καβάφη, “ΟΙ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΤΑΙ”

Μια “Σικελική Εκστρατεία” στην Ιστορία και τη Γαστρονομία!

Το πιο Ολοκληρωμένο και Ουσιαστικό πρόγραμμα της Αγοράς:

Η Σικελία των Αρχαίων Ελλήνων και των Σύγχρονων Σικελών, με αρχηγό – ξεναγό άριστο γνώστη της περιοχής. 

 1η ΗΜ: ΑΘΗΝΑ – CATANIA – REGGIO CALABRIA. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κατάνια (μέσω Ρώμης). Άφιξη και μεταφορά στο Ιστορικό Κέντρο της Κατάνιας. Ξενάγηση στα σημαντικότερα σημεία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Σικελίας. Θα μπούμε εντός των Τειχών, θα περάσουμε απ' το Teatro Massimo Bellini, θα διασχίσουμε την οδό Maria Callas, θα δούμε το Castello Ursino, μετά θα περιηγηθούμε στις οδούς dei Crociferi και Etnea, θα δούμε την πλατεία του Πανεπιστήμιου, θα μπούμε στον Καθεδρικό Ναό, θα σταθούμε μπροστά στον Τάφο του Μπελλίνι. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε τα Στενά της Σκύλλας και της Χάρυβδης. Κι από Μύθος θα γίνει προσωπική μας Ιστορία, το δικό μας πέρασμα από ένα απ' τα σημεία όπου δοκιμάστηκε ο Οδυσσέας στη δεκαετή του περιπέτεια στις θάλασσες του κόσμου. Περνώντας με το πορθμείο στην ηπειρωτική Ιταλία και την Καλαβρία συνεχίζουμε για το Ρήγιο! Τακτοποίηση και χρόνος για ξεκούραση. Βόλτα στο αποκαλούμενο «ομορφότερο χιλιόμετρο της Ιταλίας» και με θέα τη Σικελία. Ελεύθερος χρόνος για δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜ: REGGIO CALABRIA – PENTEDATTILO – SCILLA – CHIANALEA. Μετά το πρόγευμα θα ξεναγηθούμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ρηγίου όπου θα δούμε τα φημισμένα αγάλματα του Riace, τους δύο Πολεμιστές, τον Νέο και τον Γέροντα, τα αριστουργήματα της Ελληνικής Τέχνης, τα 2 από τα 5 όλα κι όλα μπρούτζινα αγάλματα που σώζονται. Συνεχίζουμε για το ελληνόφωνο χωριό της Καλαβρίας, τον Πενταδάκτυλο, όπου θα περιπλανηθούμε στα στενά ενός απ' τα ωραιότερα ελληνόφωνα χωριά ολόκληρης της Κάτω Ιταλίας. Συνεχίζουμε για τη Scilla, τη μυθική Σκύλλα όπου βρίσκεται το πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό Chianalea, η Βενετία του Νότου της Ιταλίας. Καταπληκτική ευκαιρία για φαγητό μπροστά στη θάλασσα σ’ έναν τόπο των μύθων που μας μεγάλωσαν. Κανείς δεν πάει ως εκεί, εμείς θα πάμε! Επιστροφή στο Ρήγιο.

3η ΗΜ: REGGIO CALABRIA - ΑΙΤΝΑ - TAORMINA – SIRACUSA. Πρόγευμα. Σήμερα περνάμε πάλι στη Σικελία για να ανηφορίσουμε στο μεγαλύτερο Ηφαίστειο της Ευρώπης, (3.350 μ. υψ.) με δραστηριότητα που δε σταμάτησε ποτέ στο πέρασμα των αιώνων. Θα φτάσουμε μέχρι τον κρατήρα Silvestri. Χρόνος για καφέ και για αγορά ντόπιων προϊόντων όπως το φημισμένο pesto από φιστίκι. Αργότερα αναχώρηση για το μαργαριτάρι της Μεσογείου, το σπουδαιότερο ίσως θέρετρο της Σικελίας την Ταορμίνα. Εντυπωσιακή, πάνω σε βράχο χτισμένη. Θα περπατήσουμε στα στενά της. Όλα είναι πολύ κομψά σ' αυτή την πόλη και η παραμικρή λεπτομέρεια προσεγμένη! Περνάμε απ' την Porta Messina, βλέπουμε και το Palazzo Corvaja, μπαίνουμε στην Corso Umberto, φτάνουμε στην κεντρική Πλατεία, την Piazza Nove Aprile με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Ρολογιού για να καταλήξουμε στο Αρχαίο της Θέατρο με θέα που έκοψε την ανάσα ποιητών. Το Ιόνιο Πέλαγος και η Αίτνα μοιάζουν να είναι τα παρασκήνια του Θεάτρου. Στο τέλος της ξενάγησης χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στα μαγικά στενά της. Συνεχίζουμε για τις Συρακούσες! Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και έξοδος για μια πρώτη γνωριμία με την νυχτερινή Ορτυγία, την καρδιά των Συρακουσών, την πόλη του Αρχιμήδη αλλά και της «Μαλένας» Σα Νυχτερινή Περίπολος απόψε η περιήγησή μας, απ' το Duomo της Bellucci που είναι κυριολεκτικά ενσωματωμένο μέσα στον αρχαίο Δωρικό Ναό της Αθηνάς, στην Πηγή της Αρέθουσας, κι απ' το Παρεκκλήσι τού Αγίου Σεβαστιανού με την «Ταφή της Αγίας Λουκίας» του Caravaggio, στο Ipogeo, στις φημισμένες στοές κάτω από την πόλη οι οποίες αποτελούσαν μυστικό διάδρομο με διέξοδο στην θάλασσα. Στο τέλος αυτής της βραδινής «περιπολίας» χρόνος ελεύθερος για δείπνο στο μαγικό νησί.

4η ΗΜ: SIRACUSA – NOTO. Πρόγευμα κι αμέσως μεταφορά και ξενάγηση στον περίφημο Αρχαιολογικό Πάρκο των Συρακουσών, με το Θέατρο και τα Λατομεία, τη σφραγίδα της καταστροφής της Αθήνας του 413 π.Χ. με το αινιγματικό «Αυτί του Διονύσου» καθώς έτσι το βάφτισε ο Caravaggio. Νωρίς το μεσημέρι εξόρμηση στην πόλη Noto, μια πόλη σαν Σκηνικό της Cinecitta, σαν πέτρινος κήπος ανθισμένος. Με το τέλος της ξενάγησης, χρόνος για φαγητό. Επιστροφή στην Ορτυγία. Όσο χρόνο και να 'χει κανείς στις Συρακούσες δε φτάνει. Είναι απ' τα μεγάλα πλεονεκτήματα του ταξιδιού μας η ευκαιρία να μείνουμε δύο βράδια σε τούτη εδώ την πόλη ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε και να ξαναζήσουμε τη μαγεία τής Ορτυγίας.

5η ΗΜ: SIRACUSA – AGRIGENTO. Πρόγευμα και παίρνουμε το δρόμο για τον Ακράγαντα, την «ωραιότερη πόλη των θνητών» κάποτε! Μέρα αφιερωμένη στο Παρελθόν, στον Αρχαίο Κόσμο και την Ιστορία ετούτη! Άφιξη και κατ’ ευθείαν μεταφορά στο Αρχαιολογικό Πάρκο. Θα ξεναγηθούμε και θα περπατήσουμε σε κάθε γωνιά τού εκπληκτικού αυτού αρχαιολογικού χώρου με τους 12 Ελληνικούς Ναούς εκ των οποίων ο ένας μάλιστα βρίσκεται σε έξοχη κατάσταση. Με το τέλος της ξενάγησης, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, χρόνος για ξεκούραση και δείπνο προσφορά μας. Η βραδιά θα κλείσει με τρόπο μαγικό. Σαν Ιεροτελεστία η Νυχτερινή βόλτα ανάμεσα στους φωτισμένους Ναούς της Κοιλάδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

6η ΗΜ: AGRIGENTO – SELINUNTE – ERICE – PALERMO. Πρόγευμα και αναχώρηση για τον Σελινούντα, τη δυτικότερη Ελληνική αποικία της Σικελίας. Θα επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό Χώρο με την εντυπωσιακή Ακρόπολη αλλά κυρίως θα σταθούμε στον Ανατολικό Λόφο, εκεί όπου βρίσκονται τα ερείπια τριών ναών, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει ο μοναδικός που μπορεί να έχει ταυτότητα, ο ναός της Ήρας. Μετά κι απ' αυτή μας την επίσκεψη αναχωρούμε για το Έριτσε, κυριολεκτικά πάνω στα ανεμοδαρμένα ύψη ενός βουνού, με θέα τη θάλασσα. Είναι ένα χωριό που θυμίζει την αρχιτεκτονική και τα τοπία των βόρειων χωρών της Ευρώπης, σαν απ' τη Μεσόγειο να έχουμε μαγικά μεταφερθεί στις Άλπεις! Μετά την περιήγησή μας στα στενά του χωριού, χρόνος ελεύθερος για καφέ, φαγητό αλλά και για αγορές για όποιον το επιθυμεί. Αναχώρηση για το Παλέρμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και πρώτη βόλτα, ένα όμορφο περιπατητικό by night στην καρδιά της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για δείπνο.

7η ΗΜ: PALERMO – CEFALU. Μετά το πρόγευμα ξενάγηση στη Σικελική πρωτεύουσα που πιο πολύ απ' όλες κουβαλάει στην αρχιτεκτονική των κτηρίων της, στις γωνιές των δρόμων και στα χαρακτηριστικά των κατοίκων της, την Ιστορία ολόκληρου του νησιού, το πέρασμα των Καρχηδονίων, των Ελλήνων, των Ρωμαίων, των Νορμανδών, των Γάλλων, των Ισπανών, των Αράβων... Καθεδρικός, Piazza Pretoria, Cuatro Canti, Palatina... μας περιμένουν. Στη συνέχεια της ξενάγησης θ' ανηφορίσουμε για το Μονρεάλε, προάστιο του Παλέρμο, στα 15 χλμ. όπου θα επισκεφτούμε τον εντυπωσιακότερο ίσως ναό που έχουμε ποτέ επισκεφτεί, τον Καθεδρικό Ναό του Παντοκράτορα, φτιαγμένο απ' τους Νορμανδούς τον 12ο αιώνα, με εκπληκτικά 6.500 τ.μ ψηφιδωτά. Μετά από ένα μικρό διάλειμμα για καφέ θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη Cefalú. Περιήγηση στα πανέμορφα στενά της και μετά χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Επιστροφή στο Παλέρμο το απόγευμα και ελεύθερος χρόνος. Για τούτη την τελευταία βραδιά αποφασίσαμε να σας προσφέρουμε ένα ωραίο δείπνο σε επιλεγμένο εστιατόριο, με επιλεγμένες συνταγές… Βραδιά-έκπληξη.

8η ΗΜ: PALERMO – ΑΘΗΝΑ. Πρόγευμα και τελευταία ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης με την ολοζώντανη αγορά και τα παζάρια της. Θα καταλήξουμε στην Piazza Verdi. Είναι δυνατόν να 'ρθει κανείς στην Ιταλία και να προσπεράσει το Κεφάλαιο Όπερα; Μοναδική εμπειρία: ξενάγηση στο φημισμένο Teatro Massimo, την Όπερα του Παλέρμο, την 3η μεγαλύτερη Όπερα της Ευρώπης μετά από αυτές του Παρισιού και της Βιέννης. Εδώ, το 1951 η Μαρία Κάλλας έγινε η μυθική Νόρμα! Με το τέλος της ξενάγησης, χρόνος ελεύθερος για φαγητό, τις τελευταίες αγορές κι ύστερα μεταφορά στο Αεροδρόμιο του Παλέρμο. Πτήση για Αθήνα μέσω Ρώμης.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο: € 935 Μονόκλινο: € 1.155,
Φόροι αεροδρομίου: + € 160

Πτήσεις:
27 Απριλίου: Αθήνα – Ρώμη 12.05 – 13.10, Ρώμη – Κατάνια 15.05 – 16.25.
4 Μαΐου: Παλέρμο – Ρώμη 19.30 – 20.40, Ρώμη – Αθήνα 21.50 – 00.45.

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα – Κατάνια & Παλέρμο - Αθήνα (οικον. θέση) με ALITALIA * 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία (4*) * 7 προγεύματα * 2 γεύματα * μεταφορές όπως στο πρόγραμμα * έμπειρος αρχηγός-ξεναγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: άλλα κύρια φαγητά, είσοδοι, φόρος διαμονής, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά και ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.

ΣΗΜ: Στο ταξίδι του Ιουνίου η άφιξη είναι στο Παλέρμο ενώ η αναχώρηση από την Κατάνια. Το πρόγραμμα γίνεται αντίστροφα και οι διανυκτερεύσεις είναι Παλέρμο (2), Ακράγαντας (1), Συρακούσες (2), Κατάνια (1), Ρήγιο (1). Αναλυτικές πληροφορίες στα Γραφεία μας.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.