Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑ: NAVEGADORES & CONQUISTADORES

Πόρτο – Αβέιρο – Κοΐμπρα – Φατιμά – Ναζαρέ – Λισαβόνα – Κάθερες – Τρουχίγιο – Σαλαμάνκα – Άβιλα – Σεγκόβια – Μαδρίτη – Τολέδο

Το μοναδικό ταξίδι που συνδυάζει την ιστορία των δύο χωρών κατά τη διάρκεια της λαμπρής τους ιστορίας: «Πορτογάλοι Θαλασσοπόροι – Ισπανοί Κατακτητές». Ιστορία, φύση, θρησκεία, αρχιτεκτονική, ζωγραφική με αντίστοιχη προσέγγιση για κάθε χώρα και πόλη αλλά και μία μοναδική τελευταία νύχτα στο Τολέδο και ένα δείπνο σε εστιατόριο που προσφέρει μια ονειρική θέα στην πόλη του Ελ Γκρέκο.

Την εκδρομή συνοδεύει αρχηγός-ξεναγός άριστος γνώστης της Ιβηρικής Χερσονήσου!


Ημερομηνία:
Πε – Σα, 4 – 13 Ιουλίου (10 ήμερες)

ΠΕ 4/7: ΑΘΗΝΑ – PORTO. Συγκέντρωση στις 12.00 στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για το Πόρτο μέσω Ζυρίχης. Άφιξη, πανοραμικός γύρος στην πόλη και προαιρετική βόλτα με ειδικό καραβάκι για την κρουαζιέρα των 6 γεφυριών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για το πρώτο γαστρονομικό δείπνο με λίγο bacalhau, sardinhas και vinho verde (έξοδα ατομικά).

ΠΑ 5/7: PORTO – AVEIRO – COSTA NOVA – COIMBRA. Πρόγευμα και αναχώρηση για το Αβέιρο που θα το γνωρίσουμε περπατώντας στα στενά της πόλης αλλά και στα κανάλια της με τα moliceiros (γόνδολες). Συνεχίζουμε με μια ενδιάμεση στάση στη Κόστα Νόβα για την Κοΐμπρα μια από τις σπουδαιότερες πανεπιστημιουπόλεις της Ευρώπης. Γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

ΣΑ 6/7: COIMBRA – FATIMA – BATALHA – NAZARE – LISBON. Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Φατιμά, το θρησκευτικό κέντρο της Πορτογαλίας (επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό, έργο του αρχιτέκτονα Αλ. Τομπάζη). Συνεχίζουμε για τη Μπατάλια, πόλη σύμβολο για τους Πορτογάλους (στάση), τη Ναζαρέ για ν’ αγναντέψουμε τη θάλασσα και προαιρετικό γεύμα στις ψαροταβέρνες, πριν καταλήξουμε στη Λισαβόνα με τον τεράστιο και μεγαλοπρεπή Τάγο που τις δυο όχθες του ενώνει η Ponte Vasco de Gama, γέφυρα 17χλμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη βόλτα-γνωριμία την πρωτεύουσα της χώρας.

ΚΥ 7/7: LISBON – ESTORIL – CASCAIS – SINTRA – CABO DA ROCA. Πρόγευμα. Πανοραμικός γύρος – ξενάγηση της πόλης, για να δούμε ή να επισκεφθούμε τα σημαντικότερα μνημεία πριν φθάσουμε στο μνημείο των Πορτογάλων Θαλασσοπόρων, τον Πύργο Μπελέμ και το Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών. Για το απόγευμα έχουμε προγραμματίσει να επισκεφθούμε το Εστορίλ, στάση μπροστά στο περίφημο καζίνο το οποίο κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου είχε γίνει «γιάφκα» κατασκόπων, το Κασκάις για φαγητό στις ψαροταβέρνες, τη Σίντρα και το Κάμπο ντα Ρόκα, το δυτικότερο σημείο της Ηπειρωτικής Ευρώπης. Επιστροφή στη Λισαβόνα.

ΔΕ 8/7: LISBON – QUINTA DOS LORIDOS – OBIDOS. Πρόγευμα και αναχώρηση για τα γραφικά χωριουδάκια: τη Μπατάλια με τα περίφημα μοναστήρια όπου και το Βασιλικό Μαυσωλείο, το Κίντα ντος Λορίδος, ένας κήπος της Εδέμ γεμάτος με γλυπτά του Βούδα και στο τέλος τη μεσαιωνική Όμπιδος. Επιστροφή στη Λισαβώνα και προαιρετικά προτείνουμε να πάμε να ακούσουμε fado.

ΤΡ 9/7: LISBON – CACERES. Πρόγευμα. Διασχίζοντας τα παλαιότερα σύνορα της Ευρώπης αποχαιρετούμε την Πορτογαλία και πάμε (vamos) στην Ισπανία αρχίζοντας από το δυτικό της τμήμα. Ακολουθώντας αντίστροφα τον Τάγο με πορεία προς τις πηγές του θα σταματήσουμε στην πόλη Κάθερες, άγνωστη σε πολλούς αλλά η πρώτη Ισπανική πόλη που ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το ιστορικό της κέντρο με τα παλάτια και τα μέγαρα των πλουσίων θεωρείται από τα πιο καλά διατηρημένα όλης της Ευρώπης. Ξενάγηση, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να χαρούμε μια πόλη γεμάτη νυχτερινή γοητεία.

ΤΕ 10/7: CACERES – TRUJILLO – SALAMANCA. Πρόγευμα και αναχώρηση για ένα από τα ωραιότερα χωριά της Ισπανίας, το Τρουχίγιο χτισμένο ανάμεσα στα ποτάμια Γκουδιάνα και Τάγο και πατρίδα του Φρανθίσκο Πιθάρο ένα από τους κατακτητές της Λατινικής Αμερικής. Θα επισκεφθούμε το σπίτι του, θα ανέβουμε στο Κάστρο, θα σεργιανήσουμε στην Plaza Mayor. Συνεχίζουμε για τη Σαλαμάνκα με το παλαιότερο Πανεπιστήμιο της Ισπανίας και την ωραιότερη Plaza Mayor της χώρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, απογευματινός περίπατος στην πόλη-αρχόντισσα και «επίθεση» στα περίφημα tapas και pixtos bars.

ΠΕ 11/7: SALAMANCA – AVILA. Πρόγευμα. Γνωριμία με την πόλη για να δούμε το Casa de las Conchas, το αριστούργημα αυτό της αρχιτεκτονικής με τις αχιβάδες, τους δυο καθεδρικούς, το Εscuela Menores και να επισκεφθούμε στο εσωτερικό το θρυλικό Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα. Συμπληρώνουμε τις εντυπώσεις μας δοκιμάζοντας το Ribera de Duero, το καλύτερο ίσως κρασί της Ισπανίας. Συμπληρώνουμε την ημέρα μας με την άφιξή μας στην Άβιλα: την πόλη της Αγίας Τερέζας, με τα άθικτα Τείχη, έναν υπέροχο Καθεδρικό, τα πολλά παλάτια. Διανυκτέρευση.

ΠΑ 12/7: AVILA – SEGOVIA – MADRID – TOLEDO. Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Σεγκόβια. Πανοραμική βόλτα στα στενά της πόλης γύρω από το κάστρο και στάση στο μεγαλύτερο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της Ευρώπης. Διασχίζοντας αργότερα τη Μαδρίτη φθάνουμε στο Τολέδο, χτισμένο στην κορυφή του βράχου. Γύρω η μικρή τάφρος και ο Τάγος. Προαιρετικό αποχαιρετιστήριο δείπνο με θέα το παλιό Τολέδο.

ΣΑ 13/7: TOLEDO – MADRID – ΑΘΗΝΑ. Πρόγευμα. Ελεύθερος χρόνος. Ο αρχηγός σας θα σας δώσει εναλλακτικές προτάσεις για διάφορες πρωινές επισκέψεις. Εμπιστευθείτε τον αρχηγό σας. Το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης και πτήση για την Αθήνα νέσω Μονάχου.

Έξοδα: € 995, Μονόκλινο: € 1.275, Φόροι αεροδρομίων: +€ 235.

Πτήσεις:
 4/7, Αθήνα – Ζυρίχη SWISSAIR, 14:05-15:55
 4/7, Ζυρίχη – Πόρτο SWISSAIR, 17:15-18:50
13/7, Μαδρίτη – Μόναχο LUFTHANSA, 15:25-17:50
13/7, Μόναχο – Αθήνα LUFTHANSA, 19:15-22:35

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα – Πόρτο & Μαδρίτη – Αθήνα μέσω ενδιάμεσων σταθμών (οικονομική θέση) * 9 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία (4*) * 9 προγεύματα * μεταφορές από / προς τα αεροδρόμια και εκδρομές όπως στο πρόγραμμα * οι γόνδολες στο AVEIRO * αρχηγός-ξεναγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Κύρια φαγητά, είσοδοι, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά και ό,τι ρητώς δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.