Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


NOTIA ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πύλος – Μεθώνη – Νήσος Σαπιέντζα – Πολυλίμνιο  
Ημερομηνία:
Πα – Δε, 14 – 17 Ιουνίου (Πεντηκοστή)
 
ΠΑ..: Αναχώρηση 07:30 για Σήραγγα Αρτεμισίου (στάση) – Μεγαλόπολη – Πύλο. Επίσκεψη στο Νιόκαστρο με την εξαγωγική ακρόπολη, τους προμαχώνες, την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, το νέο πολύ ενδιαφέρον αρχαιολογικό μουσείο και το μουσείο εναλίων αρχαιοτήτων ενώ η συλλογή του Γάλλου φιλέλληνα Ρενέ Πιώ για τον επαναστατικό αγώνα του Μοριά, στεγάζεται τώρα στην οικία του ολυμπιονίκη Κώστα Τσικλητήρα. Τακτοποίηση στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο «ΚΑΡΑΛΗΣ» (3*).

ΣΑ..: Μετά το πρόγευμα μεταφορά στη Μεθώνη. Σύντομη επίσκεψη στο κάστρο και με το τοπικό σκάφος θα πάμε στη Σαπιέντζα. Θα επισκεφθούμε το Φάρο, που χρονολογείται από το 1885. Πρόκειται για ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό μνημείο σε ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς και γαλήνης. Θα περάσουμε από την περιοχή του Σπαρτόλακκα μια μεγάλη έκταση από ξερό άργιλο και απολιθωμένη γύρη, θα δούμε το δάσος από κουμαριές, όχι τις γνωστές μικρές αλλά δέντρα 10 και 15μ. ύψους, το οποίο έχει ανακηρυχθεί Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης ενώ στην αμμουδερή παραλία «Άμμος» θα έχουμε ένα πικνίκ με τη φροντίδα του Γραφείου μας. Επιστροφή στη Μεθώνη γύρω στις 15:00 και με το πούλμαν στην Πύλο. Ανάπαυση, χρόνος ελεύθερος. Δυνατότητα με τοπικό σκάφος (έξοδα ατομικά) να κάνουμε το γύρο της Σφακτηρίας.

ΚΥ..: Πρόγευμα και αναχώρηση για το χωριό Χαραυγή. Με τοπικό ταξί θα προω­θηθούμε στην περιοχή του Πολυλιμνίου. Ένα καταπράσινο τοπίο διάσπαρτο από λίμνες και καταρράκτες, καλά κρυμμένο. Πεζοπορώντας συνολικά για 90 περίπου λεπτά και αφού περάσουμε τις λίμνες της Σταθούλας και του Πανάγου θα φτάσουμε μέχρι τον καταρράκτη στη λίμνη Κάδη, ένα μέρος που θυμίζει ζούγκλα στην καρδιά της Μεσσηνίας. Επιστροφή στη Χαραυγή. Αργότερα, με το πούλμαν θα κάνουμε την διαδρομή Καλαμάτα – Σπάρτη, μέσω του Ταϋγέτου, μια από τις ωραιότερες ορεινές διαδρομές μέσα σε πυκνό δάσος από έλατα, πλατάνια, απόκρημνους βράχους και πανοραμική θέα. Άφιξη στη Σπάρτη και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο MENELAION (4*).

ΔΕ...: Πρόγευμα. Πρωινή επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού ή στο Αρχαιολογικό Μουσείο (για όσους δεν το έχουν επισκεφθεί) και συνεχίζουμε για το Καστόρι, όπου θα επισκεφθούμε το πρότυπο εκτροφείο οξύρυγχου, πέστροφας & σολωμού, της G-fish, όπου τα ψάρια αναπτύσσονται σε ιδανικές συνθήκες διαβίωσης στα πεντακάθαρα πηγαία νερά του «Αγ. Μάμμα» Ταϋγέτου. Αργότερα μας περιμένει μια ήπια παραποτάμια διαδρομή με την πλούσια βλάστηση και τις μικρές λιμνούλες να μας συντροφεύουν μέχρι το τέλος του μονοπατιού. Συνεχίζουμε για το Γεωργίτσι (900 μ. υψ.) που είναι αμφιθεατρικά χτισμένο και έχει θέα την κοιλάδα του Ευρώτα και απέναντι τις πλαγιές του Πάρνωνα. Περίπατος – γνωριμία με το χωριό, γεύμα κάτω από τον υπερ-αιωνόβιο πλάτανο της πλατείας (400 χρόνων) και αναχώρηση για Αθήνα.

Συμμετοχή: Άτομα 34.

Έξοδα κατ' άτομο: Δίκλινο: € 260, Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € 70.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 3 διανυκτερεύσεις * 3 προγεύματα * τοπικό σκάφος * τοπικό ταξί * πικ-νικ * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.

ΣΗΜ.: Τα μονοπάτια στην Σαπιέντζα είναι βατά με μικρές κλίσεις. Τα μονοπάτια στο Πολυλίμνιο γλιστρούν σε ορισμένα σημεία. Οι πορείες ενδείκνυνται για άτομα με πολύ καλή φυσική κατάσταση. Απαραίτητος εξοπλισμός: παπούτσια πεζοπορίας, γυαλιά ηλίου, καπέλο, νερό. Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να μην επιτρέψει τη συμμετοχή στις πεζοπορίες σε άτομα που δεν πληρούν τα ανωτέρω. Πάντως και η μερική συμμετοχή στις πεζοπορίες δε μειώνει την ομορφιά της εκδρομής.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.