Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ, ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ & ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ

ΝΕΟ! Πάρος – Αντίπαρος – Δεσποτικό

Ημερομηνία:
Τρ – Πα, 28 – 31 Μαΐου
 
ΤΡ 28/5: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΑΡΟΣ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ. Συγκέντρωση στις 06:45 στον Πειραιά και το πολυτελές πλοίο BLUE STAR PATMOS (είσοδος από την Πύλη Ε7). Στις 07:25 σαλπάρισμα για την Πάρο. Άφιξη στις 11:40 στην Παροικιά (λιμάνι – πρωτεύουσα) και άμεση μεταφορά στην Πούντα. Με το τοπικό πορθμείο πέρασμα στη Χώρα της Αντιπάρου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Γνωριμία με την πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού. Ο κεντρικός πλακόστρωτος πεζόδρομος, τα γραφικά δρομάκια με τις βουκαμβίλιες και τους ευκαλύπτους, τα κάτασπρα σπίτια με τις μπλε πινελιές, οι ταβέρνες και τα καταστήματα συνθέτουν όλα μαζί το χαρακτηριστικό αιγαιοπελαγίτικο σκηνικό. Βόλτα στο κάστρο το οποίο δημιουργήθηκε από τους Ενετούς τον 15ο αιώνα. Πρόκειται για οχυρωμένο οικισμό που μοιάζει με άλλα νησιώτικα καστέλια στις Κυκλάδες, αλλά με την ιδιαιτερότητα ότι δεν βρίσκεται σε κάποιο ψηλό και δεσπόζον σημείο. Γεύμα, δείπνο στις ταβέρνες.

ΤΕ 29/5: ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ – ΣΠΗΛΑΙΟ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ. Πρόγευμα και αναχώρηση για τον παραθαλάσσιο οικισμό του Αγ. Γεωργίου. Με τοπικό σκάφος πέρασμα στο νησί Δεσποτικό, ένα μικρό ακατοίκητο νησί σε κοντινή απόσταση από την Αντίπαρο, με τοπίο σεληνιακό, βραχώδες και με παρθένες μικρές και μεγάλες παραλίες που προσφέρουν γαλήνη και μαγεύουν με το γαλάζιο χρώμα των νερών τους. Επίσκεψη – περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο και ξενάγηση από τους τοπικούς ανασκαφείς, των οποίων οι έρευνες έχουν φέρει στο φως ένα εκτεταμένο ιερό αφιερωμένο στον Απόλλωνα με ευρήματα που μαρτυρούν τον πλούτο και τη σπουδαιότητά του. Επιστροφή στον Αγ. Γεώργιο και συνέχιση για το Σπήλαιο της Αντιπάρου. Επίσκεψη του σπηλαίου με τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο σημαντικά σπήλαια, συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του τόπου και προκαλεί μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, λόγω των ευρημάτων της λίθινης εποχής που ανακαλύφθηκαν στο εσωτερικό του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

ΠΕ 30/5: ΠΑΡΟΣ. Πρόγευμα και με το τοπικό πορθμείο επιστροφή στην Πούντα και συνέχιση για την Παροικιά. Επίσκεψη του αρχαιολογικού μουσείου, όπου εκτίθενται και φυλάσσονται ευρήματα από τις παλαιές και τις νεότερες ανασκαφικές έρευνες στο νησί, αλλά και από το Δεσποτικό. Στη συνέχεια επίσκεψη της εκκλησίας της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, από τα σημαντικότερα μνημεία των παλαιοχριστιανικών χρόνων στην πατρίδα μας. Βόλτα στη γοητευτική πόλη, η οποία είναι κτισμένη στη θέση της αρχαίας πόλης, στις παρυφές του λόφου της Μονής των Αγίων Αναργύρων και μαγεύει με τα στενά και δαιδαλώδη σοκάκια, τις καμάρες, τις παλαιές εκκλησίες, τα σπίτια με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

ΠΑ 31/5: ΛΕΥΚΕΣ – ΝΑΟΥΣΑ. Πρόγευμα. Με το τοπικό πούλμαν αναχώρηση για τις Λεύκες, το ωραίο ορεινό παραδοσιακό χωριό χτισμένο κάτω από έναν λόφο κατάφυτο από πεύκα. Τα τυπικά αιγαιοπελαγίτικα σπίτια, στολισμένα με λουλούδια, αμυγδαλιές και ευκαλύπτους είναι χτισμένα αμφιθεατρικά και σχηματίζουν πολλά στενά σοκάκια ιδανικά για περπάτημα. Συνεχίζουμε για τη Νάουσα, στο βόρειο τμήμα του νησιού που διατηρεί την ομορφιά της Βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής και εντυπωσιάζει με το χαρακτηριστικό κυκλαδίτικο χρώμα, τα νησιώτικα σπίτια, τις παλαιές και εδώ εκκλησίες και τα ψαροκάικα που λικνίζονται στο μυχό του όρμου. Επιστροφή στην Παροικιά και στις 19:15 σαλπάρισμα με το BLUE STAR PATMOS για τον Πειραιά όπου άφιξη στις 23:25.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο: € 225, Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € 60.

Περιλαμβάνονται: Εισιτήρια οικονομικής θέσης Πειραιάς – Πάρος – Πειραιάς * τοπικό πορθμείο Πούντα – Αντίπαρος – Πούντα * τοπικό σκάφος προς/από το Δεσποτικό * 3 διανυκτερεύσεις * 3 προγεύματα * τοπικό πούλμαν για τις προβλεπόμενες μεταφορές και εκδρομές * τοπικοί ξεναγοί * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.