Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΣΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗ – ΓΝΩΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μουζάκι – χωριά Θεσσαλικών Αγράφων – Μονή Σπηλιάς

Ημερομηνία:
Τρ – Πε, 1 – 3 Οκτωβρίου

Σας καλωσορίζουμε σε αυτή τη ξεχωριστή εξόρμησή μας στα άγνωστο – γνωστό πεδινό και ορεινό τοπίο της Καρδίτσας για να επισκεφθούμε τα μνημεία της και να χαρούμε το μοναδικό σκηνικό των παραδοσιακών ορεινών χωριών των Θεσσαλικών Αγράφων. Πλούσια δάση από οξυές και έλατα, πέτρινα σπίτια και καλντερίμια, πλατείες με το μεγάλο πλατάνι στη μέση μας περιμένουν και ακόμα το άφθονο κρυστάλλινο νερό – νέκταρ που τρέχει από τις πηγές και τις βρύσες. Κοντά σ’ αυτά και τα θρησκευτικά μνημεία με την πλούσια αγιογράφηση και το σημαντικό ρόλο που έπαιξαν στην Ελληνική Επανάσταση.
ΤΡ..: Αναχώρηση 08:00 για Λαμία – Καρδίτσα – Φανάρι, όπου θα δούμε το βυζαντινό φρούριο του 13ου αι. Πρόκειται για ένα γνήσιο μεσαιωνικό κάστρο, από τα καλύτερα διατηρημένα σε όλη τη Δυτική Θεσσαλία. Συνεχίζουμε για το Μαυρομμάτι όπου θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου κτισμένο επάνω σε βράχους, το οποίο είναι γνωστό και ως «Μονή Γεωργίου Καραϊσκάκη», αφού κατά την παράδοση, σε σπήλαιο που βρίσκεται κοντά στο μοναστήρι γεννήθηκε το 1782 ο Στρατάρχης της Ρούμελης, Γεώργιος Καραϊσκάκης. Στο μοναστήρι θα δούμε τον ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη. Καταλήγουμε στο Μουζάκι, χτισμένο στις πλαγιές του όρους Ίταμος και πέρασμα που ενώνει τη Θεσσαλία με την Ήπειρο. Η ιστορία της περιοχής του Μουζακίου ξεκινά από την εποχή του Ομήρου. Η συνεχής ανθρώπινη παρουσία στην περιοχή μαρτυρείται από τους αρχαίους οικισμούς, τα βυζαντινά θρησκευτικά μνημεία και κάστρα και την τοπική αρχιτεκτονική. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «MOUZAKI PALACE & SPA» (4*). Δείπνο.

ΤΕ..: Πρόγευμα. Πρωινή επίσκεψη στη Μονή Αγ. Τριάδας και αναχώρηση για μια ωραία περιπλάνηση στην ανατολική πλευρά των χωριών της Αργιθέας. Ολόκληρη η περιοχή σκεπάζεται από έλατα, οξυές, καστανιές, κέδρους, βελανιδιές και πουρνάρια. Τα περισσότερα χωριά απλώνονται σε αμφιθεατρικό σχηματισμό στις πλαγιές των βουνών. Μετά τον αυχένα της Οξυάς θα επισκεφθούμε το χωριό Βλάσι, που είναι απλωμένο στην καταπράσινη πλαγιά της Καράβας, το Πετρίλο, ένα από τα καλύτερα θέρετρα της περιοχής με πλούσια βλάστηση, γραφικά σπίτια και μοναδικές εκκλησίες. Βρίσκεται περίπου στο κέντρο των βορείων Αγράφων και είναι το μεγαλύτερο χωριό στην Ανατολική Αργιθέα, με μακρόχρονη ιστορία. Θα επισκεφθούμε επίσης το Δροσάτο, του οποίου το όνομα οφείλεται στην πηγή Γκούρα που βγάζει άφθονο νερό και κρατάει δροσερή όλη τη γύρω περιοχή, και τα Κουμπουριανά, όπου και το σημαντικό μνημείο των Αγράφων, το μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου (Μονή Σπηλιάς), χτισμένο σε απόκρημνη περιοχή. Στο εσωτερικό του ξεχωρίζουν οι δύο ναοί. Ο μικρότερος και παλαιότερος, σταυροειδούς ρυθμού με υπερυψωμένη στέγη που είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου και ο μεγάλος ναός, αυτός της Ζωοδόχου Πηγής, μία τρίκλιτη βασιλική με περίτεχνο ξυλόγλυπτο και επιχρυσωμένο τέμπλο. Γεύμα στην περιοχή (έξοδα ατομικά) και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

ΠΕ.: Πρόγευμα. Σήμερα θα εξορμήσουμε στη δυτική πλευρά των ορεινών χωριών της Αργιθέας, όπου η πλούσια βλάστηση είναι κυρίαρχο στοιχείο και εδώ. Πρώτη μας στάση η Αργιθέα, το παλιό Κνίσοβο, που βρίσκεται ανάμεσα στα κορφοβούνια της Καράβας και της Καραβούλας και που ήταν κάποτε πρωτεύουσα της Αθαμανίας. Ένας μικρός γραφικός οικισμός με πετρόχτιστα σπίτια, πλατεία με πλατάνια και μία βρύση. Αργότερα η Καρυά, το Ανθηρό και το Πετρωτό θα συμπληρώσουν με την ιδιαίτερη ομορφιά τους το μοναδικό σκηνικό. Επιστρέφοντας γαστρονομικό γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο της περιοχής (έξοδα ατομικά) και αναχώρηση για Αθήνα μ’ ενδιάμεση στάση.

Συμμετοχή: Άτομα 34.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο: € 190, Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € 60.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 2 διανυκτερεύσεις * 2 προγεύματα * 1 δείπνο * αρχηγός * ταξιδιωτικά έντυπα * ασφάλιση αστικής ευθύνης * Φ.Π.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.