Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


Ταξιδεύοντας στις δυτικές Κυκλάδες: ΜΗΛΟΣ – ΚΙΜΩΛΟΣ (+Πολύαιγος)

Αδάμας – Πλάκα (Χώρα) – Κατακόμβες – Αρχαίο θέατρο – Σαρακήνικο – Φυλακοπή – Απολλώνια – Χωριό Κιμώλου – Πολύαιγος
Ημερομηνία:
Πε – Δε, 13 – 17 Ιουνίου

Πενθήμερη θαλασσινή εξόρμηση για να σας γνωρίσουμε τα δύο νοτιότερα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων. Η Μήλος έχει το δικό της ιδιαίτερο χρώμα χάρη στην ηφαιστειακή δραστηριότητα στην μακρινή αρχαιότητα που «δώρισε» στο νησί έναν ορυκτό πλούτο παράλληλα με τους γεωλογικούς σχηματισμούς. Οι ενδιαφέρουσες εκ­κλησίες, οι κατακόμβες, το αρχαίο θέατρο, οι ωραίες παραλίες συμπληρώνουν το σκηνικό που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Δίπλα σχεδόν η Κίμωλος με το Κάστρο, τον ορεινό χαρακτήρα αλλά και τις αμμουδερές παραλίες, είναι μια λιτή αλλά γοητευτική παρουσία. Η εκδρομή μας θα ολοκληρωθεί με την Πολύαιγο, ένα σχετικά μεγάλο νησί που είναι ακατοίκητο και έχει παρθένα ομορφιά. Το νησί έχει μεγάλη γεωλογική και οικολογική αξία καθώς θεωρείται από τα καλύτερα διατηρημένα, από άποψη περιβάλλοντος νησιά της Μεσογείου και φιλοξενεί σπάνια ή και απειλούμενα ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας όπως, η μεσογειακή φώκια Monachus monachus.
ΠΕ 13/6: Συγκέντρωση στις 06:15 στον Πειραιά και στο πλοίο SUPERCAT (Πύλη Ε7). Σαλπάρισμα στις 07:00 για Σέριφο – Μήλο. Άφιξη στον Αδάμαντα στις 10:55, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «ΛΙΟΓΕΡΜΑ». Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο. Το απόγευμα επίσκεψη στο Μεταλλευτικό Μουσείο όπου αντικείμενα, εικόνες και φωτογραφίες παρουσιάζουν την εντυπωσιακή γεωλογική ιδιαιτερότητα της Μήλου και αφηγούνται τη μεταλλευτική ιστορία του νησιού, αποτίοντας, παράλληλα, έναν φόρο τιμής σε όλους αυτούς που εργάστηκαν για την ανάπτυξη της μεταλλείας στο νησί συνδέοντας το παρελθόν με το σήμερα. Άνοδος στη Χώρα (Πλάκα) με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και την πανοραμική θέα στον κόλπο της Μήλου.

ΠΑ 14/6: Πρόγευμα και αναχώρηση με το πούλμαν για το βόρειο τμήμα του νησιού. Στάση στην Τρυπητή και επίσκεψη σε ένα από τα καλύτερα σωζόμενα αρχαία θέατρα των Κυκλάδων που βρίσκεται σε μια εντυπωσιακή θέση με θέα το Αιγαίο πέλαγος. Συνεχίζουμε για τις Κατακόμβες που ήταν ο πρώτος τόπος συγκέντρωσης των πρώτων Χριστιανών και το πρώτο κοινοτικό νεκροταφείο στα τέλη του 2ου μ.Χ. αιώνα. Οι Κατακόμβες της Μήλου είναι μοναδικές σε μέγεθος σε όλο τον Ελλαδικό χώρο και από τα πιο γνωστά και αξιόλογα Χριστιανικά μνημεία παγκοσμίως. Επόμενη στάση το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πλάκα όπου θα δούμε ένα από τα πιο γνωστά εκθέματα στον κόσμο, την Αφροδίτη της Μήλου (αντίγραφο του πρωτότυπου το οποίο βρίσκεται στο Λούβρο). Συνεχίζουμε για το Σαρακήνικο, ένα μοναδικό κατάλευκο τοπίο με ηφαιστιογενή διαβρωμένα βράχια που θυμίζουν σεληνιακό τοπίο ενώ θα δούμε από ψηλά και το «σπήλαιο» Παπαφράγκα, μια βαθιά θαλάσσια σπηλιά όπου έβρισκε καταφύγιο ο ομώνυμος πειρατής κατά τη περίοδο του Βυζαντίου. Μπάνιο, γεύμα στην ευρύτερη περιοχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.

ΣΑ 15/6: Πρόγευμα. Σήμερα θα περάσουμε από τη Φυλακοπή – αναφορά στον αρχαιολογικό χώρο– και θα καταλήξουμε στα Απολλώνια, στα βόρειο-ανατολικά του νησιού, απ’ όπου με τοπικό σκάφος θα περάσουμε απέναντι στην Κίμωλο. Άφιξη στο λιμάνι της Ψάθης και με το τοπικό λεωφορείο θα ανηφορίσουμε στο Χωριό (πρωτεύουσα). Περιπλάνηση στα δρομάκια με την αιγιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική και στο μεσαιωνικό κάστρο. Θα επισκεφθούμε ακόμα το Λαογραφικό – Ναυτικό μουσείο. Κάθοδος στη Ψάθη, μπάνιο, γεύμα και νωρίς το απόγευμα επιστροφή στα Απολλώνια και το ξενοδοχείο.

ΚΥ 16/6: Πρόγευμα. Ημέρα ελεύθερη για συμπληρωματική γνωριμία του νησιού. Σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή με σκάφος, το οποίο θα πάρουμε από την Κίμωλο, για τη γνωριμία του γειτονικού και σχετικά άγνωστου νησιού Πολύαιγος. Τα άγρια εξωτικά τοπία της, οι πανέμορφες ακτές και η εκπληκτική της θάλασσα θα μας εντυπωσιάσουν και θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο την περιήγησή μας στις Κυκλάδες.

ΔΕ 17/6: Πρόγευμα. Πρωινό ελεύθερο για ένα ακόμη μπάνιο στην κοντινή παραλία του ξενοδοχείου. Μεταφορά στο λιμάνι και στις 16:30 σαλπάρισμα με το SPEEDRUNNER ΙΙΙ για τον Πειραιά. Άφιξη στις 20:50.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο: € 320, Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € 100.

Περιλαμβάνονται:
Εισιτήρια πλοίου Πειραιάς – Μήλος - Πειραιάς (αεροπορικού τύπου καθίσματα) * 4 διανυκτερεύσεις * 4 προγεύματα * τοπικό σκάφος από/προς Κίμωλο * τοπικό λεωφορείο στη Μήλο * τοπικό λεωφορείο στην Κίμωλο * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: κύρια φαγητά, είσοδοι, σκάφος για την Πολύαιγο και ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.