Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Μεσολόγγι – Αρχαία Θέατρα Αιτωλοακαρνανίας – Δέλτα του Αχελώου… όπως δεν τα γνωρίζετε

Ημερομηνία:
Μ. Πα – Δε Πα, 26 – 29 Απριλίου (Πάσχα)
Πα – Δε, 14 – 17 Ιουνίου (Πεντηκοστή)
Πα – Δε, 25 – 28 Οκτωβρίου (Εθνική γιορτή)

Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος (Πάσχα)

 
1η ΗΜ...: Αναχώρηση 07:30 για Ακράτα (στάση) – Ρίο – Αντίριο – Μεσολόγγι. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε τη βυζαντινή Επισκοπή Μάστρου. Αργότερα θα προσεγγίσουμε το χωριό της Κατοχής που βρίσκεται στις όχθες του Αχελώου ποταμού για να επισκεφθούμε την Κούλια της κυρά - Βασιλικής. Κοντά εδώ βρίσκεται και ο σημαντικός αρχαιολογικός χώρος των Οινιάδων (επίσκεψη - ξενάγηση). Η ομορφιά του σκηνικού συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει καθώς πορευόμαστε προς το Δέλτα του Αχελώου. Εδώ θα πεζοπορήσουμε περίπου μισή ώρα για να φθάσουμε σε μια παραδοσιακή ψαροταβέρνα για το γεύμα μας. Επιστροφή στο Μεσολόγγι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «LIBERTY» (3*). Χρόνος ελεύθερος. Στην πασχαλίνή μας εκδρομή στις 20:30 θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής και την κατάθεση στεφάνου στον Κήπο των Ηρώων.

2η ΗΜ...: Πρόγευμα και αναχώρηση για το χωριό Λεσίνι όπου θα επισκεφθούμε την Παναγία τη Λεσινιώτισσα. Κοντά στο χωριό βρίσκεται το μοναδικής ομορφιάς δάσος του Φράξου που έχει χαρακτηρισθεί σαν μνημείο της Φύσης. Προβλέπεται πορεία στο δάσος. Αργότερα θα περάσουμε στην απέναντι όχθη του Δέλτα. Το σκηνικό αλλάζει, η ομορφιά και εδώ εντυπωσιακή. Με το πούλμαν θα φθάσουμε μέχρι ένα σημείο, θα χρησιμοποιήσουμε τοπικά αγροτικά οχήματα και λίγο πεζοπορία για να καταλήξουμε σε παραδοσιακή ψαροταβέρνα και να γευτούμε τοπικούς μεζέδες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Στην πασχαλίνή μας εκδρομή θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής. Αναστάσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο.

3η ΗΜ...: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Πρόγευμα. Πρωινή ξενάγηση στον Κήπο των Ηρώων και στη Δημοτική Πινακοθήκη και αναχώρηση για τη βόρεια πλευρά της Λίμνης Τριχωνίδας. Ενημέρωση για τη μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Ελλάδας που βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά Παναιτωλικό και Αράκυνθο και δέχεται τα νερά της από τα υδάτινα ρεύματα αυτών των βουνών. Πασχαλινό γεύμα με γλέντι, μουσική και χορό στο «Κτήμα Πυθάρι». Επιστρέφοντας θα πάμε στο Αιτωλικό. Χτισμένο σε ένα νησί στη μέση μιας μεγάλης λιμνοθάλασσας ενώνεται με τη στεριά με δύο πέτρινα γεφύρια. Εκεί θα επισκεφθούμε το μουσείο χαρακτικής «Βάσω Κατράκη», η οποία υπήρξε κορυφαία δημιουργός στην Ελλάδα με το χαρακτικό της έργο να έχει αναγνωριστεί διεθνώς για την τεχνική του. Στη συνέχεια θα περιπλανηθούμε στα στενά και τις εκκλησίες της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ΗΜ...: Πρόγευμα. Αναχώρηση για επίσκεψη - ξενάγηση στην Αρχαία Πλευρώνα, η οποία αποτελούσε μία από τις μεγαλύτερες αρχαίες πόλεις της Δυτικής Αιτωλίας. Η οχύρωσή της, η οποία εντυπωσιάζει ακόμα και σήμερα, αποκαλείται από τους κατοίκους της περιοχής «Κάστρο της κυρα-Ρήνης», ονομασία που συνδέεται με νεότερους θρύλους και παραδόσεις. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον χώρο των αλυκών Μεσολογγίου – Αιτωλικού. Λευκά βουνά, σαν χιονισμένα, δίπλα στη θάλασσα, που δεν είναι κάτι άλλο παρά σωροί αλατιού που σχηματίζουν μικρούς και μεγάλους λόφους. Θα επισκεφθούμε ακόμα ένα εργαστήριο αυγοτάραχου για να μάθουμε την όλη παραγωγική διαδικασία. Γεύμα στο Μεσολόγγι. Επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Καλυδώνας, μίας από τις σπουδαιότερες πόλεις της Αιτωλίας. Αναχώρηση για Αθήνα.

Συμμετοχή περιορισμένη: Άτομα 34.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο € 315 (Πάσχα) - € 280 (Πεν/στή και 28/10),
Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € 50.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 3 διανυκτερεύσεις * 3 προγεύματα * 2 γεύματα (1η και 2η ημέρα) * αναστάσιμο δείπνο * πασχαλινό γεύμα * τοπικοί ξεναγοί * εισιτήρια αρχαιολογικών χώρων * τοπικές μεταφορές * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * αρχηγός * Φ.Π.Α.

ΣΗΜ.: Η «ψαγμένη» αυτή εκδρομή προϋποθέτει τη συμμετοχή εκδρομέων με καλή φυσική κατάσταση και δυνατότητα πεζοπορίας. Απαραίτητα κατάλληλα παπούτσια.

ΣΗΜ.: Οι εκδρομές της Πεντηκοστής και 28/10 περιλαμβάνουν μόνο δύο γεύματα (1η και 2η ημέρα).

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.