Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Λυών – Σαβοΐα – Κοιλάδα Ροδανού – Σαμπερί – Βαλάνς
 
Ημερομηνία:
Κυ – Σα, 6 –12 Οκτωβρίου

Γνωριμία με την Λυών, μία από τις σπουδαιότερες πόλεις της Γαλλίας με μεγάλη ιστορία και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, μία πόλη που είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος και κομβικό σημείο πάνω στους δρόμους του κρασιού. Οδοιπορικό στην Σαβοΐα και την κοιλάδα του Ροδανού, δύο περιοχές με φυσικές ομορφιές, μακρόχρονες παραδόσεις και εντυπωσιακά μνημεία που συνθέτουν μία θαυμαστή αλλά όχι ευρέως γνωστή όψη της Γαλλίας.

Μαζί μας θα έχουμε τον καθηγητή Ανδρόνικο Φάλαγγα, δρα της Σορβόννης, άριστο γνώστη της περιοχής που θα μας κάνει όλες τις ομιλίες και τις ξεναγήσεις. 

 
Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος
ΚΥ 6/10: ΑΘΗΝΑ – LYON. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 12.35 και πτήση με την Aegean για το αεροδρόμιο Saint Exupery της Λυών (14.35-16.30). Πρώτη γνωριμία με την πόλη που καταλαμβάνει τη συμβολή των ποταμών Ροδανού και Σων και τους απότομους λόφους του Κρουά Ρους, γνωστού ως «ο λόφος που εργάζεται» με ωραία θέα της κάτω πόλης και του ποταμού Σων, όπως και του Φουρβιέρ, γνωστού ως ο «λόφος που προσεύχεται». Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο Roosevelt (4*). Το απόγευμα θα κάνουμε πεζή την πρώτη μας περιήγηση, θα περάσουμε από το κτίριο της Όπερας, τη γέφυρα πάνω από το Ροδανό ποταμό και θα καταλήξουμε στο Δημαρχείο.

ΔΕ 7/10: LYON. Πρόγευμα. Στην περιήγησή μας σήμερα και τις επόμενες δύο μέρες θα επισκεφθούμε τα κυριότερα, αλλά όχι και τα μόνα, από τα αξιοθέατα της πόλης που αποτυπώνουν μία πλούσια πολιτιστική κληρονομιά για την οποία είναι τόσο υπερήφανοι οι Λυωνέζοι. Με το πούλμαν θα μεταφερθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που έχει χαρακτηρισθεί Χώρος Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ξεκινώντας από την Πλατεία Μπελκούρ με τον έφιππο ανδριάντα του Λουδοβίκου ΙΕ΄ και την γλυπτική σύνθεση με τον Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ και τον Μικρό του Πρίγκιπα. Συνεχίζουμε για το Αρχαιολογικό Πάρκο του Φουρβιέρ που περιλαμβάνει το Ρωμαϊκό Θέατρο, το Ωδείο και ένα ενδιαφέρον ρωμαϊκό μουσείο που αποκαλύπτει τη μεγάλη σημασία της Λυών κατά τη διάρκεια των ρωμαϊκών χρόνων. Από εκεί θα περπατήσουμε μέχρι την βασιλική Νοτρ-Νταμ ντε Φουρβιέρ, για να απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης. Από την πλατεία της βασιλικής ένα γραφικό τελεφερίκ θα μας οδηγήσει στην καρδιά της παλιάς πόλης που διατηρεί τον μεσαιωνικό και αναγεννησιακό της χαρακτήρα με τον καθεδρικό ναό, τα σπίτια από τους 15ο-17ο αι. και τις traboules, στεγασμένα δρομάκια που περνούν μέσα από αυλές σπιτιών και ενώνουν τον ένα δρόμο με τον άλλο. Την γνωριμία μας με την παλιά πόλη θα συμπληρώσει η επίσκεψη του Μεγάρου Gadagne (16oς αι.), χαρακτηριστικό αναγεννησιακό κτήριο που στεγάζει το Μουσείο Ιστορίας της Λυών και το Μουσείο Μαριονέττας. Η Λυών είναι πασίγνωστη ως η Γαστρονομική Πρωτεύουσα της Γαλλίας. Εξάλλου, στην περιοχή της Λυών βρίσκεται και ο «ναός» της υψηλής γαστρονομίας με 3 αστέρια Michelin, το εστιατόριο του Paul Bocuse (L'Auberge du Pont de Collonges). Εμείς θα γευματίσουμε σε παραδοσιακό εστιατόριο -έκπληξη!- με αυθεντικά πιάτα της περιοχής (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο με το μετρό γιατί αξίζει να γνωρίσουμε τον υπόγειο κόσμο της Λυών.

ΤΡ 8/10: LYON. Πρόγευμα. Μία ακόμη ημέρα για να ανακαλύψουμε τις φανερές και κρυφές ομορφιές της τρίτης πόλης της Γαλλίας μετά το Παρίσι και τη Μασσαλία. Η πρωινή μας μας περιήγηση θα επικεντρωθεί σε αυτό που αποτελεί την ψυχή της Λυών, την μεταξουργία. Για τον λόγο αυτό θα κάνουμε περιπάτους στις traboules του Κρουά Ρους που υπήρξε η κατ' εξοχήν συνοικία των μεταξουργών. Οι traboules αυτές, που μοιάζουν με σκηνικό από πίνακα του 18ου αι., δημιουργήθηκαν ως δίοδοι για την διακίνηση και εμπορία μεταξιού και υφασμάτων. Ωστόσο είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με μία σειρά εργατικών εξεγέρσεων που συγκλόνισαν την γαλλική κοινωνία του 19ου αι., καθώς και με την δράση της γαλλικής αντίστασης κατά την περίοδο της ναζιστικής κατοχής. Θα παραμείνουμε στο Κρουά Ρους για να επισκεφθούμε τον Οίκο των Μεταξουργών, ένα ζωντανό εργαστήριο και μουσείο που θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε μία ολοκληρωμένη εντύπωση σχετικά με την παράδοση και τις τεχνικές της μεταξουργίας στην Λυών. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το καύχημα της Λυών, το μοναδικό στον κόσμο Μουσείο Υφάσματος με συλλογές που καλύπτουν 4.000 χρόνια υφαντικής δημιουργίας. Χρόνος για γεύμα, βόλτα στην περιοχή και επιστροφή στο ξενοδοχείο με το μετρό.

ΤΕ 9/10: LYON. Πρόγευμα και μεταφορά με το πούλμαν στο Μουσείο Lumiere, το οποίο ιδρύθηκε προς τιμή των πρωτοπόρων κινηματογραφιστών. Συνεχίζουμε για το νέο Musée des Confluences με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του, το Μουσείο Καλών Τεχνών, ένα από τα μεγαλύτερα της Γαλλίας και της Ευρώπης με μια μόνιμη συλλογή από έργα των Vincent van Gogh, Renoir, El Greco, Picasso, Max Ernst κ.α. Σήμερα θα ολοκληρώσουμε αυτή την περιπλάνηση με ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σύγχρονα αξιοθέατα της Λυών, την σκεπαστή αγορά τροφίμων που τιμά την μνήμη του Paul Bocuse (Halles de Lyon-Paul Bocuse). Σε 13.000 τετραγωνικά μέτρα εκτίθεται με περίσσεια μαεστρία και σε απίστευτη ποικιλία ό,τι πιο εκλεκτό είναι δυνατόν να υπάρξει σε αλλαντικά, τυριά, κρέας και λαχανικά μαζί με εξαίσιες ζαχαροπλαστικές δημιουργίες και αρτοσκευάσματα. Πέρα από μια απλή αγορά, αποτελεί έναν πραγματικό πολυχώρο που συγκεντρώνει αγαπημένα εστιατόρια και στέκια. Θα γευματίσουμε και θα πάρουμε τον καφέ μας σε ένα από αυτά!

ΠΕ 10/10: LYON – ΑΙΧ-LES-BAINS – CHAMBERY – ALBERTVILLE – LYON. Πρόγευμα και αναχώρηση με κατεύθυνση την ιστορική περιοχή της Σαβοΐας που το 1860 ενσωματώθηκε στην Γαλλία. Πρώτος μας προορισμός είναι η όμορφη λουτρόπολη Αιξ-λε-Μπαιν στις όχθες της αλπικής λίμνης Μπουρζέ. Όπως μαρτυρεί η Αψίδα του Καμπάνου (1ος αι. μ.Χ.) και μία σειρά αρχαιολογικών ευρημάτων, η πόλη ήταν γνωστή για τις θερμές πηγές της ήδη από την ρωμαϊκή περίοδο. Στα χρόνια της Μπελ Επόκ υπήρξε αγαπημένος προορισμός της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας και κοσμήθηκε με υπέροχα κτήρια (ξενοδοχεία, λουτρά, καζίνο κ.ά.) που μέχρι σήμερα αποτελούν το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πόλης. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε, σε σύντομη σχετικά απόσταση, τo Σαμπερί, παλιά πρωτεύουσα του δουκάτου της Σαβοΐας. Ο επιβλητικός Πύργος των Δουκών της Σαβοΐας και η παλιά πόλη με την εντυπωσιακή Πλατεία Saint-Léger και με πληθώρα κατοικιών που ανήκαν σε ευγενείς καταδεικνύουν το λαμπρό αυτό παρελθόν. Η περιήγησή μας θα περιλάβει και τις κομψές συνοικίες του 19ου αιώνα όπου δεσπόζει η Κρήνη των Ελεφάντων, σύμβολο του Σαμπερί. Το οδοιπορικό μας στην ειδυλλιακή Σαβοΐα συνεχίζεται βορειοανατολικά με επόμενο σταθμό την μικρή πόλη Αλμπερβίλ στην καρδιά των Γαλλικών Άλπεων, παγκόσμια γνωστή για την διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1992. Σήμερα παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα κέντρα χειμερινού τουρισμού. Μετά την γνωριμία μας με την Αλμπερβίλ καθώς και το γειτονικό μεσαιωνικό χωριό Conflans, θα ακολουθήσει ανάβαση με πούλμαν στις Άλπεις καθώς και προαιρετική ημίωρη πεζοπορία που θα μας δώσει την ευκαιρία να απολαύσουμε το αλπικό τοπίο σε όλο του το μεγαλείο. Επιστροφή στη Λυών.

ΠΑ 11/10: VIENNE – VALENCE – LYON. Πρόγευμα και αναχώρηση με κατεύθυνση τον Νότο. O «Αυτοκινητόδρομος του Ήλιου» θα μας οδηγήσει στη Βιέν, πόλη κτισμένη στην καρδιά της Κοιλάδας του Ροδανού, γνωστή για τις ρωμαϊκές της αρχαιότητες. Η γνωριμία μας με το ρωμαϊκό παρελθόν της Βιέν θα περιλάβει τον θαυμάσια διατηρημένο Ναό του Αυγούστου και της Λιβίας, το Αρχαίο Θέατρο, τον Αρχαιολογικό Κήπο της Κυβέλης, όπως και την Πυραμίδα της Βιέν. Η πόλη συνέχισε να παίζει πολιτικό ρόλο και κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης. Και αυτό καταφαίνεται από την ύπαρξη μίας αξιόλογης παλιάς πόλης και ενός αριθμού σημαντικών θρησκευτικών μνημείων, όπως ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Μαυρικίου (12ος-16ος αι.) και η Εκκλησία του Αγίου Πέτρου (5ος αι.), από τις παλαιότερες της Γαλλίας, που αποτελούν μέρος της σημερινής περιήγησης. Προτού αποχαιρετήσουμε τη Βιέν, θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της Κοιλάδας του Ροδανού από την κορυφή του λόφου Pipet. Το οδοιπορικό μας κατά μήκος του Ροδανού συνεχίζεται μέσα από μία περιοχή φημισμένη για τους αμπελώνες και τα κρασιά της. Γι’ αυτό λοιπόν προβλέπεται επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο. Επόμενος σταθμός είναι η Βαλάνς, η Πύλη του Γαλλικού Νότου στην αριστερή όχθη του Ροδανού, όπου θα εξερευνήσουμε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Παλιά Βαλάνς, συνοικία που κατοικείται αδιάλειπτα από τον καιρό των Γαλατών. Ο ρομανικός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Απολλιναρίου (11ος αι.), ο Οίκος του Υφαντουργού (13ος αι.), τυπικό δείγμα μεσαιωνικής αστικής αρχιτεκτονικής, και ο Οίκος των Κεφαλών (16ος αι.), με ολόγλυπτη πρόσοψη, είναι μερικά από τα μνημεία που θα αποσπάσουν την προσοχή μας. Στο τέλος της περιήγησής μας, μπορούμε να έχουμε μία ακόμη υπέροχη θέα του Ροδανού από το Πεδίον του Άρεως, καθώς θα δοκιμάζουμε τα τοπικά μπισκότα suisses de Valence που δημιουργήθηκαν για την τέρψη των Ελβετών του Πάπα. Ο τελικός μας προορισμός είναι το παραδοσιακό χωριό Μirmande, νότια της Βαλάνς. Αν και είναι ελάχιστα γνωστό στο τουριστικό κοινό, θεωρείται ως ένα από τα ωραιότερα χωριά της Γαλλίας με άθικτο ακόμη τον μεσαιωνικό του χαρακτήρα. Επιστροφή στην Λυών.

ΣΑ 12/10: LYON – ΑΘΗΝΑ. Πρόγευμα. Ελεύθερος χρόνος για συμπληρωματικές επισκέψεις με τη βοήθεια του αρχηγού σας. Προτείνουμε μια ωραία διαδρομή μέχρι το πάρκο Tête d'or για να δούμε τον ζωολογικό και βοτανικό κήπο. Στις 14.45 μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα (17.15 – 20.55).

Συμμετοχή: Περιορισμένη, άτομα 30.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο € 1.190,
Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € 340,
Φόροι αεροδρομίου: + € 60.

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικό εισιτήριο οικονομικής θέσης Αθήνα – Λυών – Αθήνα με την AEGEAN * 6 διανυκτερεύσεις σε δωμάτια classic * 6 προγεύματα * μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο * μεταφορές και εκδρομές όπως στο πρόγραμμα * ομιλητής – ξεναγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: άλλα κύρια γεύματα, είσοδοι σε μουσεία, τελεφερίκ, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά και ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.

ΣΗΜ.: Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια Superior επιβάρυνση € 50 κατ' άτομο.


Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.