Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΝΕΟ! Ελληνικό – Μονή Τσούκας – Κωστήτσι – Νίστορα – Φορτόσι – Πάτερο – Γέφυρα Πολιτσάς – Καλέντζι – Λάζαινα – Πλαίσια

Ημερομηνία:
Κυ – Τρ, 14 – 16 Απριλίου

Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος

Σας καλωσορίζουμε σε μια συναρπαστική περιπλάνηση, νότια των Ιωαννίνων, για να γνωρίσουμε μαζί μια άγνωστη στους περισσότερους γωνιά της Ηπείρου, τη γεωγραφική ενότητα που αποτελούν τα Κατσανοχώρια. Ένδεκα χωριά στο σύνολο, άλλα γειτονικά, άλλα σε κάποια απόσταση, με κτήρια δημόσια και ιδιωτικά εξαιρετικής τοπικής αρχιτεκτονικής, γύρω ο ορεινός όγκος των Τζουμέρκων, τα ποτάμια Καλλαρύτικος και Άραχθος με το γεφύρι της Πολιτσάς, απόκρημνες πλαγιές, χαράδρες, η ιστορική Μονή Τσούκας, η υπέροχη εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης συνθέτουν ειδυλλιακές εικόνες και ένα μαγευτικό ανοιξιάτικο σκηνικό. Κοντά σ’ αυτά βέβαια και το χωριό Ελληνικό, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θ. Παπαγιάννης. Το Μουσείο που στεγάζεται στο σχολείο του χωριού, είναι μοναδικό στο είδος του και όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο κος Παπαγιάννης, γλύπτης και ομότιμος καθηγητής στην Α.Σ.Κ.Τ, αποτελεί προσφορά στον τόπο που γεννήθηκε και τον ενέπνευσε. Θα μας ξεναγήσει τοπική ιστορικός της Τέχνης. Η διαμονή μας θα γίνει στο ιδιαίτερο ξενοδοχείο “Πριγκίπισσα Λάνασσα”. Θα συναντήσουμε ντόπιους κατοίκους και θα γνωρίσουμε την τοπική γαστρονομία.
ΚΥ 14/4: Σας καλωσορίζουμε και ξεκινάμε στις 07:30 για Ακράτα (στάση) – Ρίο – Αντίρριο. Ακολουθούμε αργότερα τη νέα Ιόνια Οδό και πριν τα Γιάννενα στρίβουμε για Σερβιανά – Ελληνικό, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θ. Παπαγιάννης. Θα μας ξεναγήσει τοπική ιστορικός της Τέχνης. Εδώ κοντά βρίσκεται και η Ι.Μ. Τσούκας, σημαντικό προσκύνημα της περιοχής και με μαγευτική θέα στη χαράδρα του Άραχθου, το Σμόλικα και την ευρύτερη περιοχή. Γεύμα σε επιλεγμένη ταβέρνα της περιοχής (έξοδα ατομικά) και συνεχίζουμε για το Κωστήτσι όπου και το ωραίο ξενοδοχείο “Πριγκίπισσα Λάνασσα”. Τακτοποίηση στα ωραία δωμάτια, λίγη ανάπαυση και αργότερα η πρώτη έκπληξη. Δε σας την αποκαλύπτουμε για να τη χαρούμε όλοι μαζί. Γνωριμία με τις πολυτελείς εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου και δείπνο.

ΔΕ 15/4: Πλούσιο πρόγευμα και ξεκίνημα για την ευρύτερη περιοχή όπου θα ανακαλύψουμε τα Κατσανοχώρια, που το υψόμετρό τους κυμαίνεται από 620 – 960 μ. Στην πρώτη μας στάση θα επισκεφθούμε την υπέροχη τρίκλιτη βασιλική της Φανερωμένης κτισμένη και αγιογραφημένη στα τέλη του 18ου αι. Πολύ κοντά βρίσκεται και η Νίστορα από τα ομορφότερα χωριά. Βόλτα και συνεχίζουμε για το επόμενο χωριό, το Φορτόσι με την ωραία εκκλησία των Εσόδιων της Θεοτόκου (1893 μ.Χ.). Όπως στα περισσότερα χωριά θα δούμε πολλά πέτρινα σπίτια, χαρακτηριστικές αυλόθυρες και καλοδουλεμένες ξερολιθιές. Ακολουθώντας μια παρέκκλιση θα φθάσουμε μέχρι το γεφύρι της Πολιτσάς. Πολύ κοντά στο Φορτόσι βρίσκεται και το επόμενο μικρό χωριό Πάτερο. Εδώ θα σταθούμε για να επισκεφθούμε την εντυπωσιακή εκκλησία της Αγ. Παρασκευής με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες. Δίπλα στην εκκλησία βρίσκεται και η μικρή πλατεία με τη βρύση και το γάργαρο νέκταρ. Αξιόλογο κτήριο είναι και το Σχολείο που χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αι. Προαιρετική διαδρομή 1,5 χλμ. σε χωματόδρομο θα μας φέρει μπροστά σε ένα μοναδικό σκηνικό, έτσι όπως το δημιουργούν το χάος της χαράδρας του Άραχθου ποταμού, οι γύρω κορυφές των βουνών, η κοίτη του ποταμού και η άγρια βλάστηση. Η άγρια μεγαλοπρέπεια σε όλο της το μεγαλείο! Συνεχίζοντας την ωραία περιπλάνησή μας θα κατηφορίσουμε στα 600 μ. υψ. όπου στον ευρύχωρο κάμπο βρίσκεται το μικρό κεφαλοχώρι Καλέντζι. Και εδώ το γνώριμο σκηνικό με τα πέτρινα σπίτια, τις γραφικές πλατείες με τα πλατάνια. Ενδιαφέρουσα είναι η μονόχωρη, ξυλόστεγη εκκλησία του Αγ. Νικολάου με το καμπαναριό της και η εκκλησία του Γενεσίου της Θεοτόκου. Εντυπωσιασμένοι από την απρόσμενη ομορφιά, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με προορισμό το χωριό Λάζαινα. Στην πλατεία του με τα δύο μεγάλα πλατάνια υπάρχει το παραδοσιακό καφενείο Στάλισμα, όπου μας περιμένει ένα γαστρονομικό γεύμα με πλούσιους μεζέδες και εξαιρετικό τσίπουρο. Αργά το απόγευμα καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας. Νωρίς το βράδυ θα συνοψίσουμε τις εντυπώσεις μας στο ζεστό καθιστικό και αποχαιρετιστήριο δείπνο.

ΤΡ 16/4: Πλούσιο και σήμερα το πρόγευμά μας με τα καλούδια της ηπειρωτικής γης. Αποχαιρετούμε το ξενοδοχείο με τις καλύτερες εντυπώσεις και παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής θα ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας με την επίσκεψή μας στο ωραίο χωριό Πλαίσια. Και εδώ μας περιμένουν οι πλατείες, τα πολύχρονα πλατάνια και η τρίκλιτη βασιλική της Κοίμησης της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε για τη Γέφυρα της Πλάκας, όπου έχουν αρχίσει τα έργα ανακατασκευής της, και μέσω Ροδαυγής, Άρτας, της Ιόνιας Οδού και Ρίου επιστροφή στην Αθήνα μ’ ενδιάμεσες στάσεις.

Άλλη μια “ψαγμένη” εκδρομή του Γραφείου μας τελείωσε. Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία, όλοι μαζί, να “κοινωνήσουμε” και πάλι με την ΟΛΟΦΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑ μας.
Λ. Συρίγος

Συμμετοχή: Ελάχιστη, άτομα 25 άτομα πληρωμένα.Έξοδα κατ’ άτομο:
Μονόκλινο
Δίκλινο
Τρίκλινο
Standard
225
-
-
Junior Suite
-           
195
-
Senior Suite
       -
210
-
Chalet
       -
225
€ 185
Περιλαμβάνονται: Πούλμαν 35 θέσεων * 2 διανυκτερεύσεις * 2 προγεύματα * 2 δείπνα * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.