Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Καρπενήσι – Κρίκελλο – Μ. Προυσού – Καστανιά – Κεφαλόβρυσο – Φιδάκια – Μαυρίλο

Ημερομηνία:
Πα – Δε, 25 – 28 Οκτωβρίου (Εθνική γιορτή)


 
ΠΑ 25/10: Αναχώρηση 08:00 για Κ. Βούρλα (στάση) – Λαμία. Φθάνοντας στο ύψος της Σήραγγας Τυμφρηστού συνεχίζουμε για το γραφικό χωριό Κρίκελλο. Παραδοσιακά σπίτια, αιωνόβια έλατα, τρεχούμενα νερά κυριαρχούν παντού. Περίπατος, γεύμα στις ταβέρνες και αναχώρηση για το Καρπενήσι, κτισμένο στις πλαγιές του Τυμφρηστού. Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο «ANESIS» 3*. Βόλτα στην πόλη.

ΣΑ 26/10: Πρόγευμα. Ακολουθώντας νοτιοδυτική κατεύθυνση περνάμε ανάμεσα από το Νέο και το Παλιό Μικρό Χωριό με προορισμό τη Μονή Προυσού (επίσκεψη). Αργότερα συνεχίζουμε για τη διαδρομή Προυσός – Τόρνος – Καστανιά που προσφέρει θαυμάσια θέα στη γύρω περιοχή ενώ στο χωριό Καστανιά θα δούμε υπεραιωνόβιες καστανιές και αξιόλογα πετρόχτιστα σπίτια. Γεύμα στην περιοχή και επιστροφή στο Καρπενήσι. Αν υπάρχει χρόνος θα κάνουμε και μια ωραία διαδρομή μισής ώρας στο υπέροχο τοπίο της “Μαύρης Σπηλιάς”.

ΚΥ 27/10: Πρόγευμα. Κάθοδος μέχρι το Κεφαλόβρυσο με τα τρεχούμενα νερά και τα υπεραιωνόβια πλατάνια, όπου και το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη. Επιστροφή στο Καρπενήσι και συνεχίζουμε για το Μαυρίλο, κτισμένο στις πλαγιές του Βελουχίου και σε υψ. 920 μ. Το χωριό περιβάλλεται από πυκνά δάση με έλατα, καστανιές, βελανιδιές κ.ά. και είναι γεμάτο από πηγές που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν για την κίνηση των νερόμυλων και των μπαρουτόμυλων που λειτουργούσαν για 200 χρόνια (18ος – 20ος αι.) και συνετέλεσαν στην οικονομική του ευημερία. Θα επισκεφθούμε τον ανακαινισμένο μπαρουτόμυλο, το μεταβυζαντινό ναό του Αγ. Δημητρίου και φυσικά θα παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις για τη «Γιορτή του Κάστανου» με δωρεάν προσφορά καστάνων σε όλες τις εκδοχές και τσίπουρου με τη συνοδεία χορευτικών συγκροτημάτων κ.ά. Υπάρχει δυνατότητα να προμηθευτεί ο επισκέπτης εδέσματα που έχει ετοιμάσει η οργανωτική επιτροπή ή να γευματίσει σε επιλεγμένη ταβέρνα του χωριού (έξοδα ατομικά).

ΔΕ 28/10: Πρόγευμα. Ένα από τα αντιπροσωπευτικά χωριά της Ευρυτανίας είναι και τα Φιδάκια, με παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, και γραφικά καλντερίμια. Σε κοντινή απόσταση και στη θέση «Τσαγκαράλωνα» θα απολαύσουμε τη μαγευτική θέα προς τη Λίμνη Κρεμαστών και τη γέφυρα της Επισκοπής που ενώνει την Ευρυτανία με την Αιτωλοακαρνανία. Επιστροφή στο Καρπενήσι και αναχώρηση για Αθήνα μ’ ενδιάμεση στάση γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο € 210, Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € 65.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 3 διανυκτερεύσεις * 3 προγεύματα * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.