Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΟΡΕΙΝΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ

Ροεινό – Πιάνα – Βυτίνα – Δημητσάνα – Μ. Φιλοσόφου – Βλόγγος – Παναγιά – Παλούμπα – Ζάτουνα
Ημερομηνία:
Πα – Κυ, 3 – 5 Μαΐου

Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος

Περιπλάνηση στην ορεινή Γορτυνία, στα ρουμάνια του Μαίναλου με τον τραγοπόδαρο Πάνα, στα χωριά όπου ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση αλλά και στην ελληνική φύση με την πλούσια χλωρίδα και το υπόγειο «διαμάντι», την τρούφα.
1η ΗΜ.: Αναχώρηση 07:30 για Σήραγγα Αρτεμισίου (στάση). Διασχίζοντας αργότερα τις δυτικές ελατοσκέπαστες πλαγιές του Μαινάλου φθάνουμε στο ορεινό χωριό Ροεινό (υψ. 1100 μ.), χτισμένο σε ένα λόφο με τα παραδοσιακά σπίτια από πέτρα και ξύλο και με το ναό του Αγ. Γεωργίου (12ος αι.). Συνεχίζουμε για το ιστορικό χωριό Πιάνα (υψ. 1090 μ.). Στην πλατεία, χτισμένη πάνω σε επιβλητικό βράχο δεσπόζει η τρίκλιτη βασιλική με τρούλο και δύο πετρόχτιστα καμπαναριά, εντυπωσιακή εκκλησία, αφιερωμένη και εδώ στον Αγ. Γεώργιο. Στη συνέχεια περνώντας από το διάσελο της Αλωνίσταινας (σύντομη στάση) καταλήγουμε στην ορεινή Βυτίνα (υψ. 1.040 μ.). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «VILLA VALOS». Απογευματινή βόλτα στο χωριό που φημίζεται για τα ξυλόγλυπτα, τα μαγαζιά με τα τοπικά προϊόντα, την εκκλησία του Αγ. Τρύφωνα και τις ταβέρνες με τη γαστρονομική τους κουζίνα.

2η ΗΜ.: Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφθούμε την ιστορική κωμόπολη της Δημητσάνας. Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης (επίσκεψη) πάνω από το Λούσιο ποταμό και το φαράγγι του, το εκκλησιαστικό μουσείο που στεγάζεται στο σπίτι του Π. Πατρών Γερμανού (επίσκεψη), τη Βιβλιοθήκη (επίσκεψη), τα πέτρινα σπίτια, τα λιθόστρωτα καλντερίμια συνθέτουν όλα μαζί ένα μοναδικό ιστορικό και φυσικό σκηνικό. Συνεχίζουμε για τη Ζάτουνα και τη Μονή Φιλοσόφου. Θα επισκεφθούμε τη Νέα Μονή ενώ κοντά βρίσκονται και τα ερείπια του καθολικού της Παλαιάς Μονής σε απόκρημνη θέση στο φαράγγι του Λούσιου. Περνώντας από το ορεινό χωριό Βλόγγος που έχει χαρακτηρισθεί «μπαλκόνι της κεντρικής Πελοποννήσου», αφού προσφέρει μία μοναδική θέα προς τη Μεγαλόπολη, τον Ταΰγετο και το Λύκαιο όρος, καταλήγουμε στο χωριό Παναγιά, όπου μας περιμένει ένα ιδιαίτερα γαστρονομικό γεύμα με τοπικά ιδιοπαραγόμενα προϊόντα. Απογευματινή επίσκεψη στο ιδιαίτερα ιστορικό χωριό Παλούμπα, πατρίδα της ηρωικής οικογένειας των Πλαπουταίων και όπου στις 20 – 21 Μαρτίου 1821 κηρύχθηκε η έναρξη της Γορτυνιακής (Μωραΐτικης) Επανάστασης. Επιστροφή αργά το απόγευμα στη Βυτίνα.

3η ΗΜ.: Πρόγευμα. Πρωινή ενημέρωση στο ξενοδοχείο μας από έμπειρο συνεργάτη μας για την τρούφα και αργότερα περιπλάνηση στο δάσος όπου με συνοδεία τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο θα συλλέξουμε τρούφες. Ανάλογα με το διαθέσιμο χρόνο θα προσθέσουμε 1 - 2 ακόμα επισκέψεις. Γεύμα σε τοπική ταβέρνα και επιστροφή στην Αθήνα.

Συμμετοχή: Άτομα 34.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο € 170, Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € 35.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 2 διανυκτερεύσεις * 2 προγεύματα * 1 γεύμα στο χωριό Παναγιά * ενημέρωση για την τρούφα * αρχηγός * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.
Το ύδνον (τρούφα)
Οι αρχαιοελληνικές καταγραφές καταδεικνύουν ότι η τρούφα πρωτοεμφανίστηκε στον ελλαδικό χώ­ρο, στην περιοχή της Πελοποννήσου. Η πρώτη γνωστή αναφορά γι’ αυτό το ύδνον (υπόγειο είδος μυκήτων) έγινε από τον Θεόφραστο τον 4ο αι. π.Χ.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.