Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΠΑΣΧΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΤΩΝ ΠΙΕΡΙΩΝ

Ελατοχώρι Πιερίας – Φράγμα Σφηκιάς – Βεργίνα – Μονοπάτι της Αγάπης – Λιβάδι Ολύμπου
Ημερομηνία:
Μ. Πα – Δε Πα, 26 – 29 Απριλίου (Πάσχα)
Πα – Δε, 25 – 28 Οκτωβρίου (Εθνική γιορτή)

Το ξενοδοχείο ΜΥΘΟΣ, κτισμένο στις καταπράσινες πλαγιές των Πιερίων και δίπλα στο ορεινό χωριό Ελατοχώρι, (υψ. 870 μ.), κερδίζει αμέσως τον εκδρομέα που αισθάνεται περισσότερο φιλοξενούμενος σε πολυτελή βίλα παρά σαν πελάτης. Μετά την επέκτασή του διαθέτει 25 δωμάτια με όλες τις ανέσεις και μοναδική θέα στις γύρω πλαγιές, την Κατερίνη και τον Θερμαϊκό. Το ξύλο και η πέτρα είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν στο ξενοδοχείο. Στο εστιατόριό του οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν ελληνική κουζίνα και τοπικά εδέσματα, όλα παρασκευασμένα με φροντίδα και ποιοτικά υλικά.

Ιδιαίτερα το Πάσχα θα υπάρχει το παραδοσιακό γλέντι στον κήπο του ξενοδοχείου με το σουβλιστό αρνί και ζωντανή μουσική.
1η ΗΜ.: Αναχώρηση 08:00 για Λαμία – Λάρισα – Κατερίνη – Ελατοχώρι. Βόλτα στο παλιό Ελατοχώρι ή αλλιώς Σκουτέρνα, όπως ονομαζόταν παλαιότερα ο οικισμός, επειδή στην περιοχή κατασκευάζονταν πολλά σκουτιά, δηλαδή χοντρά μάλλινα υφάσματα. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου με το εξαιρετικό ξυλόγλυπτο τέμπλο του και το λαογραφικό μουσείο με αντικείμενα από την καθημερινή ζωή, τις δραστηριότητες και τις συνήθειες των κατοίκων του χωριού. Παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου και νηστίσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο.

2η ΗΜ.: Πρόγευμα και ξεκινάμε για μια θαυμάσια διαδρομή που θα μας φέρει πολύ κοντά στον ποταμό Αλιάκμονα. Η θέα της χαράδρας και του ποταμού που τη διαρρέει είναι μοναδική σε κάθε στροφή του δρόμου. Παρέκκλιση για να δούμε το φράγμα της Σφηκιάς, που έχει κατασκευαστεί πάνω από τον Αλιάκμονα. Πρόκειται για μια φυσική κοίτη, που διαχωρίστηκε τεχνητά με τη δημιουργία του φράγματος. Από εδώ συνεχίζουμε για τη Μονή του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου που βρίσκεται σε ειδυλλιακή τοποθεσία με θαυμάσια θέα στον ποταμό Αλιάκμονα. Καταλήγουμε στη Βεργίνα, περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και σπουδαίας ιστορικής σημασίας. Στη Μεγάλη Τούμπα οι ανασκαφές έφεραν το 1977 στο φως ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα του 20ου αι. στην Ελλάδα. Στη θέση της σημερινής Βεργίνας, στις υπώρειες των Πιερίων, υπήρξε η πρώτη αρχαία πρωτεύουσα του Μακεδονικού Βασιλείου, οι Αιγές. Ο χώρος των Βασιλικών Τάφων με το σύγχρονο στέγαστρό του φιλοξενεί σήμερα την κυρίως ανασκαφή, καθώς και την έκθεση των σημαντικότερων ευρημάτων από τους τάφους και αποτελεί προστατευόμενο μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και μοναδικό στοιχείο τεράστιας ακτινοβολίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ανάσταση και αναστάσιμο δείπνο.

3η ΗΜ.: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Εορταστικό πρόγευμα. Ημέρα ξεκούρασης. Ελάτε μαζί μας να σας γνωρίσουμε τις κατάφυτες δυτικές πλαγιές των Πιερίων. Ελάτε να περιπλανηθούμε για λίγο στα δασικά μονοπάτια του βουνού ανάμεσα στις οξιές και τα μαυρόπευκα και να ανέβουμε μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο. Αργότερα πασχαλινό γεύμα και γλέντι δίπλα στον οβελία με ζωντανή μουσική.

4η ΗΜ.: Πρόγευμα και αναχώρηση για την Κάτω Μηλιά. Από εδώ ανηφορίζουμε για την Άνω Μηλιά (υψ. 1000 μ.). Θα δούμε τα ερείπια του Πύργου των Λαζαίων, κλεφταρματολών του Ολύμπου. Δίπλα από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής ξεκινά το Μονοπάτι της Αγάπης. Ελάτε να περπατήσουμε σ’ έναν επίγειο παράδεισο στα 1000 μ. υψ., όπου χάνεται ο πεζοπόρος στη μαγεία της φύσης ακολουθώντας το χαραγμένο μονοπάτι ανάμεσα σε οξιές, βελανιδιές, καστανιές και έλατα. Ξύλινα γεφυράκια, πέτρινες βρύσες και γάργαρα νερά συμπληρώνουν το ωραίο σκηνικό. Συνεχίζουμε για μία σύντομη στάση στο ορεινό χωριό Λιβάδι (υψ. 1.200 μ.), πατρίδα του αγωνιστή Γιωργάκη Ολύμπιου που ο ανδριάντας του κοσμεί το πάρκο του χωριού. Από εδώ συνεχίζουμε για Ελασσόνα (στάση, γεύμα) – Λάρισα – Αθήνα.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο € 280 (Πάσχα) - € 250 (28/10),
Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € 80 (Πάσχα) - + € 60 (28/10)

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 3 διανυκτερεύσεις * 3 προγεύματα * 2 δείπνα * 1 γεύμα * αρχηγός * τοπικός ξεναγός (2η ημέρα) * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.

ΣΗΜ.: Η εκδρομή της 28ης Οκτωβρίου θα συνδυαστεί και με τη γιορτή του κάστανου που γίνεται στην Άνω Μηλιά με ανάλογη διαμόρφωση του προγράμματός μας.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.