Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


Δρόμοι των Αρχαίων Θεάτρων Ηπείρου


Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πρέβεζα – Άρτα – Ηγουμενίτσα – Αρχαία Γιτάνη – Αρχαία Νικόπολη – Δωδώνη

Πα – Δε, 25 – 28 Οκτωβρίου 2019 (Εθνική γιορτή)


Από το 2013 υποστηρίζουμε την προσπάθεια της Κίνησης Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» και του Προέδρου Σταύρου Μπένου για τη διάσωση, ανάδειξη και λειτουργία των αρχαίων θεάτρων. Έτσι δώσαμε το παρόν, το 2013 στα θυρανοίξια του Αρχαίου Θεάτρου Μεσσήνης με 200 εκδρομείς – στο θέατρο της Ερέτριας «Η Γυναίκα της Ζάκυθος» – στη συναυλία στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης «Νύχτα με Πανσέληνο» και πραγματοποιήσαμε τις εκδρομές «Ο Δρόμος των Αρχαίων Θεάτρων Ηπείρου» και «Ο Δρόμος των Αρχαίων Θεάτρων της Αιτωλοακαρνανίας» τις οποίες επαναλαμβάνουμε και φέτος με εμπλουτισμένο και «ψαγμένο» πρόγραμμα. Στην εξόρμησή μας αυτή το πρόγραμμα περιλαμβάνει την επίσκεψη στα τέσσερα θέατρα: Αμβρακίας, Νικόπολης, Γιτάνης και Δωδώνης με παράλληλες επισκέψεις σε αρχαιολογικά μουσεία και σε κάποια γνωστά – άγνωστα σημεία που δικαιολογούν και εδώ το «ψαγμένο» που χαρακτηρίζει τις θεματικές εκδρομές μας.

Την εκδρομή θα καλύψει τοπική αρχαιολόγος–ξεναγός που γνωρίζει άριστα την περιοχή.
 ΠΑ 25/10: Αναχώρηση 07:30 για Ακράτα (στάση) – Ρίο – Αντίρριο και ακολουθώντας την Ιόνια οδό συνεχίζουμε για την Άρτα. Γνωριμία με την πόλη που κατέχει τη θέση της Αρχαίας Αμβρακίας, στους πρόποδες του πευκόφυτου λόφου της Περάνθης. Θα δούμε ή και θα επισκεφθούμε το μικρό θέατρο της Αρχαίας Αμβρακίας (4ος – 3ος αι. π.Χ.), τα λείψανα του ναού του Πυθίου Απόλλωνα, τις βυζαντινές εκκλησίες της Παναγίας Παρηγορήτισσας, της Αγίας Θεοδώρας και του Αγίου Βασιλείου και φυσικά το αρχαιολογικό μουσείο. Γεύμα και συνεχίζουμε για την Πρέβεζα. Τακτοποίηση στο «DIONI BOUTIQUE HOTEL» (4*) στο κέντρο της πόλης και πρώτη γνωριμία με την πόλη που θυμίζει νησί. Το πεζοδρομημένο κέντρο της, τα νεοκλασικά κτίρια, ο ενετικός πύργος του Ρολογιού με το ηλιακό ρολόι, πλάι στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους με το ξυλόγλυπτο τέμπλο θα μας εντυπωσιάσουν. Θα δούμε το σπίτι και την προτομή του «ποιητή της θλίψης» Κώστα Καρυωτάκη και δείπνο ελεύθερο στα ουζερί με μοναδικές τοπικές γαστρονομικές απολαύσεις.

ΣΑ 26/10: Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ηγουμενίτσα, όπου θα επισκεφθούμε το νέο σημαντικό αρχαιολογικό μουσείο. Συνεχίζουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Γιτάνης, σπουδαία οχυρωμένη πόλη και δεύτερη έδρα του κοινού των Θεσπρωτών (4ος αι. π.Χ.). Η πόλη χτισμένη κατά το ιπποδάμειο σύστημα είχε σημαντικά δημόσια κτίρια όπως Θέατρο (χωρητικότητα περίπου 4.000 θεατών), Πρυτανείο, κ.α. Στην ευρύτερη περιοχή θα προσπαθήσουμε να δούμε και τον μεσαιωνικό Πύργο Ραγίου. Γεύμα στην περιοχή και επιστροφή στην Πρέβεζα.

ΚΥ 27/10: Πρόγευμα. Πρωινή μετάβαση στη Δωδώνη, θρησκευτικό κέντρο με κυρίαρχη λατρεία εκείνη του Δωδωναίου Διός και της Δρυός που λειτούργησε από τον 19ο αι. π.Χ μέχρι τον 4ο αι. μ.Χ. Θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο με την ιερά οικία, το Βουλευτήριο, τα Πρυτανεία και φυσικά το Θέατρο του 3ου αι. π.Χ. με χωρητικότητα 18.000 θεατών. Συνεχίζουμε για τα Γιάννενα όπου θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο που περιλαμβάνει ευρήματα από όλη την Ήπειρο αποκτώντας έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα για την ανθρώπινη δημιουργία. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα δίπλα στη λίμνη, προαιρετική επίσκεψη στο εξαιρετικό μουσείο Αργυροτεχνίας κ.α.

ΔΕ 28/10: Πρόγευμα και αναχώρηση για την Αρχαία Νικόπολη, έργο του Ρωμαίου αυτοκράτορα Οκταβιανού σε ανάμνηση της νίκης του ενάντια στον συστρατευμένο στόλο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας, στη ναυμαχία του Ακτίου το 31 π.Χ. Ο αρχαιολογικός χώρος, μια έκταση περίπου 1.500 στρεμμάτων που εκτείνεται από το Ιόνιο έως τον Αμβρακικό με διάσπαρτα σωζόμενα μνημεία θα μας εντυπωσιάσει καθώς δεν έχουν γίνει οικιστικές παρεμβάσεις και ο χώρος διατηρεί ανέπαφο το φυσικό του περιβάλλον. Θα δούμε ή και θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο, το Θέατρο, το Ωδείο, τις Βασιλικές, τα Τείχη κ.α. Η εκδρομή μας θα κλείσει με μια υπεροχή διαδρομή στον Αμβρακικό κόλπο. Θα κινηθούμε πάνω σε στενή λωρίδα γης που χωρίζει τις δύο λιμνοθάλασσες Λογαρού και Τσουκαλιό για να φτάσουμε στην Κορωνησία, ένα γραφικό ψαροχώρι όπου θα έχουμε και το γεύμα μας (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στην Αθήνα μέσω της Ιόνιας οδού.


Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο: € 260 Επιβάρυνση μονοκλίνου: +€ 90

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν * 3 διανυκτερεύσεις στο Dioni Boutique hotel (4*) * 3 προγεύματα * Διπλωματούχος ξεναγός καθημερινά * Αρχηγός * Ταξιδιωτικά έντυπα * Ασφάλιση αστικής ευθύνης * Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται: κύρια φαγητά, ο φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο και ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.