Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΑΡΜΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑΝΟ ΑΙΓΑΙΟ

Άνδρος: Χώρα (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Β. & Ε Γουλανδρή – Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως) – Αποίκια (πεζοπορική διαδρομή) – Παλαιόπολη – Όρμος Κορθίου
Ημερομηνία:
Πα – Κυ, 20 – 22 Σεπτεμβρίου


Αρχηγός: Λουκάς Συρίγος

Η κλασική ετήσια εξόρμησή μας στο νησί των καραβοκυραίων και του πολιτισμού. Θα επισκεφθούμε, όπως πάντα, εκτός των άλλων, το Μ.Σ.Τ. Γουλανδρή και τη μεγάλη αναδρομική έκθεση που φέτος είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο ζωγράφο Κωνσταντίνο (Ντίκο) Βυζάντιο, όπως επίσης και το Ίδρυμα Κυδωνιέως όπου φέτος ο εικαστικός θεσμός «ΠΛΟΕΣ», που διανύει την 25η χρονιά, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Ελλήνων ζωγράφων. Την έκθεση έχει επιμεληθεί, όπως κάθε χρόνο, η ιστορικός τέχνης κα Αθηνά Σχινά, φίλη και συνεργάτης του Γραφείου μας.

Φέτος η διαμονή μας είναι εξασφαλισμένη και πάλι στο αγαπημένο μας ξενοδοχείο «ΠΕΡΡΑΚΗΣ» με τη θαυμάσια θέα στο γαλανό Αιγαίο και απ’ όλα τα δωμάτια. Επιπλέον σε συνεργασία με το «ANDROS ROUTES» θα γνωρίσουμε τη μοναδική φύση του νησιού.
ΠΑ 20/9: Αναχώρηση από το Σύνταγμα (οδός Φιλελλήνων 6, Alpha Bank) στις 06:15 για Ραφήνα και με το πλοίο SUPERFERRY σαλπάρισμα στις 07:50 για το Γαύριο Άνδρου. Άφιξη στις 09:50 και άμεση αναχώρηση για τη γραφική Χώρα (πρωτεύουσα). Θα επισκεφθούμε την ομαδική έκθεση Ελλήνων ζωγράφων «ΠΛΟΕΣ 25» στο Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως (11:00 – 11:40). Στη συνέχεια μετάβαση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, όπου στις 12:00 θα γίνει η επίσκεψη στην έκθεση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του ζωγράφου Κωνσταντίνου (Ντίκου) Βυζαντίου, με ξενάγηση από το συνεργάτη του Μουσείου κ. Γιάννη Κετιπίδη. Δυνατότητα παρακολούθησης ειδικού ντοκιμαντέρ για το έργο του ζωγράφου. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στη μεσαιωνική πόλη μέχρι την πλατεία του Αφανούς Ναύτη ή για ένα ουζάκι στην πλατεία Θ. Καΐρη όπου υπάρχουν το Αρχαιολογικό Μουσείο (προαιρετική επίσκεψη) και εστιατόρια για το γεύμα μας. Στις 15:00 αναχώρηση για το ξενοδοχείο ΠΕΡΡΑΚΗΣ (3*), στην περιοχή Κυπρί Γαυρίου. Τακτοποίηση στα δωμάτια που όλα προσφέρουν μια εκπληκτική θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου. Ανάπαυση. Το βράδυ δείπνο (μπουφές) με μεσογειακές γεύσεις στο εστιατόριο Cyclades του ξενοδοχείου, ένα από τα δημοφιλέστερα εστιατόρια στην Άνδρο.

ΣΑ 21/9: Πρόγευμα. Ελάτε σήμερα για να γνωρίσουμε μαζί κάποιες ξεχωριστές γωνιές της άγνωστης – γνωστής Άνδρου. Αναχώρηση στις 08:30. Περνώντας δίπλα από τη βυζαντινή εκκλησία του Ταξιάρχη της Μελίδας θα σταματήσουμε για λίγο στους Μένητες, ένα καταπράσινο χωριό με τρεχούμενα νερά. Ειδική αναφορά στα λιθανάγλυφα της Άνδρου. Συνεχίζουμε μέσω Χώρας για την ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας Αποικίων – Στενιών. Στα Αποίκια και στην όμορφη αυλή του ξενοδοχείου Πηγή Σάριζα με το μεγάλο πλάτανο θα γίνει σε συνεργασία με την Όλγα Καραγιάννη, στην πρωτοβουλία της οποίας οφείλεται η δημιουργία ενός δικτύου περιπατητικών μονοπατιών (Andros Routes), μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του νησιού και της συγκεκριμένης κοιλάδας της Άνδρου. Θα προσφερθεί δροσιστική λεμονάδα από ντόπια λεμόνια και μικρό σνακ (αλμυρό και γλυκό). Η ενημέρωσή μας θα συμπληρωθεί με μικρούς εύκολους περιπάτους για να δούμε τους καταρράκτες της Πυθάρας και το τοξωτό γεφύρι των Αποικίων. Αργότερα στην ίδια περιοχή θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης που φιλοξενεί τρεις αξιόλογες εκθέσεις εργαλείων γραφής, λαογραφικό-μουσικών οργάνων, πετρωμάτων και χλωρίδας της Άνδρου. Συνεχίζουμε για συμπληρωματική γνωριμία με τη Χώρα όπου θα επισκεφθούμε το νεκροταφείο (υπαίθριο μουσείο γλυπτικής) κ.α. Γεύμα στα εστιατόρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για μπάνιο, ξεκούραση και απογευματινό μπάνιο. Το βράδυ εξόρμηση στο Μπατσί για βόλτα και δείπνο.

ΚΥ 22/9: Πρόγευμα και στις 9.00 αναχώρηση για την Παλαιόπολη, αρχαία πρωτεύουσα του νησιού. Επίσκεψη της αρχαιολογικής συλλογής. Αργότερα, περνώντας από παραδοσιακά χωριά όπως η Καππαριά, φθάνουμε στον Όρμο Κορθίου, ωραίο παραλιακό οικισμό με θέα το Επάνω Κάστρο, τη σημαντικότερη πόλη του νησιού στους μεσαιωνικούς χρόνους. Βόλτα και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Μπάνιο, φαγητό, ανάπαυση. Στις 19:00 αναχώρηση για το Γαύριο και στις 20.00 σαλπάρισμα με το SUPERFERRY ΙΙ για τη Ραφήνα. Άφιξη 22.00 και άμεση αναχώρηση για Αθήνα.

Έξοδα κατ’ άτομο: Δίκλινο € 205, Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € 50.

Περιλαμβάνονται: Πούλμαν για όλη την εκδρομή * Εισιτήρια πορθμείου (οικονομική θέση) * 2 διανυκτερεύσεις * 2 προγεύματα – μπουφέ * 1 δείπνο στο ξενοδοχείο (20/9) * Τοπικός οικοξεναγός για την ενημέρωση και την πεζοπορική διαδρομή (21/9) * Αναψυκτικό & σνακ στο ξενοδοχείο «Πηγή Σάριζα» * Αρχηγός * Ασφάλιση αστικής ευθύνης * Ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: άλλα κύρια φαγητά, είσοδοι, αχθοφορικά.


Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.