Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

Σόφια – Φιλιππούπολη (Plovdiv) – Συναυλία André Rieu
ΠΕ – ΚΥ, 6 – 9 Ιουνίου (αεροπορικώς)Μουσικό ταξίδι στη Σόφια για να παρακολουθήσουμε τη συναυλία του André Rieu στην Arena Armeec, με εξασφαλισμένες θέσεις στην πλατεία της Αρένας για να απολαύσουμε καλύτερα αυτό μουσικό / οπτικό θέαμα. Θα έχουμε μια πλήρη περιήγηση – γνωριμία με την Σόφια και θα επισκεφθούμε ακόμη τη Φιλιππούπολη που είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, για το 2019. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας είναι από τις παλαιότερες στην Ευρώπη -με ενδείξεις κατοίκησης από την 6η χιλιετία π.Χ. και δείγματα θρακικής, ελληνικής, ρωμαϊκής, βυζαντινής και οθωμανικής αρχιτεκτονικής.

Το σύνθημα της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης είναι «Μαζί» και στην τελετή έναρξης συμμετείχαν 1.500 καλλιτέχνες από πολλές χώρες.

ΠΕ 6/6: ΑΘΗΝΑ – ΣΟΦΙΑ. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 18:30 και πτήση με την Aegean Airlines για Σόφια (20:25 – 21:15). Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΠΑ 7/6: ΣΟΦΙΑ. Πρόγευμα. Περιήγηση – γνωριμία με την πόλη. Θα δούμε ή και θα επισκεφθούμε με τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό τον καθεδρικό ναό – μνημείο Αλεξάντερ Νέβσκι, το Εθνικό – Ιστορικό Μουσείο που φυλάσσει και θρακικούς θησαυρούς, τη Ρωσική εκκλησία του Αγ. Νικολάου, τη ροτόντα του Αγ. Γεωργίου, το Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού κ.α. Προαιρετική άνοδος (έξοδα ατομικά) στο βουνό – πάρκο Βίτοσα με την ωραία θέα στη Σόφια. Χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ δείπνο με φολκλορικό πρόγραμμα σε τοπικό εστιατόριο.

ΣΑ 8/6: ΣΟΦΙΑ. Πρόγευμα. Συμπληρωματική γνωριμία με την πόλη με περιήγηση στο ιστορικό της κέντρο. Το αρχαιολογικό μουσείο με σημαντικούς θρακικούς, ρωμαϊκούς και μεσαιωνικούς θησαυρούς, η Συναγωγή της Σόφιας και η κεντρική αγορά αξίζουν την επίσκεψή μας. Χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά στο Arena Armeec όπου στις 20:00 θα παρακολουθήσουμε τη συναυλία του André Rieu. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

ΚΥ 9/6: ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ. Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Φιλιππούπολη. Ιδρυμένη στη θέση αρχαιότερου θρακικού οικισμού το 341 π.Χ. από το Φίλιππο Β’ της Μακεδονίας, η Φιλιππούπολη πέρασε στη ρωμαϊκή κυριαρχία και μετονομάστηκε σε Trimontium και αργότερα στη βυζαντινή, βουλγάρικη και οθωμανική κυριαρχία. Το 1885 προσαρτήθηκε από τη Βουλγαρία μαζί με την υπόλοιπη Ανατολική Ρωμυλία και το 1906 έχασε ολόκληρο τον ελληνικό πληθυσμό της μετά από 23 αιώνες συνεχούς παρουσίας. Θα επισκεφθούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης: το ρωμαϊκό θέατρο, τη ρωμαϊκή αγορά, την οικία Nedkovich, την εκκλησία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, το Τέμενος Τζουμαγιά, το Ρωμαϊκό Στάδιο (χωρητικότητας 30.000 θεατών), το Λαογραφικό Μουσείο (οικία Αργύρη Κουγιουμτζόγλου). Χρόνος ελεύθερος. Γεύμα (έξοδα ατομικά) και επιστροφή στη Σόφια αργά το απόγευμα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση με την Aegean Airlines για Αθήνα (22:45 – 23:35).

Έξοδα κατ’ άτομο:
Δίκλινο: € 535
Επιβάρυνση μονοκλίνου: + € 90
Φόροι αεροδρομίων: + € 55

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα – Σόφια – Αθήνα με την AEGEAN * μεταφορές αεροδρόμιο / ξενοδοχείο / αεροδρόμιο * 3 διανυκτερεύσεις * 3 προγεύματα * 1 δείπνο στο ξενοδοχείο * 1 δείπνο με φολκλορικό πρόγραμμα * διαδρομές όπως στο πρόγραμμα * τοπική ελληνόφωνη ξεναγός * αρχηγός * φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο * ταξιδιωτικά έντυπα * ασφάλιση αστικής ευθύνης * Φ.Π.Α. * εισιτήριο της συναυλίας (€ 105)

Δεν περιλαμβάνονται: Άλλα κύρια φαγητά, ποτά, είσοδοι, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.


Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.