Contact

Νίκης 20, Σύνταγμα
τηλ. 210-3235500


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ


ΚΑΡΠΑΘΙΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Μ. Πέμπτη 25 Απριλίου – Πέμπτη 2 Μαΐου 2019
8 ημέρες / 7 νύχτες


• Ένα οδοιπορικό στα αξιολογότερα μοναστήρια-μνημεία της Ρουμανίας.
•  Μία περιήγηση μέσα στα Καρπάθια.
• Μία πορεία στα ίχνη του θρυλικού Δράκουλα, της βυζαντινής πριγκίπισσας Μαρίας Κομνηνής-Παλαιολογίνας
• Μία γνωριμία με τον Ελληνισμό του Δούναβη.
• Μαζί μας θα έχουμε τον καθηγητή Ανδρόνικο Φάλαγκα δρα της Σορβόννης, ειδικό μελετητή της ρουμανικής ιστορίας και κάτοχο της ρουμανικής γλώσσας που θα μας κάνει όλες τις ομιλίες και τις ξεναγήσεις! 

Μ. ΠΕ 25/4: ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” στις 06.30 και πτήση με την Aegean (08.25-10.00) για το Βουκουρέστι. Άφιξη και μεταφορά σε ξενοδοχείο μέσα στο ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου. Πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Ρουμανίας με επίσκεψη αξιοθέατων, μουσείων κ.α. Γεύμα. Απογευματινή περιήγηση στην περιοχή του ξενοδοχείου. Κομψές εκκλησίες με χαρακτηριστικούς κυλινδρικούς τρούλους, μεγαλοπρεπή δημόσια κτίρια και περίτεχνες ιδιωτικές κατοικίες, όπως το παλάτι της ηγεμονικής οικογένειας των Καντακουζηνών, θα μας δώσουν μία εικόνα της ζωής στο παλιό αριστοκρατικό Βουκουρέστι αλλά και μία ιδέα της επιρροής του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην διαμόρφωση της πολιτισμικής ταυτότητας του ρουμανικού λαού. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Novotel City Centre (4*).

Μ.ΠΑ 26/4: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Πρωινό και γνωριμία με την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από το ιστορικό κέντρο όπου παρισινής έμπνευσης μέγαρα συνυπάρχουν με βυζαντινότροπες εκκλησίες, βαλκανικού χαρακτήρα εμπορικούς δρόμους, όπως και με μονολιθικές κατασκευές της εποχής του Τσαουσέσκου. Θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση σε βασικά σημεία ενδιαφέροντος, όπως ο Λόφος του Πατριαρχείου, ο Καθεδρικός Ναός της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού και το γειτονικό γιγαντιαίο Παλάτι της Βουλής (πρώην Παλάτι του Λαού). Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει ακόμη επίσκεψη στην αυλή του ηγεμόνα Vlad Țepes, γνωστού ως Δράκουλα, και την παραδοσιακή αγορά Lipscani, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γευματίσουμε σε μία ατμόσφαιρα που θα μας μεταφέρει στο παλιό Βουκουρέστι. Προαιρετική επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο Ιστορίας. Δείπνο. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παρακολουθήσουν μαζί μας την Ακολουθία του Επιταφίου σε μία από τις ιστορικές εκκλησίες που βρίσκονται στην περιοχή του ξενοδοχείου μας


Μ. ΣΑ 27/4: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΒΡΑΪΛΑ – ΓAΛΑΤΣΙ – ΙΑΣΙΟ
Μετά το πρόγευμα, αποχαιρετούμε το Bουκουρέστι και κατευθυνόμαστε βορειοδυτικά στην Βραΐλα, σημαντικό παραδουνάβιο λιμάνι όπου οι Έλληνες διακρίθηκαν στους τομείς του εμπορίου και της ναυτιλίας. Σύμβολο της οικονομικής αυτής ευρωστίας αποτελεί η επιβλητική Ελληνική Εκκλησία (Biserica Greacă) (1872), ένα από τα λαμπρότερα μνημεία της πόλης, το αγίασμα της οποίας ελκύει πλήθος προσκυνητών. Η Βραΐλα είναι ακόμη γνωστή ως γενέτειρα του ποιητή Ανδρέα Εμπειρίκου, και θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την Οικία Εμπειρίκου (Casa Embiricos), πραγματικό κόσμημα της παλιάς πόλης που σήμερα στεγάζει έργα του διακεκριμένου Ρουμανοκαναδού γλύπτη Nicapetre. Κατόπιν θα ακολουθήσει επίσκεψη στο σπίτι-μουσείο αφιερωμένο στον Panait Istrati (Γεράσιμο Βαλσαμή), μία εμβληματική μορφή της λογοτεχνίας του 20ου αιώνα με ελληνικές ρίζες που υπήρξε φίλος του Καζαντζάκη και είναι ευρύτερα γνωστός για το έργο του “Κύρα Κυραλίνα”. Ακολουθώντας τον ρου του Δούναβη, θα περιηγηθούμε στην συνέχεια το Γαλάτσι (ρουμανικά Galati), το μεγαλύτερο λιμάνι του Δούναβη και συνάμα εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο. Κατά το δεύτερο μισό του 19ου αι. και τις αρχές του 20ου υπήρξε για τους Έλληνες πεδίο έντονης επιχειρηματικής δραστηριότητας, και παρά τις δραματικές ανακατατάξεις που ακολούθησαν, υπάρχει ακόμη στο Γαλάτσι μία δραστήρια ελληνική κοινότητα. Η επίσκεψη της πόλης περιλαμβάνει εξάλλου την Ελληνική Εκκλησία που κτίσθηκε το 1864 από Έλληνες εμπόρους. Γεύμα στο Γαλάτσι. Συνεχίζουμε την πορεία μας βόρεια προς το Ιάσιο, άλλοτε κραταιά πρωτεύουσα της ηγεμονίας της Μολδαβίας, πόλη κατάσπαρτη με θρησκευτικά μνημεία και επαύλεις που μαρτυρούν την παλιά της αίγλη. Μετά την εγκατάστασή μας στο ξενοδοχείο Select Grup 4* του Ιασίου και το δείπνο θα ακολουθήσει περιδιάβαση στο ιστορικό κέντρο και παρακολούθηση της Ακολουθίας της Αναστάσεως στον περικαλλή Μητροπολιτικό Ναό, όπου τιμάται η προστάτιδα της Μολδαβίας, Οσία Παρασκευή η Επιβατινή με καταγωγή από την βυζαντινή Θράκη.

ΚΥ. ΠΑ 28/4: ΙΑΣΙΟ – ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ – ΜΟΝΗ PUTNA – SUCEAVA

Σήμερα Πάσχα, μετά το πρόγευμα, θα αναχωρήσουμε με κατεύθυνση βορειοδυτικά για την Μπουκοβίνα, μία ιστορική περιοχή με θρησκευτικά μνημεία εξαιρετικού ενδιαφέροντος, ειδυλλιακά χωριά και πλούσια λαογραφική παράδοση. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει επισκέψεις στα θαυμάσια μοναστήρια Humor (16oς αι.), Voroneţ (15oς αι.), Moldoviţa (16oς αι.) και Suceviţa (16oς αι.). Περίφημα για τις εξωτερικές τους αγιογραφίες, έχουν ενταχθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας βορειότερα, θα επισκεφθούμε κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία την Μονή Putna (15oς αι.), όπου βρίσκεται ο τάφος του Στεφάνου του Μεγάλου καθώς και της συζύγου του Μαρίας Κομνηνής-Παλαιολογίνας, πριγκίπισσας του βυζαντινού Πριγκιπάτου της Θεοδωρούς στην Κριμαία. Εδώ φυλάσσεται το εξαιρετικής ομορφιάς χρυσοκέντητο πορτραίτο της Μαρίας με χαρακτηριστική βυζαντινή διακόσμηση. Ενημέρωση σχετικά με την πριγκίπισσα Μαρία και την επιβίωση της βυζαντινής αυτοκρατορικής ιδέας στους Ρουμάνους ηγεμόνες. Μετά το γεύμα, θα προχωρήσουμε νοτιοδυτικά με κατάληξη την πόλη Suceava όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση στο Mandachi Hotel & Spa (4*).

ΔΕ. ΠΑ 29/4: SUCEAVA – ΜΟΝΕΣ ΝΕΑΜΤ & ΣΕΚΟΥ – ΛΙΜΝΗ IZVORUL MUNTELUI – PIATRA NEAMT – ΙΑΣΙΟ
Πρόγευμα και ξενάγηση στην Suceava, πρώτη πρωτεύουσα της ηγεμονίας της Μολδαβίας και αργότερα προπύργιο της Αυτοκρατορίας των Αψβούργων. Ανάμεσα στα μνημεία που θα επισκεφθούμε, σημειώνουμε τo Ηγεμονικό Κάστρο (14ος-15ος αι.), την αρμενική Μονή Zamca (16oς αι.) και κυρίως την Μονή του Αγίου Ιωάννη του Νέου (16oς αι.). Η τελευταία αυτή μονή, που είναι αφιερωμένη σε νεομάρτυρα από την Τραπεζούντα του Πόντου, αποτελεί επίσης Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Αφήνουμε την Suceava για να προχωρήσουμε νοτιοδυτικά με κατεύθυνση τα Ανατολικά Καρπάθια. Πρώτος μας σταθμός είναι η Μονή Neamţ (15ος αι.), το παλαιότερο μοναστικό καθίδρυμα της Μολδαβίας. Θα ακολουθήσει επίσκεψη-προσκύνημα στην Μονή Σέκου (Manastirea Secu), τόπο θυσίας του Γεωργάκη Ολύμπιου και των συναγωνιστών του στο ευρύτερο πλαίσιο της Επανάστασης του 1821. Από εκεί θα πορευτούμε νότια ακολουθώντας τις όχθες της λίμνης Izvorul Muntelui στην καρδιά των Ανατολικών Καρπαθίων. Αφού απολαύσουμε ένα τοπίο σπάνιας φυσικής ομορφιάς μέσα στα δασωμένα Καρπάθια, θα σταθούμε για λίγο επάνω στο εντυπωσιακό υδροηλεκτρικό φράγμα του Bicaz από όπου η θέα της λίμνης είναι εκπληκτική. Γεύμα στην περιοχή της λίμνης. Στην συνέχεια θα στραφούμε δυτικά με προορισμό την Piatra Neamţ, γνωστή ως Μαργαριτάρι της Μολδαβίας. Μετά την γνωριμία μας με την ενδιαφέρουσα αυτή πόλη, θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας δυτικά για να βρεθούμε και πάλι στο Ιάσιο. Δείπνο.

ΤΡ 30/4: ΙΑΣΙΟ
Πρόγευμα. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο Ιάσιο και την πλούσια ιστορική του κληρονομιά. Μετά το πρόγευμα θα ακολουθήσει περιήγηση στις ιστορικές συνοικίες της πόλης με επίσκεψη και ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εκκλησίες Barnovschi (17ος αι.), Αγίου Σάββα (16oς αι.) και Barboi (19ος αι.), την Μονή Golia (16ος αι.), στην οποία έχει απονεμηθεί το βραβείο Europa Nostra, καθώς και την Μονή των Τριών Ιεραρχών (17ος αι.), όπου στις 26 Φεβρουαρίου 1821 ο Αλέξανδρος Υψηλάντης ύψωσε την σημαία της επανάστασης. Η περιήγησή μας περιλαμβάνει ακόμη τα μουσεία του Παλατιού του Πολιτισμού. Γεύμα και στην συνέχεια γνωριμία με τα ιστορικά περίχωρα του Ιασίου. Συγκεκριμένα θα επισκεφθούμε τις μονές Cetăţuia (17ος αι.) και Galata (16ος αι.) ― και τα δύο μοναστήρια βρίσκονται σε περίοπτη θέση επάνω στην κορυφή δύο λόφων ― όπως επίσης τις μονές Frumoasa (19ος αι.) και Hlincea (16ος αι.), καθίδρυμα του επιφανούς Ηπειρώτη και μεγάλου ευεργέτη της ελληνικής κοινότητας της Βενετίας Ζώτου Τσιγαρά. Στο απογευματινό μας πρόγραμμα προβλέπεται και γευσιγνωσία κρασιού, καθώς τα περίχωρα του Ιασίου είναι φημισμένα για τους αμπελώνες τους. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Ιάσιο.

ΤΕ 1/5: ΙΑΣΙΟ – ΜΟΝΗ SNAGOV – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Μετά το πρόγευμα, αποχαιρετούμε το Ιάσιο για να ακολουθήσουμε και πάλι τον δρόμο του Νότου. Μετά από μία διαδρομή μέσα στην απεραντοσύνη του ρουμανικού κάμπου, θα βρεθούμε στις όχθες μίας λίμνης απ' όπου μία στενή γέφυρα θα μας οδηγήσει στο νησί όπου υψώνεται ένα ακόμη σημαντικό μεσαιωνικό μνημείο, η Μονή Snagov (15ος αι.) στο καθολικό της οποίας βρίσκεται ο τάφος του Δράκουλα. Μετά από το γεύμα στην περιοχή του Snagov, θα συνεχίσουμε νότια για να βρεθούμε μετά από λίγη ώρα και πάλι στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ίδιο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για αγορές ή περαιτέρω εξερεύνηση του ιστορικού κέντρου. Δείπνο σε εστιατόριο με λαϊκούς χορούς και μουσική (τσιγγάνικη ορχήστρα).

ΠΕ 2/6: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΑΘΗΝΑ
Πρόγευμα και τοποθέτηση των αποσκευών μας στο πούλμαν. Συμπληρωματική γνωριμία με το Βουκουρέστι και επίσκεψη στο υπαίθριο Μουσείο του Χωριού με χαρακτηριστικά σπίτια και κατασκευές από όλη την Ρουμανία. Από εκεί μεταφορά στο αεροδρόμιο “Henri Coandă” και πτήση για Αθήνα με την Aegean (20.50 – 22.25).

Έξοδα κατ’ άτομο: 
Δίκλινο: € 935
Επιβάρυνση μονοκλίνου: + €215
Φόροι αεροδρομίου: + €65

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικό εισιτήριο οικονομικής θέσης Αθήνα – Βουκουρέστι – Αθήνα με την Aegean * 7 διανυκτερεύσεις * 7 προγεύματα * 7 δείπνα στα ξενοδοχεία και επιλεγμένα εστιατόρια * εξειδικευμένος ομιλητής * τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός * μεταφορές & περιηγήσεις όπως στο πρόγραμμα * φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία * ασφάλιση αστικής ευθύνης * ταξιδιωτικά έντυπα * Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται: άλλα κύρια φαγητά, είσοδοι γενικά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες & για την κράτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.
ΣΥΡΙΓΟΣ TRAVEL, Nίκης 20 - Αθήνα, τηλ. 210-3223000 210-3235500 210-3250200


Αρχική  ⏩Ημερήσιες  ⏩Εορταστικά/Αργίες  ⏩Εσωτερικό  ⏩Εξωτερικό  ⏩Όλα

Ο τόπος συγκέντρωσης των εκδρομών μας με πούλμαν είναι η οδός Φιλελλήνων 6 (Σύνταγμα, ALPHA BANK), εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων για τις οποίες θα ενημερώνεστε από εμάς.